Toont alle 4 resultaten

Show sidebar

Wat is slapeloosheid?

Slapeloosheid omvat het moeilijk in slaap vallen of het in slaap blijven. Het niet krijgen van een goede nachtrust veroorzaakt vermoeidheid en kan in slechte productiviteit de volgende dag resulteren. Nochtans, zijn de slaappatronen persoonlijk en variëren zeer tussen individuen. De gezonde volwassenen slapen typisch tussen 7 en 9 uren per dag maar dit varieert van nacht tot nacht.

Wat zijn de oorzaken?

Er zijn een aantal oorzaken van slapeloosheid. Deze variëren van persoonlijke omstandigheden, lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen zoals angst, stress en depressie. Het gebruik van bepaalde medicijnen en drugs kan slapeloosheid veroorzaken (nicotine, alcohol of cafeïne).

Wat zijn de risico’s?

Als u denkt dat u afhankelijk bent van slaaptabletten, raadpleeg dan uw huisarts. Het is belangrijk dat u een gesprek heeft met uw huisarts over het verkrijgen van medicijnen bij de online-arts. Dit zal ervoor zorgen dat uw gegevens een afspiegeling zijn van wat u inneemt. Het is belangrijk dat in geval van nood de zorgverleners die u verzorgen op de hoogte zijn van uw huidige medicatie.

Tips tegen slapeloosheid

Alvorens medicatie te nemen, probeer eenvoudige stappen zoals het vermijden van cafeïne bevattende dranken, ontspannen en een routine voor de slaap. Medicijnen zoals Nytol en kalmeermiddelen zijn effectief in de behandeling van milde of incidentele slapeloosheid. Men adviseert dat u aanvankelijk dergelijke medicijnen voor uw slapeloosheid probeert. Als de behandeling niet effectief is dan kan een afspraak met uw huisarts of gespecialiseerde arts nodig zijn.