Vokanamet

127,95

Vokanamet is een geneesmiddel dat kan worden voorgeschreven ter behandeling van diabetes type-2. Dit medicijn is een combinatie van twee werkzame stoffen: empagliflozine en metformine. Empagliflozine behoort tot de klasse van geneesmiddelen die bekend staat als SGLT2-remmers en metformine is een biguanide. Deze combinatie van ingrediënten helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen en kan daarnaast bijdragen aan gewichtsverlies bij mensen met type 2 diabetes.

Online Apotheek

Artikel: Vokanamet Canagliflozine and Metformine Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Zo werkt Vokanamet

Empagliflozine helpt door de nieren te ondersteunen in het verwijderen van overtollig glucose uit het bloed. Deze glucose wordt vervolgens via de urine uitgescheden. Deze stof remt het SGLT2-eiwit in de nieren. Hierdoor kunnen de nieren minder glucose terug absorberen in het bloed, waardoor dat kan worden uitgescheiden. Het gevolg is een verlaging van de bloedsuikerspiegel en meer controle over de glycemische waarden. Het ingrediënt metformine werkt ook op verschillende manieren om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Ten eerste vermindert de stof de productie van glucose in de lever. Daarnaast verhoogt het de gevoeligheid van de lichaamscellen voor insuline, waardoor glucose beter in de cellen kan worden opgenomen en als energie gebruikt worden. Dit helpt om de bloedsuikerspiegel te verlagen en kan bijdragen aan gewichtsverlies.

Zo gebruikt u Vokanamet

Vokanamet is verkrijgbaar in tabletvorm. Krijgt u de medicatie voorgeschreven? Volg dan altijd de aanwijzingen van uw arts goed op. De dosering kan variëren afhankelijk van de individuele behoeften van de patiënt en de bloedsuikerspiegels. Uw arts kan beoordelen welke dosering u het beste kunt gebruiken. Over het algemeen wordt Vokanamet eenmaal daags ingenomen, bij voorkeur bij de maaltijd om maagklachten te voorkomen. Overschrijd nooit de voorgeschreven dosis. Als een dosis wordt gemist, moet deze zo snel mogelijk worden ingenomen, behalve als het bijna tijd is voor de volgende geplande dosis. In dat laatste geval moet de gemiste dosis worden overgeslagen en kunt u uw vaste schema verder voortzetten.

Vokanamet bijsluiter

Bijwerkingen van Vokanamet

Net als bij andere medicijnen kan Vokanamet als u het gebruikt bijwerkingen hebben. De meest voorkomende bijwerkingen zijn onder meer urineweginfecties, schimmelinfecties van de geslachtsorganen, ontsteking van de neus en keel, en maag-darmklachten zoals misselijkheid, diarree en buikpijn. Deze bijwerkingen zijn meestal mild. Ook verdwijnen ze vaak na verloop van tijd. Ernstigere bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen voorkomen. Een ernstige bijwerking is lactaatacidose. Dit is een zeldzame, ernstige bijwerking die kan leiden tot ophopingen van melkzuur in het bloed. Krijgt u last van spierpijn, ademhalingsproblemen, verwardheid, vermoeidheid of buikpijn?

Zoek dan direct medische hulp. Vokanamet kan ook het risico op hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) verhogen. Dit risico is het hoogst wanneer het middel wordt gebruikt in combinatie met andere medicijnen die de bloedsuikerspiegel verlagen. Het is daarom belangrijk om de bloedsuikerspiegel regelmatig te controleren en eventuele symptomen van hypoglykemie, zoals zweten, trillen, duizeligheid en honger, onmiddellijk te behandelen. Goede begeleiding en controle van een arts zijn belangrijke voorwaarden om dit geneesmiddel veilig en effectief te kunnen gebruiken. Volg daarom altijd de instructies van uw arts goed op.