Ozempic

85,50

Wat is Ozempic?

Wilt u gewicht verliezen? Dan heeft u vast al gemerkt dat dit niet zo simpel is. In sommige gevallen lukt het prima om gewicht te verliezen, maar zitten de kilo’s er ook net zo snel weer aan. In andere gevallen kost het veel moeite om gewicht kwijt te raken. Een gezonde levensstijl, met gezonde voeding en voldoende beweging, is van groot belang voor succes. Er zijn echter medicijnen die het proces van afvallen wat lijken te vergemakkelijken. Ozempic is hier een voorbeeld van.

Online Apotheek

Artikel: Ozempic Injectie Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Zo werkt Ozempic

Ons lichaam maakt hormonen aan. GLP-1 is een voorbeeld van zo’n lichaamseigen hormoon. Dit hormoon wordt aangemaakt in de hersenen, alvleesklier en in de darmen, op het moment dat u aan het eten bent. GLP-1 zorgt voor de regulering van de hoeveelheid insuline in uw lichaam. Ozempic bevat de werkzame stof semaglutide. Semaglutide werkt net zo als GLP-1, door de bloedsuikerspiegel en de hoeveelheid insuline in het lichaam te verlagen. Hierdoor ervaart u minder pieken in de bloedsuikerspiegel en heeft u minder behoefte aan eten. Om dit effect optimaal te bemerken is het van belang dat u niet alleen dit middel gebruikt, maar daarnaast ook zorgt voor een gezonde levensstijl.

Als u Ozempic wilt gaan gebruiken

Wilt u dit geneesmiddel gaan gebruiken? Dan is het belangrijk om te weten dat dit medicijn momenteel alleen nog maar wordt vergoed als u het krijgt voorgeschreven in verband met suikerziekte. Als middel om gewicht te verliezen wordt het nog niet erkend en dus ook nog niet vergoed door de zorgverzekeraars. De kosten voor dit middel liggen hoog, dus dat is een belangrijke factor om mee te nemen in uw overweging om het middel te gaan gebruiken. Er zijn echter wel signalen dat de zorgverzekeraars hun standpunt willen wijzigen, maar het is de vraag op welke termijn dit gaat gebeuren.

Zo gebruikt u Ozempic

OzempicOzempic kunt u zelf toedienen, door het middel met een pen in uw lichaam te injecteren. Dit mag u zelf doen. Voor het eerste gebruik zal de arts u dan ook uitleggen hoe u dit kunt doen. Lijkt het u lastig om uzelf een injectie te geven? Weet dan dat er ook gewerkt wordt aan Ozempic in tabletvorm. Tabletten zijn vaak makkelijker toe te dienen dan injecties, dus dit kan voor veel mensen een uitkomst zijn. Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat u effect merkt van de medicatie. De eerste signalen zullen na een week of vijf zichtbaar worden. Het maximale effect wordt pas bereikt met drie tot zes maanden. Stop dus niet met het middel als u niet direct effect bemerkt. Het is de moeite waard om nog even vol te houden, want als het goed gaat is het mogelijk om met behulp van dit geneesmiddel zo’n 5 procent van uw oorspronkelijke gewicht te verliezen. Wel komt het soms voor dat mensen na enkele weken gebruik tolerant worden voor Ozempic. In dat geval heeft de medicatie geen effect meer en dient u het gebruik te staken.

Mogelijke bijwerkingen van Ozempic

Als u medicatie gebruikt kunt u te maken krijgen met bijwerkingen. Dit kan ook gebeuren bij het gebruik van Ozempic. Sterker nog: diverse bijwerkingen, zoals misselijkheid en diarree, zijn de reden waardoor deze medicatie werkt als het gaat om afvallen. Doordat u minder trek heeft in eten, valt u sneller af. Misselijkheid kunt u vooral ervaren wanneer de dosering van de medicatie verhoogd wordt. Wanneer u aan de nieuwe dosering gewend bent zal dit effect weer afnemen. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen vinden. Het gaat dan onder meer om vermoeidheid, duizeligheid, winderigheid, oprispingen en een verhoging van de hartslag. In zeldzame gevallen kunnen onder meer galstenen en nierproblemen voorkomen. Heeft u veel last van de bijwerkingen? Overleg dan met uw arts.

Onderzoek naar de werking van deze medicatie

Om vast te kunnen stellen of Ozempic inderdaad effectief is om af te vallen zijn er diverse studies uitgevoerd. Aan een van die studies deden bijna 200 mensen mee, die alleen een BMI hadden van minimaal 30. Een deel van deze mensen kreeg gedurende 68 weken iedere week een injectie met 2,4 mg semaglutide. Het andere deel van de groep kreeg een placebo (nepmiddel) toegediend. Uiteraard wisten de deelnemers niet of zij het echte middel of de placebo kregen toegediend. Daarnaast volgden alle deelnemers een gezond dieet. Uiteindelijk verloren de mensen die en placebo kregen gemiddeld 2,4 procent van hun oorspronkelijke lichaamsgewicht. De mensen die Ozempic kregen toegediend verloren maar liefst bijna 15 procent.

Zo vraagt u een recept aan

Ozempic is alleen verkrijgbaar op recept. Heeft u dit nog niet? Maak dan een afspraak met uw arts, om te kijken of u in aanmerking komt. Heeft u een recept? Dan kunt u de medicatie bestellen bij uw eigen apotheek, of via de online apotheek.