Enig resultaat

Show sidebar

Wat is de anticonceptiepleister?

De anticonceptiepleister is een veilige, eenvoudige en betaalbare anticonceptiemethode. Deze pleister draagt u op de huid van uw buik, bovenarm, kont, of rug.

Hoe werkt de anticonceptiepleister?

De anticonceptiepleister voorkomt zwangerschap. Het zorgt ervoor dat het sperma niet in contact komt met een eicel. Zoals de meeste anticonceptiepillen bevat de pleister de hormonen oestrogeen en progestine. Deze zijn vergelijkbaar met de hormonen die ons lichaam van nature maakt. U draagt de pleister op bepaalde delen van uw lichaam en de hormonen worden geabsorbeerd door uw huid.

De hormonen van de pleister maken ook het slijm op uw baarmoederhals dikker. Dikker baarmoederhalsslijm maakt het namelijk moeilijk voor sperma om naar een eicel te zwemmen.

Beschermt de pleister tegen SOA’s?

Nee. Hoewel de pleister goed is in het voorkomen van zwangerschap, beschermt het u niet tegen SOA’s. Het gebruik van condooms verlaagt de kans op het krijgen of verspreiden van SOA’s aanzienlijk.

Hoe werkt EVRA?

EVRA bevat twee soorten geslachtshormonen. Een progestageen genaamd norelgestromin en een oestrogeen genaamd ethinyl-oestradiol. Omdat het twee hormonen bevat, wordt EVRA een ‘gecombineerd hormonaal anticonceptiemiddel’ genoemd. Het werkt vooral door het voorkomen van het vrijkomen van een eicel (ovulatie) tijdens uw menstruatiecyclus.