Toont alle 15 resultaten

Show sidebar

Het voortplantingssysteem van een vrouw werkt nog maar een aantal jaren optimaal. Dit is meestal vanaf de eerste tienerjaren tot aan het einde van de jaren veertig. Dit betekent dat uw lichaam aan het einde van deze tijd geen eitje meer zal produceren of vrijgeven. U zult dan geen menstruatie meer ervaren.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is de menopauze niet voor alle vrouwen hetzelfde. Sommige mensen vinden dat het hen geen problemen oplevert. Veel vrouwen kiezen er echter voor om de symptomen te verlichten met HRT-medicatie.

Wat is HRT?

Hormoonvervangingstherapie (ook bekend als HRT) wordt door vrouwen gebruikt wanneer zij tekenen van de menopauze beginnen te vertonen. Dit gebeurt bij vrouwen op verschillende leeftijden. De behandeling kan worden gestart zodra u de symptomen begint te vertonen.

De medicatie bevat de vrouwelijke hormonen, oestrogeen en progestageen. Oestrogeen is verantwoordelijk voor vele functies in het lichaam van een vrouw, evenals een aantal kenmerken. Wanneer deze niveaus beginnen te dalen, begint u menopauzesymptomen te ervaren. Een daling van de oestrogeenspiegel kan ook leiden tot osteoporose (een botmassatekort). Het is dus belangrijk om deze hormoonniveaus hoog te houden om de gezondheid van de botten te beschermen.

Alle HRT-medicijnen bevatten oestrogeen, maar de meeste bevatten ook progestageen. Dit hormoon is verantwoordelijk voor het in stand houden van de gezondheid van de baarmoeder. Dus hoewel de daling niet de symptomen van de menopauze veroorzaakt, is het belangrijk om deze niveaus ook gezond te houden.

Hoe gebruik ik HRT-medicijnen?

De meeste vrouwen zullen Hormone Replacement Therapy gebruiken voor een periode van 2 tot 5 jaar. Daarna zal langzaam de dosis verlaagd worden zodra het tijd is om te stoppen met het gebruik. Tijdens de behandeling wordt de medicatie dagelijks ingenomen of wekelijks gedragen (als u voor de hormoonpleisteroptie kiest). Er zijn een aantal verschillende soorten HRT beschikbaar, waarvoor u kunt kiezen welke het beste bij u past. Deze kunt u veilig bestellen bij de online arts met behulp van de betrouwbare artsenservice.

Hoewel het geneesmiddel vrouwelijke hormonen bevat, is het belangrijk op te merken dat het geen voorbehoedsmiddel is. Als u nog steeds een menstruatiecyclus heeft, dan kunt u nog steeds zwanger worden tijdens het gebruik.