Toont alle 4 resultaten

Show sidebar

Wat is Chlamydia?

Chlamydia is een bacteriële infectie. Het is een seksueel overdraagbare aandoening die u kunt oplopen als u onbeschermde seks hebt. Het kan zowel bij mannen als bij vrouwen complicaties veroorzaken. Chlamydia is gemakkelijk te testen en het wordt behandeld met antibiotica.

Bestel antibiotica voor Chlamydia online

U kunt chlamydia behandeling online bestellen bij de online arts en apotheek. Als u al door een arts, kliniek of met de Chlamydia-test bent gediagnosticeerd met chlamydia, vul dan de online vragenlijst in. Zodra het online consultatieproces is afgerond, kan de apotheek uw recept afgeven en uw behandeling aan u afleveren.

Als u nog niet gediagnosticeerd bent, kunt u een testkit voor chlamydia kopen die u kunt gebruiken om de SOA te testen. Als u positief getest bent kan een antibiotica voorgeschreven worden.

Het eerste antibioticum voor een chlamydiabehandeling bij mannen en vrouwen is Azitromycine. Azitromycine voor chlamydia wordt geleverd als een 500 mg. tablet. U ontvangt 2 x 500 mg. tabletten, die in één enkele dosis moeten worden ingenomen (d.w.z. alle twee de tabletten tegelijk). Dit is uw enkele dosis chlamydia behandeling.

Hoe vaak komt chlamydia voor?

Chlamydia is de meest gediagnostiseerde seksueel overdraagbare aandoening in Nederland. Meer dan 200.000 patiënten hebben elk jaar een positief testresultaat. Vooral jongeren in de leeftijdsgroep van 15 tot 24 jaar lopen een bijzonder groot risico. Daarom wordt een jaarlijkse screening aanbevolen voor iedereen die seksueel actief is en jonger is dan 25 jaar.

Als u onbeschermde seks hebt gehad met een partner die chlamydia kon hebben, moet u zich laten testen.

Hoe lang duurt het voordat chlamydia is verholpen?

Het kan tot een week duren voordat de behandeling effectief is. U moet voorkomen dat u in die tijd seks hebt, omdat u nog steeds besmettelijk kunt zijn. Als u besluit om binnen een week na de behandeling seks te hebben, is het belangrijk dat u een condoom gebruikt.

Kan chlamydia terugkomen?

Binnen een week na het nemen van uw behandeling moet uw infectie zijn verdwenen. Chlamydia komt meestal niet terug, maar als u onbeschermde seks hebt, kunt u opnieuw geïnfecteerd worden. Het is belangrijk dat uw partner zich ook laat testen en behandelen, om te voorkomen dat u de infectie terugkrijgt.