Toont alle 3 resultaten

Show sidebar

Over schimmelnagelinfecties

Een schimmelnagelinfectie wordt veroorzaakt door een schimmel van dermatofyten. Deze schimmels kunnen ook het harde materiaal (keratine) van de nagel infecteren. Het ontwikkelt zich langzaam in de nagel, waardoor de nagel verkleurt, verdikt en vervormt. Deze infecties variëren en kunnen de nagel geheel of gedeeltelijk aantasten.

Het meest voorkomende teken van een schimmelnagelinfectie is de verdikking en verkleuring van de nagel zelf. Deze wordt meestal geel, wit, zwart of groen. Het goede nieuws is dat deze infectie zelden pijn of ongemak veroorzaakt. De nagel zelf lijkt misschien onaantrekkelijk, maar in de meeste gevallen zal een schimmelnagelinfectie geen verdere complicaties veroorzaken.

Schimmelnagelinfecties komen veel vaker voor bij teennagels. De meest voorkomende oorzaak van een schimmelnagelinfectie is een reeds bestaande schimmelhuidaandoening. De schimmels die de infectie veroorzaken gedijen in vochtige, warme omstandigheden. Een infectie is dus veel waarschijnlijker na het langdurig dragen van sportschoenen. Als u gevoelig bent voor hete, zweterige voeten, dan is er een verhoogde kans op het ontwikkelen van een infectie.

Welke behandeling is er beschikbaar voor schimmelnagelinfecties?

De twee belangrijkste vormen van behandeling voor schimmelnagelinfecties zijn nagellakken en tabletten. De eerste lijn van behandeling zal de antischimmelnagellak zijn. Deze methode bevast Amorolfine 5%.

Deze behandelingen werken meestal door de groei van de schimmel te stoppen. De infectie zal dan verdwijnen naarmate uw nagel groeit. Afhankelijk van de ernst van de infectie kan het tot zes maanden duren voordat een vingernagel volledig schoon is. Als uw nagels dik zijn geworden, kan het helpen om ze voor de behandeling te vijlen. Dit zal het geneesmiddel een betere toegang geven tot de infectie.

Kan ik nog steeds nagellak aanbrengen op een geïnfecteerde nagel?

Het wordt geadviseerd om geen nagellak aan te brengen op een geïnfecteerde nagel. Het zal waarschijnlijk elke behandeling die u gebruikt minder effectief maken en de kans vergroten dat u de infectie ook naar andere nagels verspreidt.