Toont alle 7 resultaten

Show sidebar

Wat is Rosacea?

Rosacea is een huidaandoening die het gezicht aantast. Hoewel het iedereen kan treffen, wordt het vaker gezien bij mensen met een lichte huid in de leeftijd van 40-60 jaar. Vrouwen hebben meer kans om er last van te krijgen, maar de symptomen zijn meestal ernstiger bij mannen. De symptomen van Rosacea zijn: blozen, roodheid, puistjes en soms ook oogproblemen.

Wat veroorzaakt Rosacea?

De symptomen van rosacea worden veroorzaakt door een verwijding van de bloedvaten onder de huid. De precieze onderliggende oorzaak hiervan is onbekend. Er zijn een aantal mogelijke factoren die kunnen bijdragen aan de aandoening, waaronder abnormale bloedvaten, genetica en verhoogde niveaus van huid peptiden.

De verschillende soorten rosacea

Er zijn vier verschillende soorten Rosacea: erythematotelangiectatic, papulopustular, rhinophyma en oculair. Type 1, erythematotelangiectatic, is de meest voorkomende vorm van rosacea en wordt gekenmerkt door gezichtsspoeling en roodheid. Papulopustulaire rosacea is de plaats waar acne-achtige vlekken in het gezicht ontstaan. Dit zijn kleine, met pus gevulde puistjes. Rinofie is zeldzaam en tast het neusgebied aan, waardoor de huid dikker wordt. Oculaire rosacea wordt gevonden in de ogen, waardoor roodheid, branderigheid en stekende ogen ontstaan. Hoewel dit vier verschillende subtypes van rosacea zijn, is het mogelijk om meer dan één of alle subtypes van rosacea tegelijk te ervaren.