Xenical

112,50

Xenical kan gewichtsverlies bevorderen. Dit medicijn is verkrijgbaar via onderstaande apotheek in de dosering 120 mg Orlistat.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - Xenical afvallen Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Waar wordt Xenical voor gebruikt?

Xenical is een effectieve wijze om gewichtsverlies te bevorderen. Hierdoor kan het helpen met gewichtscontrole bij volwassenen. Obesitas wordt gedefinieerd als iedereen met een body mass index (BMI) van 30 of meer. Dit kan leiden tot ernstige ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes en geblokkeerde slagaders. Het zorgt ervoor dat het lichaam van een volwassene minder vet kan absorberen. Daardoor wordt afvallen gemakkelijker.

Hoe werkt Xenical?

Xenical bevat de werkzame stof orlistat. Deze werkzame stof remt de werking van het enzym gastro-intestinale lipase dat normaal gesproken vet in uw dieet afbreekt. Dankzij de werking van Xenical 120 mg capsules wordt tot 30% van het vet in uw dieet geabsorbeerd. Dit betekent dat er tot 30% minder vet in uw lichaam beschikbaar is om als energie te gebruiken. Hierdoor gebruikt u eerst uw eigen lichaamsvetopslag voor energie.

Wat is het verschil tussen Xenical en eetlustremmers?

Xenical 120mg capsules werken door zich te richten op de spijsvertering en absorptie van vet in uw lichaam. Eetlustremmers onderdrukken juist uw eetlust. In tegenstelling tot eetlustremmers wordt Xenical niet geabsorbeerd in het bloed. Het bindt zich namelijk aan de gastro-intestinale lipase in uw maag.

Prijs van Xenical in Nederland

De prijs van Xenical verschilt per aanbieder. Onderstaande aanbieder biedt dit medicijn aan vanaf een prijs van € 117,69, dit komt neer op € 1,40 per capsule. Let wel op dat de totaalprijs afhangt van het aantal capsules dat u wilt aanschaffen.

Wat zijn de bijwerkingen van Xenical?

De meest voorkomende bijwerkingen van het nemen van Xenical 120 mg capsules zijn over het algemeen mild. De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Winderigheid;
 • Buikpijn;
 • Ontlasting;
 • Zachte of vloeibare ontlasting;
 • Rectale pijn.

U kunt deze bijwerkingen ervaren binnen 24-48 uur na het nemen van Xenical 120 mg capsules. Hoe hoger het vetgehalte in uw dieet hoe groter de kans dat u deze bijwerkingen ervaart. Andere minder frequente bijwerkingen zijn onder andere:

 • Hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel);
 • Zweten;
 • Honger;
 • Duizeligheid;
 • Trillen;
 • Hoofdpijn;
 • Blozen;
 • Snel kloppend hart.

Lees altijd goed de bijsluiter door voor alle bijwerkingen van Xenical.

Bijsluiter Xenical

Wanneer mag Xenical niet worden gebruikt?

U moet Xenical niet gebruiken als u:

 • chronisch malabsorptiesyndroom of cholestase (verstopping in de galbuis) heeft.
 • allergisch bent voor orlistat of een van de andere ingrediënten in Xenical 120mg capsules.
 • andere geneesmiddelen gebruikt die Xenical kunnen storen, waaronder cyclosporine (ter voorkoming van afstoting van transplantaties), warfarine, een antistollingsmiddel, amiodaron (voor de behandeling van onregelmatige hartslag) en Acarbose (antidiabetisch).
 • vitaminesupplementen neemt met vetoplosbare vitaminen zoals vitamine D of E, of bèta-caroteen. Deze moet u minimaal 2 uur na het gebruikt van Xenical innemen.

Hoe moet Xenical worden genomen?

Xenical altijd ingenomen worden zoals voorgeschreven door uw arts. Neem een Xenical 120 mg capsule met een glas water tijdens de maaltijd. Uw maaltijd moet ook goed uitgebalanceerd zijn en rijk zijn aan groenten. Probeer het eten van voedsel met een hoog vetgehalte tussen de maaltijden door te vermijden.

Hoe lang moet u Xenical nemen?

Xenical is een langdurige behandeling en u moet deze nemen voor zolang uw arts aanbeveelt. Als u na 12 weken niet in staat bent geweest om ten minste 5 % van uw lichaamsgewicht te verliezen, kan uw arts de behandeling staken.

Gemiste dosis van Xenical

Als u een dosis Xenical mist bij één maaltijd, neem deze dan niet tussen de maaltijden door. Wacht tot de volgende maaltijd en neem dan een capsule. Neem geen dubbele dosis.

Hoe moet Xenical worden opgeslagen?

Bewaar uw Xenical 120 mg capsules in de blisterverpakking. Bewaar ze ook onder de 25°C op een koele, droge plaats buiten direct zonlicht.

Is Xenical voor mij geschikt?

Beantwoord de korte medische vragenlijst via de online apotheek. Daarnu hoort u of Xenical geschikt is voor u. Een gekwalificeerd arts onderzoekt uw antwoorden op de vragen. Indien de arts vindt dat het geschikt is voor u, dan zal er een recept uitgeschreven worden. Daarna zal de apotheek Xenical toezenden naar een door u opgegeven adres. Dit gebeurt te allen tijde discreet en anoniem.

Is Xenical zonder recept verkrijgbaar?

Nee, dit is niet mogelijk. Voor Xenical is altijd een recept nodig via een dokter. Via de online service kan u een doktersrecept ontvangen. Via bovenstaande button komt u direct bij de veilige online apotheek terecht.

Welke werkzame bestanddelen zitten er in dit medicijn?

Orlistat, microkristalljine cellulose (E460), natriumlaurilsulfaat, titaandioxide (E171), talk, natriumzetmeelglycolaat (type A), gelatine, indigokarmijn (E132), povidon (E1201), en zwarte inkt. Lees alle nodige informatie in de bijsluiter.

Kan ik alcohol drinken tijdens het gebruik van Xenical?

Ja, dit is mogelijk. Alcohol heeft normaal gesproken geen effect op de werking van Xenical. Zorg er natuurlijk wel voor dat u niet te veel alcohol drinkt bij het gebruik van medicijnen.

Heeft Xenical invloed op de rijvaardigheid?

Normaal gesproken wordt de rijvaardigheid niet aangetast bij gebruik van dit medicijn. Het is niet verantwoord om aan het verkeer deel te namen als u last heeft van bijwerkingen.

Hoe kan ik mijn BMI berekenen?

Bent u benieuwd naar uw BMI (Body Mass Index)? Het Voedingscentrum heeft een BMI-calculator gemaakt zodat u kunt uitrekenen wat uw BMI  is: BMI berekenen.

Kan ik dit Xenical innemen als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Nee, dit is niet mogelijk. U mag dit geneesmiddel niet gebruiken tijdens de zwangerschap of als u borstvoeding geeft.