Livial

62,69

Deze HRT tabletten worden gebruikt bij overgangsklachten. De producent van dit medicijn is Merck Sharp & Dohme. Met dit medicijn kunnen opvliegers, stemmingswisselingen, zweten, en andere bijwerkingen van menopauze minder worden.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - 2,5mg Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Livial?

Livial is een Hormone Replacement Therapy (HRT). Het wordt gebruikt voor de behandeling van vrouwen die tekenen van de menopauze beginnen te vertonen.

Hoe werkt Livial?

Tijdens de menopauze van een vrouw begint de natuurlijke oestrogeenproductie te dalen. Er zijn veel verschillende soorten HRT-medicatie, waarvan de meeste de hormonen oestrogeen bevatten, of oestrogeen met progestageen. Livial werkt anders in die zin dat het werkzame bestanddeel tibolon is, dat uw lichaam afbreekt om de hormonen zelf te maken. Dit werkt om de natuurlijke niveaus van een vrouw aan te vullen en de effecten van de menopauze te compenseren.

Wat zijn de voordelen van het nemen van Livial?

Symptomen van de menopauze zijn onder meer opvliegers (van het gezicht, de nek en de borst), onregelmatige menstruatiecyclus, nachtelijk zweten, gewichtstoename, verdunning van het haar en stemmingswisselingen.

Deze symptomen kunnen het dagelijks leven vaak verstoren, zodat het gebruik van HRT-medicatie, zoals Livial, de natuurlijke hormoonbalans kan herstellen.

Hoe gebruik ik Livial?

Livial is een medicijn dat alleen op recept verkrijgbaar is. Volg altijd het advies van uw arts op en lees de bijsluiter van het medicatiepakket. Uw arts zal ernaar streven u een zo laag mogelijke dosis voor te schrijven om uw klachten te behandelen.

Neem elke dag één tablet in, op ongeveer hetzelfde tijdstip van de dag, door het geheel in te slikken met een drankje water. Zodra u klaar bent met een pakje, moet u onmiddellijk beginnen met de volgende. Op de pakjes zijn de dagen van de week aangegeven om u te helpen de tabletten op de juiste wijze in te nemen.

U kunt op elke geschikte dag beginnen met het innemen van Livial, maar als u nog steeds menstruatie heeft, moet u wachten tot het bloeden is gestopt en direct daarna met de behandeling beginnen.

Livial dosering

Livial bevat het werkzame bestanddeel tibolon; elke tablet bevat 2,5 mg. Uw arts zal u de laagst mogelijke dosis voorschrijven om uw symptomen te behandelen.

Als u vergeet uw Livial-tablet in te nemen, moet u deze zo snel mogelijk innemen, tenzij het meer dan 12 uur te laat is. In dit geval moet u de gemiste tablet weggooien en de inname van de medicatie hervatten zoals normaal; neem geen dubbele dosis om een gemiste tablet in te halen.

Als u meer Livial inneemt dan u zou moeten innemen, neem dan contact op met uw arts, omdat u zich misschien ziek gaat voelen (of ziek wordt).

Wat zijn de bijwerkingen van Livial?

Hoewel het geadviseerd wordt om regelmatig controles te doen terwijl u aan HRT werkt, zullen de bijwerkingen niet iedereen die Livial gebruikt beïnvloeden. Bijwerkingen van HRT-behandelingen zoals Livial omvatten meestal ook de bijwerkingen:

  • Vloeistofretentie;
  • Opblazen;
  • Gevoeligheid van de borsten;
  • Misselijkheid;
  • Hoofdpijn;

Veel van deze bijwerkingen verminderen, hoe langer u deze behandeling gebruikt. U ervaart wellicht minder bijwerking als u het medicijn inneemt bij de maaltijd. Als u bijwerkingen ondervindt die extreme ongemakken veroorzaken, zorg er dan voor dat u met uw arts spreekt.

Bijsluiter Livial

Hoe kan ik Livial veilig online kopen?

Livial is verkrijgbaar bij de online arts. U moet wel een vragenlijst naar waarheid invullen.

Is Livial zonder recept verkrijgbaar?

Nee, om Livial aan te schaffen moet u altijd een recept hebben. Dit recept is eventueel verkrijgbaar bij de online apotheek.