Trulicity

202,95

Trulicity, ook bekend onder de generieke naam dulaglutide, is een medicijn dat wordt gebruikt bij de behandeling van type 2 diabetes mellitus. Het behoort tot de klasse van geneesmiddelen die bekend staat als GLP-1-receptoragonisten. Trulicity wordt geïnjecteerd en werkt door het verhogen van de afgifte van insuline, het vertragen van maaglediging en het verminderen van de glucosespiegels in het bloed.

Online Apotheek

Artikel: Trulicity Dulaglutide Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Zo werkt Trulicity

Trulicity werkt door zich te binden aan de GLP-1-receptoren op de cellen in de alvleesklier. Hierdoor wordt de afgifte van insuline gestimuleerd wanneer de bloedsuikerspiegel hoog is, wat helpt om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Daarnaast vermindert Trulicity de productie van glucagon, een hormoon dat de lever helpt bij het vrijgeven van glucose in het bloed. Door deze combinatie van effecten helpt Trulicity de bloedsuikerspiegel te verlagen en helpt het bij het bevorderen van gewichtsverlies bij mensen met type 2 diabetes.

Zo gebruikt u Trulicity

Trulicity wordt geleverd als een injectiepen met een vooraf gevulde wegwerpspuit. Het medicijn wordt één keer per week toegediend, op een dag naar keuze en op hetzelfde tijdstip van de dag. Het wordt meestal geïnjecteerd in de buik, dij of bovenarm. Het is belangrijk om de injectieplaatsen te variëren om de kans op huidirritatie te verminderen. Voordat de injectie wordt toegediend, moet de pen worden voorbereid door de beschermkap te verwijderen en de pen te controleren op eventuele deeltjes of verkleuring. Trulicity moet subcutaan (onder de huid) worden geïnjecteerd en het is essentieel om de instructies van de arts of zorgverlener op te volgen om de juiste dosering en toediening te garanderen.

Trulicity bijsluiter

Bijwerkingen van Trulicity

Zoals bij elk medicijn kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van Trulicity. De meest voorkomende bijwerkingen zijn onder meer misselijkheid, braken, diarree, verminderde eetlust en buikpijn. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen vaak na verloop van tijd. Het is belangrijk om eventuele bijwerkingen te melden aan de arts of zorgverlener, vooral als ze aanhouden of verergeren.

Ernstigere bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen voorkomen. Deze kunnen omvatten ernstige allergische reacties, zoals zwelling van het gezicht, de lippen, de tong of de keel, en moeite met ademhalen. Als dergelijke symptomen optreden, moet onmiddellijk medische hulp worden ingeroepen. Trulicity kan ook het risico op pancreatitis (ontsteking van de alvleesklier) verhogen. Symptomen van pancreatitis kunnen zijn ernstige buikpijn die naar de rug uitstraalt, misselijkheid en braken. Als een patiënt dergelijke symptomen ervaart, moet hij onmiddellijk medische hulp zoeken.

Het is belangrijk dat patiënten die Trulicity gebruiken, regelmatig hun bloedsuikerspiegel laten controleren door een arts. Trulicity kan een waardevol medicijn zijn bij de behandeling van type 2 diabetes, maar het moet worden gebruikt in overeenstemming met de aanbevelingen van medische professionals om de veiligheid en werkzaamheid te waarborgen.