Toont alle 4 resultaten

Show sidebar

Wat zijn aambeien?

Aambeien komen zeer vaak voor, en kunnen vaak pijnlijk en irriterend zijn. Ze worden geclassificeerd als zwellingen in het anale kanaal die vergrote bloedvaten bevatten. Deze zwellingen vormen meestal klontjes die uit de anus te steken. Ze worden veroorzaakt door een te hoge druk op de bloedvaten in de anus. Dit gebeurt meestal eestal door het feit dat ze gedurende lange tijd sedentair zijn, maar ook door het feit dat ze ouder zijn of overgewicht hebben. Constipatie kan leiden tot het ontstaan van palen door overbelasting van het toilet.

Aambeien zijn te herkennen aan pijn, jeuk, jeuk, bloed in het toilet en een gevoel van volheid in uw darmen. Dit kunnen echter ook indicatoren zijn van ernstiger aandoeningen. Als uw symptomen dus niet afnemen met de behandeling, neem dan contact op met een huisarts voor verder onderzoek.

Er zijn veel behandelingen beschikbaar voor aambeien. Deze verminderen zowel de zwelling als het gebied, zodat u minder pijn voelt terwijl het anale kanaal geneest.

Aambeien medicatie

Hierboven staan enkele veelgebruikte medicijnen die vaak gebruikt worden om aambeien te behandelen. Let op, dit is geen uitputtende lijst en andere niet-medische methoden of veranderingen in levensstijl kunnen beter geschikt zijn. Wilt u meer weten over deze mogelijkheden, neem dan contact op met uw huisarts. Voordat u medicijnen krijgt, moet u een aantal vragen beantwoorden om uw geschiktheid te beoordelen. Alle vragen worden beoordeeld door een in het GMC geregistreerde arts voordat er een definitieve beslissing wordt genomen.

Hoe kan ik aambeien voorkomen?

Gelukkig is de aandoening enigszins te voorkomen door ervoor te zorgen dat u actief blijft in plaats van zittend te zijn. Een vezelrijk dieet zal ook helpen om aambeien te voorkomen, omdat dit uw risico op verstopping zou moeten verminderen. Sommige medicijnen kunnen echter constipatie veroorzaken, ongeacht het dieet. Zorg er dus voor dat u lactulose of senna bij de hand hebt als dit het geval is.

Zal gekruid voedsel stapels veroorzaken?

Er is niet veel bewijs dat gekruid voedsel aambeien kan veroorzaken. Het kan echter wel irritatie van de dikke darm veroorzaken, wat kan leiden tot diarree die druk op de bloedvaten kan uitoefenen. Het goede nieuws is echter dat het branderige gevoel na het eten van een pittige maaltijd slechts de pijnreceptoren in uw anus zijn.

Krijg ik aambeien door op een koude ondergrond te zitten?

Veel mensen geloven vaak dat het zitten op een koude ondergrond aambeien zal veroorzaken. Hoewel er meer onderzoek nodig is, heeft een studie in Duitsland geen verband aangetoond tussen de temperatuur van een oppervlak en de kans op het ontwikkelen van aambeien.