Toont alle 2 resultaten

Show sidebar

Wat is een voortijdige ejaculatie?

Studies suggereren dat voortijdige ejaculatie tot 30% van de mannen betreft. Slechts ongeveer 10% van deze mannen zoekt hiervoor medische hulp. Het is een ondergedetecteerde en onderbehandelde medische aandoening.

De oorzaken van vroegtijdige zaadlozingen zijn meervoudig, hoewel een significante lichamelijke ziekte waarschijnlijk niet de oorzaak is. Stress en psychologische factoren spelen eerder een grote rol.

Typische kenmerken:

  • Ejaculatoire latentietijd (tijd van vaginale penetratie tot ejaculatie) van ongeveer 1 minuut;
  • Gebrek aan controle over de ejaculatie;
  • Negatieve persoonlijke gevolgen in verband met de aandoening.

Deze kenmerken verschillen per persoon.

Over Priligy

Priligy helpt mannen die hun ejaculatie niet onder controle hebben en die normaal gesproken binnen 1-2 minuten ejaculeren om langer mee te gaan tijdens de seks.

Het geneest geen vroegtijdige ejaculatie, maar kan het wel tijdelijk behandelen door het serotoninegehalte te verhogen. Het actieve bestanddeel van Priligy is dapoxetine.

Over Emla

Emla Crème bevat twee lokale verdovingsmiddelen: lidocaïne en prilocaïne. Het vermindert het gevoel van gevoel in de huid van de penis, wat de ejaculatie vertraagt.

15-20 minuten voor de seks brengt u een kleine hoeveelheid crème aan op de eikel. Als u voelt dat uw penis verdoofd is, was dan de overtollige crème er vlak voor u seks hebt af, zodat het de sensatie voor uw partner niet verdoofd wordt.

Definitie van voortijdige zaadlozing

Voortijdige ejaculatie is wanneer een man de ejaculatie niet kan controleren of vertragen. De zaadlozing wordt gewoonlijk als voorbarig beschouwd als het binnen de eerste 2 minuten van geslacht voorkomt.

Het behandelen van voortijdige zaadlozing

Emla crème en Priligy zijn niet de enige mogelijke vroegtijdige ejaculatiebehandelingen. Als u voortijdige zaadlozing wordt veroorzaakt door overgevoeligheid van de penis, kan het zijn dat een dikker condoom u helpt om het langer vol te houden. U kunt ook condooms kopen die aan één kant voorzien zijn van een verdoofde gel.

U kunt ook experimenteren met meer passieve seksuele houdingen om te zien of u de geslachtsgemeenschap op deze manier kunt verlengen.

Als uw voortijdige zaadlozing wordt veroorzaakt door angst, kan het zijn dat u counseling of therapie nuttig vindt. Uw huisarts kan u vertellen waar u hulp kunt krijgen.