Toont alle 2 resultaten

Show sidebar

Wat is misselijkheid?

Misselijkheid kan variëren van een zeer milde draaiing van de maag tot een overweldigend gevoel. Misselijkheid op zich is onaangenaam maar meestal pijnloos en kan vaak vanzelf voorbijgaan.

Als u last heeft van braken, dan kunt u zich al eerder misselijk gevoeld hebben. Alleen de misselijkheid leidt niet altijd tot ziekte. Het wordt vaak ervaren bij een klamme huid en een onrustige maag.

Misselijkheid ervaart u echter niet vaak als een op zichzelf staand symptoom. Het gaat meestal gepaard met allerlei andere symptomen, zoals diarree, pijn, hoofdpijn, koorts of flauwte. Misselijkheid op zich geeft u niet veel inzicht in de oorzaak ervan, maar als u kijkt naar de andere symptomen die u ervaart, krijgt u meer aanwijzingen.

Wat veroorzaakt misselijkheid?

Er zijn veel verschillende redenen waarom u zich misselijk kunt voelen. Om uit te zoeken welke het is, moet u kijken naar de andere symptomen die u heeft. Heeft u last van diarree, buikpijn en braken? Dan is de waarschijnlijke oorzaak gastro-enteritis. Als u koorts en verkoudheidssymptomen ervaart, dan kunt u griep krijgen.

Als uw misselijkheid gepaard gaat met hoofdpijn of gezichtsproblemen kan het migraine zijn. Duizeligheid met misselijkheid kan ook een indicatie zijn van duizeligheid of flauwvallen.

Andere veel voorkomende oorzaken van misselijkheid zijn zwangerschap (ochtendmisselijkheid), bewegingsziekte of overmatig gebruik van medicijnen of alcohol. Misselijkheid kan soms ook worden veroorzaakt door sterke of onaangename geuren.

Hoe kan ik misselijkheid behandelen?

Vaak lost misselijkheid zichzelf op. Als u zich echter misselijk blijft voelen, maar niet echt moet braken, dan kunt u medicijnen tegen misselijkheid nemen om het gevoel te verminderen. Bij de online arts, bieden ze een aantal effectieve medicijnen aan die kunnen helpen om het onaangename gevoel te verlichten.

De behandeling hangt natuurlijk grotendeels af van de oorzaak van de misselijkheid. Het kan zijn dat u het probleem bij de wortel moet aanpakken (bijvoorbeeld met gastro-enteritis of migraine medicijnen) en dan zal het symptoom van misselijkheid ook verdwijnen.