Toont alle 14 resultaten

Show sidebar

Wat is een erectiestoornis?

Een erectiestoornis is een aandoening die mannen treft. Het is een onvermogen om een bevredigende erectie te bereiken en te behouden voor geslachtsgemeenschap. Deze erectiestoornis is een veel voorkomende aandoening die elke man op elke leeftijd kan treffen. Geschat wordt dat ongeveer 50% van de mannen tussen de 40 en 70 jaar op een gegeven moment last zal hebben van een erectiestoornis.

Erecties worden veroorzaakt wanneer een man seksueel opgewonden raakt. Deze opwinding zorgt ervoor dat de hersenen signalen naar de zenuwen in de penis sturen. Bij ontvangst van deze signalen verhogen de zenuwen de bloedtoevoer naar de penis. Hierdoor wordt deze groter en harder. Als er iets dit proces onderbreekt, dan kan een erectiestoornis optreden.

Wat zijn de oorzaken?

Om de oorzaken van een erectiestoornis te begrijpen, is het belangrijk om te weten hoe een erectie ontstaat. Als u opgewonden bent, sturen uw hersenen signalen naar de bloedvaten in uw penis. Hierdoor kunnen de slagaders ontspannen en het bloed naar binnen stromen. De aderen sluiten dan de bloedvaten dicht bij elkaar om het bloed in uw penis op te vangen. Dit resulteert in een verharding.

Is een erectiestoornis normaal?

Erectiele disfunctie is een veel voorkomende aandoening. Het is echter geen normaal onderdeel van het ouder worden. Oudere mannen moeten nog steeds in staat zijn om een erectie te krijgen en te genieten van seks. Met zo veel behandelingen beschikbaar voor de aandoening, is er geen noodzaak om te lijden in stilte.

Wat zijn de symptomen van een erectiestoornis?

De belangrijkste symptomen van een erectiestoornis zijn het onvermogen om een erectie te krijgen of een erectie te behouden die voldoende is voor geslachtsgemeenschap. Sommige mannen met een erectiestoornis kunnen helemaal geen erectie krijgen, terwijl anderen niet in staat zijn om een erectie langer dan een korte tijd vol te houden. Verlies van interesse in seks of seksuele prestatieangst kan ook symptomen van de aandoening zijn.

Kan een erectiestoornis worden voorkomen?

U kunt erectiestoornissen helpen voorkomen door een gezonde levensstijl te handhaven:

  • regelmatige lichaamsbeweging;
  • een evenwichtige voeding en het in de gaten houden van uw bloeddruk;
  • cholesterol niveau;
  • stoppen met roken.