Zumenon

44,50

Wanneer er sprake is van zware overgangsklachten kan hormoonsuppletietherapie (kortweg HST) ingezet worden. Zumenon is hier een voorbeeld van, dat voorgeschreven kan worden aan vrouwen die minimaal een half jaar geen natuurlijke menstruatie meer gehad hebben.

Online Apotheek

Artikel: Zumenon 1 mg. / 2 mg. Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

De werking van Zumenon

Zumenon kan in verschillende situaties worden voorgeschreven. De werkzame stof in dit middel is estradiol. Dit synthetische hormoon vervangt het lichaamseigen oestrogeen. De hoeveelheid oestrogeen neemt tijdens de overgang af en dit kan leiden tot overgangsklachten. Door estradiol te slikken wordt de hormoonbalans weer hersteld, waardoor de klachten ook af kunnen nemen. Om die reden wordt Zumenon voorgeschreven als er sprake is van zware overgangsklachten. Daarnaast kan het voorgeschreven worden tegen osteoporose (botontkalking). Is er sprake van een verhoogd risico op botbreuken door osteoporose? Dan kan Zumenon gebruikt worden om verdere botontkalking na de overgang te voorkomen.

De gebruiksaanwijzing van Zumenon

Als u dit middel gaat gebruiken, zal uw arts u vertellen hoe u het dient te gebruiken. Het is van belang dat u de instructies goed opvolgt. Juist gebruik zorgt er namelijk voor dat de medicatie het maximale effect kan bereiken. Daarnaast verkleint het de kans op bijwerkingen. Het is belangrijk dat uw arts weet wat uw medische historie is, omdat in sommige gevallen deze medicatie niet of minder geschikt zal zijn. Vertel uw arts ook welke medicijnen u verder gebruikt, omdat medicijnen soms een ongewenste wisselwerking met elkaar kunnen hebben. Voor Zumenon gelden doorgaans de volgende instructies voor gebruik:

  • Neem de medicatie in met wat water, met of zonder voedsel;
  • Aangeraden wordt om de medicatie dagelijks rond hetzelfde tijdstip in te nemen, zodat de kans op het vergeten van de tablet verkleint wordt. Ook zorgt dit ervoor dat er steeds een constante hoeveelheid van dit middel in uw lichaam zit;
  • Slik dagelijks een tablet, zonder stopweek tussendoor;
  • Op de strips staan de dagen van de week aangegeven, zodat u makkelijker kunt bijhouden of u de medicatie heeft ingenomen.

Mogelijke bijwerkingen

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven en dat geldt ook voor Zumenon. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen vinden. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn onder andere hoofdpijn, gewichtstoename of -afname, misselijkheid, huiduitslag, kramp in de benen en een gevoel van zwakte. Overleg met uw arts als u veel last heeft van bijwerkingen of een bijwerking heeft die nog niet eerder gemeld heeft.