Imigran Radis

73,15

Imigran Radis kan worden voorgeschreven om een migraineaanval te verminderen. Het is te verkrijgen als neusspray en in tabletvorm. Beide varianten bevatten sumatriptan als werkzaam bestanddeel.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - 50mg/100mg of spray 20mg/0.1ml Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Waar wordt Imigran voor gebruikt?

Imigran is een medicatie voor de behandeling van migraine. Het wordt voorgeschreven bij een neurologische aandoening die meestal gepaard gaat met ernstige en terugkerende hoofdpijn. De ziekte kan gepaard gaan met andere symptomen, zoals licht- en geluidsgevoeligheid, misselijkheid en braken. Dit type migraine staat bekend als migraine met aura. Deze symptomen kunnen ook worden ervaren zonder hoofdpijn die bekend staat als een stille migraine.

Imigran bevat het actieve ingrediënt Sumatriptan. Dit behoort tot een klasse van medicijnen die bekend staat als selectieve serotonine receptor agonisten.

Waarom kiezen voor Imigran?

Migraine kan een grote invloed hebben op de levenskwaliteit van de mensen die ze ervaren. De aandoening kan een belemmering vormen voor werk, opleiding, hobby’s, het sociale en gezinsleven en persoonlijke relaties. De Wereldgezondheidsorganisatie neemt zelfs ernstige migraineaanvallen op in haar lijst van meest invaliderende ziekten. Daarom is het voor regelmatige migrainepatiënten een opluchting om een product als Imigran te vinden.

Imigran was het eerste geneesmiddel dat sumatriptan bevatte en werd ontwikkeld door het multinationale farmaceutische bedrijf GlaxoSmithKline. Het werd ontworpen en gecreëerd om receptoren in de hersenen te stimuleren om de bloedvaten terug te laten krimpen als ze eenmaal verbreed zijn. Dit zou namelijk de oorzaak van de migraine zou zijn.

Hoe effectief is Imigran?

Imigran heeft een actieve stof die bekend staat als sumatriptan. Deze werkzame stof maakt deel uit van een familie van medicijnen die triptanen worden genoemd. Het is ontworpen om snel te werken, in een half uur of minder. Het is effectief bij patiënten met intermitterende maar acute migraine en moet worden genomen zodra een migraine is begonnen.

In tegenstelling tot reguliere pijnstillers, zoals ibuprofen en paracetamol, werkt sumatriptan aan de oorzaak van het probleem.

Wat is de prijs van Imigran in Nederland?

 • Imigran Radis 50mg – 6 tabletten – € 127,20.
 • Imigran Radis 100mg – 6 tabletten – € 181,29.
 • Nasal Spray 20mg/0.1ml – 1 doosje (2 Sprays) – € 73,15.

Klik hier om Imigran online te kopen

Welke dosis moet ik kiezen?

Imigran is alleen ontworpen voor volwassenen tussen de 18 en 65 jaar oud. Een tablet van 50 mg moet worden ingenomen wanneer de eerste tekenen van migraine zijn geïdentificeerd. Het is van vitaal belang dat u niet meer dan twee tabletten per 24 uur inneemt. U moet de bijsluiter zorgvuldig lezen voordat u deze inneemt. Als u vragen heeft over uw dosering, moet u contact opnemen met uw arts of apotheker.

Hoe moet ik Imigran innemen?

In tegenstelling tot sommige medicijnen kan het met of zonder maaltijd worden ingenomen. Eén tablet moet bij het begin van een migraine-aanval in zijn geheel met water worden ingeslikt. Als na twee uur of meer de symptomen nog steeds aanhouden of de hoofdpijn terugkomt, kunt u een tweede dosis nemen. Let wel op dat dit tot een maximum van 100 mg per dag kan. Voor meer informatie, lees de bijsluiter die bij uw medicatie wordt geleverd.

Imigran bijsluiter

Hoe werkt Imigran?

Migraine wordt verondersteld te worden veroorzaakt door bloedvaten in de hersenen die zich uitbreiden. Dit resulteert in het bonzende gevoel dat de meeste patiënten kennen. Imigran valt de aandoening bij de wortel aan door de bloedvaten terug te vernauwen tot hun normale grootte. Deze actie helpt om de pijn en andere symptomen die met deze aandoening gepaard gaan te verlichten.

Wat zijn de bijwerkingen van Imigran?

Hoewel Imigran wordt beschouwd als veilig en effectief voor de meeste migrainepatiënten, kan het bij sommige mensen een aantal bijwerkingen veroorzaken, waaronder:

 • misselijkheid;
 • braken;
 • vermoeidheid;
 • een zware of strakke borstkas;
 • duizeligheid;
 • gevoelloosheid;
 • warmteopwellingen;
 • slaperigheid.

Deze zijn meestal mild en tijdelijk, maar als ze niet verdwijnen is het belangrijk dat u het uw arts vertelt. Voor een volledige lijst van bijwerkingen, raadpleeg de bijsluiter.

Is het veilig om Imigran te gebruiken terwijl u andere medicijnen gebruikt?

Het is van vitaal belang dat u uw arts vertelt over andere medicijnen of supplementen die u neemt. Dit dient te gebeuren voordat u begint met het gebruik van Imigran. Sommige medicijnen kunnen namelijk bijwerkingen veroorzaken. De medicijnen om bewust te zijn van de medicijnen omvatten:

 • ergotamine;
 • Monoamine oxidase remmers (MAO-remmers);
 • triptan of 5-HT;
 • selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI’s);
 • serotonine en noradrenaline heropnameremmers (SNRI’s);
 • Sint-Janskruid;
 • Patiënteninformatie bijsluiter.

Lees altijd de bijsluiter van de patiënt voordat u met uw behandeling begint. De patiënteninformatie kunt u ook online vinden.

Kan ik Imigran online kopen?

Imigran is beschikbaar op recept en kan na een beoordeling worden gekocht. Uw antwoorden helpen de artsen om te bepalen of het de juiste medicatie is voor uw situatie. U hoeft het formulier één keer in te vullen, waarna u een nabestelling kunt krijgen zonder het opnieuw te doen.

Heb ik een recept nodig voor Imigran?

Ja, Imigran behoort tot receptplichtige medicijnen. Een recept kunt u eventueel via de online apotheek verkrijgen.