Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Wat is mycose?

Mycose is een veel voorkomende schimmelinfectie die bij mannen en vrouwen voorkomt. Het is vaak een vaginale mycose bij vrouwen. Het wordt aanbevolen om seks te vermijden als u vaginale mycose heeft tot het is behandeld. De mycose kan jeukende huid en zwelling rond de vagina en een dikke, romige afscheiding veroorzaken. Het veroorzaakt geen ernstige schade, maar is echt ongemakkelijk voor degenen die het hebben ervaren.

Hoe weet ik of ik een behandeling nodig heb?

Als u symptomen van mycose heeft, wordt aangeraden om de symptomen te verwijderen door middel van een behandeling. Soms kan een milde mycoseinfectie op zichzelf al verdwijnen, maar behandelingen kunnen helpen om de mycose sneller te verwijderen. Als u niet zeker weet of uw symptomen te wijten zijn aan een mycose, of u zich zorgen maakt over uw symptomen, kunt u het beste een arts raadplegen.

Veelvoorkomende bijwerkingen van mycosebehandeling

Zoals alle medicijnen kan deze behandeling bijwerkingen veroorzaken. Orale tabletten kunnen u ziek maken en u diarree of hoofdpijn bezorgen. Pessariums kan irritatie veroorzaken in het gebied.

Als u alleen uiterlijke symptomen hebt, bijvoorbeeld alleen jeuk aan de huid rond de schaamlippen, kan Clotrimazoolcrème worden gebruikt. Als u echter afscheiding of pijn in de vagina hebt, werken de Clotrimazoolpessarium- en Fluconazol-tabletten beter, omdat de crème de symptomen in de vagina niet kan behandelen.

Wat zijn de meest voorkomende symptomen van de mycose?

De meest voorkomende symptomen van een mycose zijn onder andere:

  • Witte vlekken of hobbels in de mond. Deze vlekken kunnen vaak worden weggeveegd, waardoor er rode plekken achterblijven die vatbaar zijn voor bloedingen.
  • Een verlies van smaak in de mond.
  • Een onaangename smaak in de mond.
  • Een brandende pijn in de mond.
  • Roodheid van de mond en keel.
  • Er verschijnen scheurtjes in de mondhoeken.
  • Een moeilijkheid bij het eten en drinken