Emla

44,69

Emla is een crème/zalf voor lokale verdovingen. Het wordt voorgeschreven bij behandeling van vroegtijdige zaadlozing of het zetten van een tattoo.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - 5 en 10 gram Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Omschrijving voor Emla 5% Crème

Emla Crème bevat twee lokale verdovingsmiddelen die ervoor zorgen dat het gebied ongevoelig of gevoelloos wordt. Dit zijn de stoffen Lidocaïne en Prilocaïne. Door het aan te brengen op het gevoelige gebied op de eikel kan het helpen om de gevoeligheid te verminderen. Hierdoor kunt u de tijd tot de ejaculatie wellicht verlengen. Koop Emla crème online voor vroegtijdige ejaculatie, voor professioneel advies en snelle, discrete levering.

Hoe Emla Crème gebruiken?

Breng voldoende Emla crème aan om de eikel, 15-20 minuten voor de seks. Hoe meer crème u aanbrengt, hoe minder gevoelig de penis wordt. Let op, want na verloop van tijd kan de penis volledig verdoofd worden. Veeg overtollige crème af voordat u begint met seks. Het kan anders voorkomen dat u de crème overbrengt naar uw partner.

Pas op met condooms

Omdat Emla Crème op oliebasis is, kan het latexcondooms verzwakken. Hierdoor kan het risico op splijten toenemen. Het kan helpen om de overtollige crème van uw penis af te vegen voordat u het condoom omdoet. Mocht u erg bezorgd zijn, dan is het raadzaam om twee condooms of een alternatieve vorm van anticonceptie te gebruiken.

Waarom kiezen voor Emla Crème?

Vroegtijdige zaadlozing is een veelvoorkomend probleem bij mannen en kan zeer uiteenlopende oorzaken hebben; van stress en angst tot relatieproblemen en medische ziekten. Onderzoekers hebben zelfs gesuggereerd dat sommige mannen van nature vatbaar zijn voor vroegtijdige ejaculatie. Het kan dus deel uitmaken van de biologische samenstelling.

In gevallen waarin vroegtijdige zaadlozing een negatieve invloed heeft op de kwaliteit van het leven, kan Emla crème juist een positief effect hebben. Door het oppervlak van de huid kortstondig te verdoven, kan het effectief zijn in het helpen van mannen om hun seksuele en persoonlijke voldoening terug te vinden.

Wanneer Emla Crème aanbrengen?

Het aanbrengen van Emla crème moet minstens 10 minuten voor de geslachtsgemeenschap plaatsvinden. Hierdoor is er voldoende tijd om de effecten van de crème te laten beginnen. Het kan voorkomen dat het een tijdje duurt voordat de crème werk. Zeker op de penisschacht, omdat de huid daar iets dikker is. Over het algemeen ervaart u een een licht verdovend effect binnen 30 minuten.

Hoe Emla Crème aanbrengen

Wanneer u Emla gaat gebruiken, volg dan altijd de aanwijzingen van uw arts op. Raadpleeg ook altijd de bijsluiter. Hierdoor is het middel zeer effectief en loopt u minder risico op bijwerkingen. Zie hieronder belangrijke punten hoe u het medicijn moet aanbrengen.

  1. Breng de crème altijd aan met behulp van een aanbrengverband en de bijgeleverde applicator;
  2. Nooit meer dan de voorgeschreven dosering aanbrengen;
  3. Was altijd goed uw handen na gebruik;
  4. Leg de tube op een veilige plek, buiten gebruik van kinderen.

Welke dosis moet ik kiezen?

Studies hebben aangetoond dat de meest effectieve dosis van de lokale verdovingsmiddelen die in Emla Crème, lidocaïne en prilocaïne worden gevonden, 5% is. Deze dient 20 minuten voor seksueel contact te worden toegepast.

Het is belangrijk om deze medicatie spaarzaam te gebruiken. Bij overmatig gebruik kan de penis te verdoofd worden en zijn erectie verliezen. Om er zeker van te zijn dat u de maximale voordelen krijgt, kunt u contact opnemen met uw huisarts of de experts bij de online apotheek. Ze kunnen zorgen voor hulp en advies over hoe dit product correct moet worden gebruikt.

Wat doet Emla Crème met de anticonceptie?

Een kleine hoeveelheid Emla Crème moet ongeveer 20 minuten voor het begin van de geslachtsgemeenschap op de eikel worden aangebracht. Een eventuele overtollige crème moet worden weggeveegd. Een condoom kan worden gebruikt om uw partner te beschermen tegen de effecten van de crème. Het is echter belangrijk om te weten dat dit product de kans op het splijten van condooms kan vergroten. Zie bij het kopje “pas op met condooms” wat u moet doen.

Hoe kan Emla Crème de geslachtsgemeenschap beïnvloeden?

Lidocaïne en Prilocaïne werken als een verdovingsmiddel en verdoofd het gebied waarop ze worden aangebracht. Het resultaat hiervan is dat de neuro-signalen, die van de penis naar de hersenen worden gestuurd, worden onderdrukt. Hierdoor krijgt de penis minder stimulatie, waardoor het hoogtepunt wordt uitgesteld en de tijd tussen het ontwikkelen van een erectie en ejaculatie toeneemt.

Het niet langer bezorgd zijn over uw ejaculatietijd kan ook een positief effect hebben op uw seksueel zelfvertrouwen, waardoor u meer intimiteit met uw partner kunt ontwikkelen.

Wat zijn de bijwerkingen van Emla Crème?

Aangezien Emla een crème is die rechtstreeks op het huidoppervlak wordt aangebracht, hebben de meest voorkomende bijwerkingen betrekking op de huid. Deze omvatten vormen van reactie zoals zwelling, verbranding, roodheid en jeuk.

Hoewel extreem zeldzaam, kunnen er ernstige bijwerkingen optreden. Dit kan vooral voorkomen als een patiënt te veel crème gebruikt of het niet toepast zoals aanbevolen. Deze ongewone bijwerkingen zijn ademhalingsproblemen, wazig zicht, oorsuizen, flauwvallen en ernstige slaperigheid.

Het is belangrijk om onmiddellijk medische hulp in te roepen als u ernstige bijwerkingen ondervindt bij het gebruik van dit product.

Emla creme bijsluiter

Wanneer kunt u het beste Emla Crème vermijden?

Emla Crème kan voor veel mannen, die lijden aan vroegtijdige zaadlozing, zeer nuttig zijn. Echter is het niet in alle gevallen aan te raden om Emla Crème te gebruiken.

Deze situaties worden tijdens uw beoordeling besproken met een huisarts en kunnen onder meer zijn:

  • allergieën voor lidocaïne of prilocaïne;
  • bepaalde zeldzame bloedaandoeningen.

Is Emla verkrijgbaar zonder dat u een recept heeft?

Nee, een recept is noodzakelijk. Een recept is verkrijgbaar bij de arts via de online apotheek hierboven. Eenmaal goedgekeurd, kunnen de artsen bij de online apotheek een recept schrijven voor de 5g of 30g tube. Uw behandeling kan daarna opgestuurd worden. De arts kan u ook ondersteunen hoe u deze behandeling het beste kunt gebruiken.