Toont alle 2 resultaten

Show sidebar

Wat is een morning-afterpil?

De morning-afterpil is een vorm van noodanticonceptie die zwangerschap kan voorkomen. De pil moet zo snel mogelijk na onbeschermde seks worden ingenomen.

Er zijn twee soorten morning-afterpil verkrijgbaar: EllaOne en Levonelle. Beide pillen bevatten hormonen die een zwangerschap voorkomen. Deze zijn beide verkrijgbaar via de online apotheek.

Wanneer de morning-afterpil nemen?

De morning after pill moet zo snel mogelijk na onbeschermde seks worden ingenomen.

  • Levonelle moet binnen 72 uur (3 dagen) na onbeschermde seks worden ingenomen.
  • EllaOne moet binnen 120 uur (5 dagen) na onbeschermde seks worden ingenomen.

Beide pillen zijn het meest effectief als ze zo snel mogelijk na de seks worden ingenomen.

Bijwerkingen van de morning-after pil

Zoals met alle geneesmiddelen kunnen EllaOne en Levonelle bijwerkingen veroorzaken.

De meest voorkomende bijwerkingen van EllaOne zijn onregelmatige bloedingen, hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en buikpijn.

De meest voorkomende bijwerkingen voor Levonelle zijn hoofdpijn, misselijkheid, braken, tedere borsten en onregelmatige bloedingen.

Wat zijn de voordelen van de morning-afterpil?

Het gebruik van de morning-afterpil in noodgevallen heeft een aantal pluspunten. De eerste is dat de pil gemakkelijk te gebruiken is. Het vereist slechts eenmalig gebruik, oraal ingenomen, en dit kan tot 5 dagen na onbeschermde seks. Een andere is de effectiviteit. Met een bewezen succespercentage van 95-98%, kan de morning-afterpil worden vertrouwd wanneer andere anticonceptie heeft gefaald.

Hoewel het beter is om u in eerste instantie te beschermen tegen zwangerschap (met een preventieve anticonceptie), biedt de morning-afterpil een veilige en eenvoudige optie.

Een andere reden dat de morning-afterpil handig is, is het feit dat het gemakkelijk te verkrijgen is. De online arts heeft twee verschillende opties die elk veilig en snel besteld kunnen worde. Levonelle is één optie en kan tot 72 uur na onbeschermde seks werken, terwijl EllaOne tot 5 dagen daarna kan worden ingenomen.