Enig resultaat

Show sidebar

Wat is hirsutisme?

Hirsutisme is overmatige beharing bij vrouwen. Er zijn een aantal verschillende behandelingen die het overtollige haar bij vrouwen met hirsutisme kunnen verwijderen. Vaniqa crème is een medicijn dat tweemaal daags wordt voorgeschreven.

Wanneer is gezichtshaar verwijderen noodzakelijk?

Dit is iets dat subjectief en alleen de patiënt kan echt beslissen. Sommige vrouwen die last hebben van hirsutisme zullen het niet nodig vinden om een bepaalde behandeling te ondergaan. Andere vrouwen met ernstigere versies van de aandoening kunnen de ervaring daarentegen zeer pijnlijk vinden, vooral in sociale situaties.

De mate van uw hirsutisme zal in de meeste gevallen waarschijnlijk een effect hebben op de gekozen behandelingsmethode. Minder ernstige gevallen kund bijvoorbeeld slechts een milde ontharingsmethode vereisen, zoals scheren, harsen of bleken.

Hoe om te gaan met hirsutisme?

De ontharingsoptie die u kiest, zal waarschijnlijk afhangen van de ernst van uw hirsutisme. Hoewel deze methoden niet kunnen worden beschouwd als een remedie, kunnen ze helpen om het primaire effect van hirsutisme te behandelen.