Toont alle 19 resultaten

Show sidebar

Wat is Diabetes type 2?

Type 2 diabetes is een gezondheidstoestand die verband houdt met de manier waarop uw lichaam met suiker omgaat. Suiker wordt afgebroken in de maag en komt in het bloed terecht. Een hormoon, insuline, wordt geproduceerd om eventuele extra suiker voor later op te slaan.

Hoe wordt het veroorzaakt?

Type 2 diabetes wordt meestal veroorzaakt doordat het lichaam niet meer goed reageert op insuline. Glucose (suiker) niveaus in het bloed worden te hoog. Dit kan organen zoals het hart, de nieren, de ogen en de bloedvaten beschadigen.

Het is een levenslange aandoening die meestal in de loop van het leven slechter wordt. Het kan in eerste instantie worden beheerd door middel van betere voeding en lichaamsbeweging.

Begint meestal later in het leven, met de kans dat het veel hoger wordt als u ouder bent dan 40 jaar. Met de toename van obesitas bij kinderen wordt het echter een steeds vaker voorkomend probleem bij jongeren.

Heeft in het begin niet altijd symptomen. Als het meer dan 5 jaar niet gediagnosticeerd is, is er een hoger risico op verdere problemen met de ogen, voeten, handen, nieren en hart. Daarom is testen zo belangrijk.

Hoe kan ik me laten testen voor behandeling?

Vroegtijdige diagnose is belangrijk om schade aan het lichaam te voorkomen. U moet worden getest als u enige symptomen ervaart of als u een van degenen bent die een hoger risico heeft op het krijgen van diabetes, en overweeg het testen als onderdeel van een algemene gezondheidscontrole.

Diabetes type 2 kan vaak geen symptomen hebben, maar toch schade toebrengen aan uw lichaam. Als dit niet wordt gediagnosticeerd, kan dit leiden tot complicaties die ernstige gevolgen kunnen hebben voor uw gezondheid. Het is dus belangrijk om u regelmatig te laten testen als u risico’s loopt.