Oestrogel

74,20

Deze oestrogeengel is ontwikkeld tegen overgangsklachten. Het merk van dit medicijn is Besins Healthcare en het bevat per dosering 0,75 mg estradiol (oestradiol). Hierdoor verminderd de menopauze.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - 0.06% Estradiol Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Oestrogel?

Het actieve ingrediënt in dit geneesmiddel is Estradol. Het geneesmiddel is een duidelijke reukloze gel en bevat een synthetische versie van het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Elke pomp levert een gedoseerd dopje met 1,25g Oestrogel. Het geneesmiddel herstelt het niveau van oestrogeen in uw lichaam, zodat het vergelijkbaar is met het niveau dat bestond voor uw menopauze. Deze hormoonvervangingstherapie of HRT voorkomt of verlicht de gerelateerde symptomen die u mogelijk heeft ervaren. Oestrogel kan ook helpen om broze botaandoeningen te voorkomen. Dit kan gebeuren als u het risico loopt op breuken en niet in staat bent om andere geneesmiddelen voor dit doel te gebruiken.

Hoe Oestrogel te gebruiken

Oestrogel is een gel die één keer per dag op hetzelfde tijdstip in de ochtend of avond wordt gebruikt. De gebruikelijke dosering is 2 gelmaten per dag, en bij deze dosering duurt 4 weken. Uw arts zal u vertellen hoeveel u per dag moet nemen. Om de gel toe te dienen, verwijdert u de dop van de houder en vervolgens de stop van de tuit. Bij het eerste gebruik, blijft u op de plunjer drukken tot de gel tevoorschijn komt en gooit u deze eerste dosis weg.

De gel wordt op de schone huid van uw beide schouders of buitenste armen of midden-tot-binnen de dijen gewreven (vermijd de borst en de genitaliën). Laat de gel drogen voordat u kleding aantrekt. Breng de gel alleen aan op het lichaam. Breng geen andere huidproducten aan en was het huidgebied niet. Zorg er ook voor dat u gedurende een uur na het aanbrengen van de gel niet in contact komt met een andere persoon. Vervang de tuitstopper en vervolgens de dop van de flacon. Het pomppack moet worden vervangen wanneer de zuiger niet volledig terug naar boven gaat.

Wanneer gebruiken?

Start Oestrogel wanneer het u uitkomt, tenzij u een HRT-therapie volgt die u een maandelijkse periode geeft. In dit geval, maak de verpakking af voordat u Oestrogel start. Als u Oestrogel vergeet te gebruiken, breng de gel dan bij de volgende geplande tijd aan als deze minder dan 12 uur is geleden is. Als u te veel gel aanbrengt, is het raadzaam om contact op te nemen met uw arts. U kunt last hebben van misselijkheid, buik-/bekkenzwelling, borstspanning en vaginale bloedingen. Maakt u zich geen zorgen als u geen maandelijkse bloeding hebt. Dit is gebruikelijk, tenzij u ook een tablet met progesteron krijgt.

Ingrediënten

Het actieve ingrediënt in Oestrogel (Estradiol 0,06%) Gel 80g is Estradiol, elk 1,25g oestrogel bevat 0,75mg oestradiol. De andere ingrediënten zijn Carbomeer, Triëthanolamine, Ethanol en gezuiverd water.

Bijwerkingen

Bijwerkingen die soms voorkomen

Misselijkheid/ braken, een opgeblazen gevoel, hoofdpijn of gewichtsveranderingen kunnen optreden. Als een van deze effecten aanhoudt of verergert, vertel het dan onmiddellijk aan uw arts of apotheker.

Vergeet niet dat uw arts deze medicatie heeft voorgeschreven omdat hij of zij heeft geoordeeld dat het voordeel voor u groter is dan het risico op bijwerkingen. Veel mensen die deze medicatie gebruiken hebben geen ernstige bijwerkingen.

Vertel het uw arts meteen als u ernstige bijwerkingen heeft

Dit kan zijn: mentale/voedingveranderingen (zoals depressie, geheugenverlies), borstknobbels, ongewone vaginale bloedingen (zoals spotting, doorbraakbloedingen, langdurige/recurrente bloedingen), verhoogde of nieuwe vaginale irritatie/zitten/geur/ontlading, ernstige maag/abdominale pijn, aanhoudende misselijkheid/beuikingen, vergelen van de ogen/huid, donkere urine, opzwellen van de handen/enkels/voeten, verhoogde dorst/behaaglijkheid.

Ernstige problemen

Deze medicatie kan zelden ernstige problemen veroorzaken door bloedstolsels (zoals hartaanvallen, beroertes, diepe veneuze trombose, longembolie). Vraag direct medische hulp als u ernstige bijwerkingen heeft, zoals: pijn op de borst/kaak/linkerarm, ongewoon zweten, plotselinge/ernstige hoofdpijn, zwakte aan één kant van het lichaam, verwarring, onduidelijke spraak, plotselinge veranderingen in het gezichtsvermogen (zoals gedeeltelijke/volledige blindheid), pijn/roodheid/zwelling van de benen, tintelingen/zwakte, ademhalingsproblemen, het ophoesten van bloed, plotselinge duizeligheid/verfoeien.

Een zeer ernstige allergische reactie op dit product is zeldzaam. Vraag echter onmiddellijk medische hulp als u symptomen van een ernstige allergische reactie opmerkt, zoals: huiduitslag, jeuk/zwelling (vooral van het gelaat/tang/keel/keel), ernstige duizeligheid, ademhalingsproblemen.

Dit is geen volledige lijst van mogelijke bijwerkingen. Als u andere effecten opmerkt die hierboven niet zijn genoemd, neem dan contact op met uw arts of apotheker. Lees ook altijd de bijsluiter.

Oestrogel bijsluiter