Enig resultaat

Show sidebar

Wat is gonorroe?

Iedereen die seksueel actief is, kan gonorroe krijgen door onbeschermde vaginale, orale of anale seks. Het is een SOA veroorzaakt door infectie met de Neisseria gonorroe bacterie. Het is een veel voorkomende infectie die de genitaliën, het rectum en de keel aantast. Gonorroe kan zeer ernstige complicaties veroorzaken als het niet behandeld wordt, maar het kan wel genezen worden met de juiste medicatie. Antibiotische behandelingen zijn een tweede lijn van behandeling. U kunt ze nemen in plaats van een injectie.

Welke antibiotica behandelen gonorroe?

Het behandelingspakket bevat twee tabletten Suprax 200mg (cefixime) en vier tabletten Azitromycine 500mg. Alle zes de tabletten worden samen genomen als één enkele dosis.

De tweedelijnsbehandelingen behandelen ook elke aanwezige chlamydiabesmetting. Dit is handig, want het is gebruikelijk dat mensen beide infecties bij elkaar krijgen.

Cefixime behoort tot een groep antibiotica die cefalosporinen worden genoemd en die verwant zijn aan penicilline. Het werkt door zich te bemoeien met het vermogen van bacteriën om celwanden te vormen. De celwanden zijn van vitaal belang voor hun overleving en dit veroorzaakt dus de dood van de bacteriën en de daaropvolgende eliminatie van de infectie.

Azitromycine werkt door het voorkomen van eiwitsynthese in vatbare bacteriën die hun groei remmen. Daardoor kan het lichaamseigen immuunsysteem in staat stellen de infectie uit te roeien.

Kan gonorroe genezen worden?

Gonorroe kan genezen worden met de juiste antibioticabehandeling die 95% effectief is. Chlamydia is vaak aanwezig met gonorroe, een combinatie van antibiotica wordt genomen om beide infecties tegelijk te behandelen.

Wanneer kan ik seks hebben na de behandeling van gonorroe?

U moet 7 dagen na de behandeling wachten om te voorkomen dat u opnieuw besmet raakt met gonorroe. U en uw partner moeten behandeld worden.