Caverject

65,79

Caverject wordt voorgeschreven bij erectieproblemen. Dit medicijn is geproduceerd door het bedrijf Pfizer en bevat alprostadil.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - Caverject Pfizer Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Caverject?

Alprostadil behoort tot een groep geneesmiddelen die vasodilatoren worden genoemd. Deze geneesmiddelen verhogen de doorbloeding door het vergroten van de bloedvaten.

Dit geneesmiddel is identiek aan een natuurlijk voorkomende stof die in het lichaam voorkomt en die helpt de bloedvaten open te houden. Hierdoor kan het bloed gemakkelijker stromen. Alprostadil helpt bij de behandeling van erectiestoornissen door de bloedtoevoer naar de penis te verhogen, waardoor een erectie ontstaat.

Caverject injectie mag niet worden gebruikt als een seksuele hulp door mannen die geen erectiestoornis hebben. Als dit geneesmiddel niet goed wordt gebruikt, kan permanente schade aan de penis en verlies van het vermogen om een erectie te krijgen het gevolg zijn.

Alprostadil is ook beschikbaar als een intraurethraal zetpil. Echter, als gevolg van werkzaamheid, kosten en bijwerkingen, wordt het niet vaak gebruikt.

Hoe moet alprostadil worden gebruikt?

Verschillende alprostadil producten kunnen worden geïnjecteerd. De injectiemethode voor deze producten is dezelfde. De bereidingswijze van de mengsels is echter anders. Zorg ervoor dat u weet welk product u gebruikt en dat u volledig op de hoogte bent van de juiste manier om de injectie te mengen.

Gebruik alprostadil niet vaker dan uw arts heeft besteld, of in grotere hoeveelheden. Dit kan resulteren in blijvende schade aan de penis.

Voordat u het geneesmiddel in de spuit trekt, moet u uw handen wassen met water en zeep en de flessen op een schone ondergrond zetten. U moet ook de dop van de injectieflessen afvegen met een alcoholdoekje. Veeg de naald niet af met een alcoholdoekje.

Hoe effectief is Caverject?

Caverject veroorzaakt bij ongeveer 80% van de mannen een erectie die stevig genoeg is voor geslachtsgemeenschap, ongeacht hun leeftijd of de oorzaak van erectiestoornis.

Hoe snel zal Caverject beginnen te werken?

Caverject begint meestal in 5 tot 10 minuten te werken. De geslachtsgemeenschap moet binnen 10 tot 30 minuten na het gebruik van deze medicatie worden geprobeerd. Een erectie kan na de ejaculatie doorgaan, maar mag niet stevig zijn of langer dan 1 uur aanhouden.

Prijs Caverject in Nederland en België

De prijs van Caverject is afhankelijk van het aantal injecties, dosering en type. Zie hieronder alle verschillende soorten:

 • Dual Chamber 10 µg – 2 injecties € 76,45.
 • Dual Chamber 20 µg – 2 injecties € 86,95.
 • Vials 5 µg – 1 injectie € 60,45.
 • Caverject Vials 10 µg – 1 injectie € 65,79.
 • Vials 20 µg – 1 injectie € 76,45.
 • Vials 40 µg – 1 injectie € 79,69.

Wat zijn de bijwerkingen van alprostadil?

Bijwerkingen met alprostadil komen niet vaak voor, maar ze komen wel voor. Neem contact op met uw arts als een van de volgende symptomen verergert of niet verdwijnt:

 • Bloedingen op de plaats van injectie;
 • Pijn op de injectieplaats;
 • Pijnlijke erectie;
 • Kneuzingen of stolsels in het gebied van de injectie (meestal veroorzaakt door een verkeerde injectie);
 • Langdurige erectie;
 • Penile littekens op de penis;
 • Erectiele kromming.

Alprostadil Dosering

Volg alle aanwijzingen op uw receptenetiket en lees alle medicatiegidsen. Gebruik het geneesmiddel precies zoals voorgeschreven.

Caverject wordt alleen gebruikt wanneer dat nodig is. Een erectie moet optreden binnen 5 tot 20 minuten en duren tot 60 minuten. Alprostadil injectie wordt geïnjecteerd in de zijkant van de penis.

Alprostatil transurethrale pellet is een zeer kleine zetpil die in de opening van de penis (de plasbuis) wordt ingebracht. Gebruik niet meer dan 2 pellets in één dag. Gebruik niet meer dan 3 injecties per week. Wacht minstens 24 uur tussen elke injectie.

Welke doses zijn er beschikbaar?

 • Caverjectflacons zijn verkrijgbaar in doses van 10mcg, 20mcg en 40mcg.
 • Caverject Dual Chamber is verkrijgbaar in injecties van 10mcg en 20mcg.

Caverject bijsluiter

Is Caverject veilig?

Ja, voordat er medicatie wordt goedgekeurd en beschikbaar wordt gesteld voor gebruik, wordt het onderworpen aan strenge klinische tests om er zeker van te zijn dat het veilig is.

Maar, zoals elk geneesmiddel, is het niet voor iedereen geschikt.

U moet alleen altijd Caverject aanschaffen via een geregistreerde apotheek. Deze apotheek zal namelijk de juiste controles uitvoeren om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor u. Het is ook absoluut noodzakelijk om ervoor te zorgen dat u de injectie correct toe te passen, en om de instructies van uw arts of verpleegkundige zorgvuldig op te volgen.

Kan ik generieke Caverject krijgen?

Nee. Er is momenteel geen generieke versie van Caverject in Nederland beschikbaar; op het moment van schrijven was de patentlicentie op dit geneesmiddel nog steeds van kracht.

Er zijn andere behandelingen, zoals Viridal en MUSE, die dezelfde werkzame stof bevatten.

Kan ik Caverject online krijgen?

Ja. Wanneer u het medicijn wilt aanschaffen via Treated.com, zal u worden gevraagd om een kort overleg met een arts te voltooien, die een recept zal uitgeven indien geschikt.

Is Caverject zonder recept beschikbaar?

Nee, Caverject is alleen verkrijgbaar middels een recept.