Enig resultaat

Show sidebar

Wat is malaria?

Malaria is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een muggenbeet. Parastieten hebben hierdoor de kans om het lichaam te betreden. Malaria symptomen lijken in het begin op griep. Symptomen van malaria zijn koorts, rillingen, zweten, rugpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn, braken, diarree en soms delirium.

Het kan een week of langer duren voordat deze symptomen zich ontwikkelen nadat u gebeten bent door een besmette mug.

  • Raadpleeg een arts als u tot een jaar na blootstelling aan de symptomen van malaria lijdt. Doe dit zelfs na het innemen van malariatabletten. Malaria wordt gediagnosticeerd met een eenvoudig bloedonderzoek.
  • Als u voor langere tijd in afgelegen gebieden reist, kan het verstandig zijn om malariatabletten mee te nemen. Bekijk goed van tevoren of je naar een malariagebied reist.

Hoe werken malariatabletten?

De meeste malariatabletten werken door het voor de malariaparasiet onmogelijk te maken om bepaalde proteïnen te produceren. Hierdoor kan de malariaparasiet zich niet vermenigvuldigen en kan uw lichaam de infectie bestrijden.

Welke malariatabletten u moet innemen, hangt af van uw algemene gezondheid en uw reisbestemming. In sommige gebieden is de malariaparasiet resistent geworden tegen bepaalde antimalaria, dus is het belangrijk dat u controleert welke malariatabletten u nodig heeft.

Welke malariatabletten zijn het beste?

Er is geen ‘beste malariatablet’ dat bij iedereen past. Welk type malariatablet u moet innemen hangt af van waar u naartoe gaat, uw medische voorgeschiedenis, uw algemene gezondheid en de activiteiten die u gepland heeft voor uw reis.

Malarone wordt vaak voorgeschreven aan reizigers die een reis naar een regio plannen waar de malariaparasiet resistent is tegen andere medicijnen. Malarone is handiger dan Doxycycline omdat het slechts één week na het verlaten van een malariagebied ingenomen hoeft te worden.Doxycycline is goedkoper dan Malarone en Lariam. Doxycycline kan er wel voor zorgen dat uw huid gevoeliger wordt voor zonlicht, wat betekent dat een zonnebrandcrème met een hoge factor wordt aanbevolen. U moet geen alcohol drinken tijdens het gebruik van Doxycycline, omdat dit de effectiviteit ervan kan verminderen.