Wegovy

85,50

Wat is Wegovy?

Gewicht verliezen kan erg lastig zijn. In sommige gevallen lukt het wel, maar zit het gewicht er daarna binnen de kortste keren weer aan. Om makkelijker af te vallen en op gewicht te blijven kan een arts medicatie voorschrijven. Wegovy is een voorbeeld van een geneesmiddel wat daarvoor gebruikt kan worden.

Online Apotheek

Artikel: Wegovy injectie Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Zo werkt Wegovy

In dit geneesmiddel zit de werkzame stof semaglutide. Ons eigen lichaam maakt het hormoon GLP-1 aan. Er zijn aanwijzingen dat dit hormoon onder meer invloed heeft op onze eetlust. De stof semaglutide werkt hierop als GLP-1-receptoragonist. Als u Wegovy gebruikt, krijgt u hierdoor niet zo snel een hongergevoel, waardoor u minder eet. Let er wel op dat alleen het gebruik van Wegovy tot onvoldoende resultaat zal leiden. Een verandering in levensstijl is noodzakelijk. Door meer te bewegen en gezonder te eten valt u doorgaans al af. Wegovy ondersteunt in dit proces.

Als u Wegovy wilt gaan gebruiken

Wilt u dit geneesmiddel gaan gebruiken? Maak dan een afspraak met uw arts, zodat hij of zij kan beoordelen of u voor dit middel in aanmerking komt. De arts zal onder meer kijken naar uw BMI, omdat dit middel doorgaans alleen beschikbaar is voor mensen met een BMI van 30 of meer. Heeft u een wat lager BMI, maar ervaart u (veel) gezondheidsklachten door uw overgewicht? Ook dan zou dit middel voorgeschreven kunnen worden. Veel voorkomende klachten door overgewicht zijn onder meer diabetes, slaapapneu en een hoge bloeddruk. Ook te hoge vetgehalten in het bloed kunnen erop wijzen dat actie nodig is.

Wegovy prijs in Nederland en België

€ 85,50.

Apotheek 1

Klik hier om Wegovy online te kopen

Apotheek 2

Klik hier om Wegovy online te kopen

Zo gebruikt u Wegovy

WegovyGaat u dit geneesmiddel gebruiken? Dan zal uw arts uitleggen hoe dit dient te gebeuren. Lees voor het eerste gebruik ook de bijsluiter goed door. Hierin vindt u ook aanwijzingen over het gebruik. Wegovy dient geïnjecteerd te worden, met behulp van een voorgevulde pen met oplossing. Injecteren mag in de huid van dijen, buik en bovenarmen. In de meeste gevallen wordt gestart met een dosering van één keer per week 0,25 mg. Die dosering kan indien nodig langzaam verhoogd worden. Doe dit nooit op eigen initiatief, maar overleg dit met uw arts. Uiteindelijk mag de dosering in 16 weken tijd opgehoogd worden tot uiterlijk 2,4 mg. Met behulp van de pen kunt u zelf de medicatie een keer per week toedienen. Daarbij maakt het niet uit op welke dag u dit doet. U mag bijvoorbeeld de ene week injecteren op maandag, en de andere week op woensdag. Dat maakt voor de werking niet uit. Wel kan het handig zijn om te kiezen voor een vaste dag, omdat de kans op het vergeten van een dosering dan kleiner wordt. Daarnaast is het belangrijk dat er altijd minimaal drie dagen zitten tussen twee injecties.

Mogelijke bijwerkingen van Wegovy

Bij het gebruik van medicatie kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dit geldt ook voor Wegovy. Een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen kunt u terugvinden in de bijsluiter. Het is van belang om voor het eerste gebruik op de hoogte te zijn van de mogelijke effecten. Zo kunt u als dat nodig is snel actie ondernemen. Schakel in ieder geval direct medische hulp in wanneer u symptomen van een allergische reactie herkent, zoals ademhalingsproblemen of onverklaarbare uitslag. Als u Wegovy gebruikt kunt u last krijgen van onder meer diarree, buikpijn, verstopping, hoofdpijn, misselijkheid en overgeven. Raadpleeg uw arts als u erg veel last heeft van de bijwerkingen.

Onderzoek naar de werking van dit geneesmiddel

Niet iedereen geloof in de werking van medicatie als het gaat om afvallen. Diverse studies wijzen echter uit dat Wegovy wel degelijk effectief is als het gaat om gewichtsverlies. Uit de studies bleek bijvoorbeeld dat een groot deel van de deelnemende proefpersonen minimaal vijf procent gewicht verloor. Deze proefpersonen hadden allemaal een BMI van meer dan 27, en hadden te maken met gezondheidsproblemen vanwege hun overgewicht. Opvallend is dat de meeste deelnemers al veel ervaring hadden op het gebied van afvallen, maar dat deze ervaring tot nu toe nog niet tot succes had geleid. En dus lijkt Wegovy echt effectief te zijn als het gaat om het verliezen van gewicht en daarna op gewicht blijven.

Zo vraag u een recept aan

Als u Wegovy wilt gaan gebruiken, heeft u zoals aangegeven een recept nodig van uw arts. Gaat de arts akkoord en mag u dit middel inderdaad gaan gebruiken? Dan kunt u de medicatie bestellen bij uw eigen apotheek, of kiezen voor een bestelling via een online apotheek. Via de online apotheek krijgt u de medicatie snel en discreet thuisgestuurd.