Vardenafil

50,15

Vardenafil

Het middel Vardenafil is een generiek variant van de door Bayer gemaakte erectiepil Levitra. Door gebruik van dit middel is het weer mogelijk om een harde, stijve erectie te krijgen. Vardenafil is beschikbaar in doseringen van 5, 10 en 20 mg.

Online Apotheek

Artikel: Vardenafil erectiepil Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Beschrijving

Wilt u deze medicatie graag gaan gebruiken? Via de online apotheek kunt u het discreet bestellen. Door een medische vragenlijst in te vullen kan een gekwalificeerd arts beoordelen of deze medicatie voor u geschikt is. Na akkoord kunt u direct een bestelling plaatsen, die u doorgaans de eerstvolgende werkdag al in huis heeft.

De erectiepil Vardenafil kan ingezet worden om erectieproblemen op te lossen. Dit middel is een generieke versie van Levitra. Bayer had tot in 2018 een patent op dat geneesmiddel, maar inmiddels mogen ook generiek versie geproduceerd worden. Vardenafil zorgt ervoor dat de druk op de bloedvaten verminderd, waardoor de bloedtoevoer richting penis beter wordt. Daardoor is het weer mogelijk om een harde erectie te krijgen.

De oorzaak van erectiestoornissen

Bij erectieproblemen is het lastig om een stijve erectie te krijgen en te houden. Ongeveer de helft van alle mannen die 40 jaar of ouder zijn hebben wel eens met dit probleem te maken. Ook jongere mannen kunnen er overigens mee in aanraking komen. In sommige gevallen gaan de erectieproblemen vanzelf weer over. Bij aanhoudende erectiestoornissen is het echter mogelijk om medicatie in te zetten. Daarbij is de vraag of de problemen worden veroorzaakt door emotionele of fysieke oorzaken. Psychologische oorzaken, zoals werkstress of een depressie, kunnen de stoornis triggeren. Ook fysieke problemen kunnen een rol spelen. Denk daarbij aan een te hoge bloeddruk, diabetes of een verhoogd cholesterol. Ook is bekend dat roken, te veel alcohol drinken, onvoldoende beweging en ongezond eten van invloed kunnen zijn.

Erectiestoornissen behandelen

Bij fysieke redenen is het soms voldoende om die aan te pakken. In andere gevallen kan medicatie ingezet worden. Een eerste stap hierin is een afspraak maken met uw huisarts. Hij of zij kan samen met u kijken naar mogelijke oorzaken van de klachten. Een verandering in leefstijl kan geadviseerd worden. Mocht dit onvoldoende opleveren dan kan er naar geneesmiddelen gekeken worden, zoals naar Vardenafil. Dit middel behoort tot de PDE5-remmers. PDE5-remmers zorgen ervoor dat de vernauwde bloedvaten in de basis van de penis verwijd worden. Wanneer het bloed weer goed naar de penis kan stromen, kunt u weer een harde erectie krijgen.

Gebruiksaanwijzing

Het is belangrijk om voor het eerste gebruik van nieuwe medicatie de bijsluiter goed door te lezen. Dat geldt ook voor Vardenafil. In de bijsluiter vindt u bijvoorbeeld meer informatie over het gebruik en over mogelijke bijwerkingen. Juist gebruik is belangrijk, omdat dit ervoor zorgt dat de medicatie het maximale effect kan bereiken. Ook verkleint u hiermee de kans op het krijgen van bijwerkingen.

Over het algemeen geldt voor deze medicatie de volgende gebruiksaanwijzing:

 • Volg altijd de aanwijzingen van uw arts goed op;
 • Doorgaans wordt voorgeschreven om 1 tablet in te nemen, 30 minuten voordat u geslachtsgemeenschap wilt hebben;
 • Slik de tablet heel door, met een glas water;
 • Het kan 25 tot 60 minuten duren voordat het effect van het middel merkbaar is;
 • Houd er rekening mee dat het innemen van dit middel na een zware of vette maaltijd uw spijsvertering kan vertragen. Hierdoor kan het ook langer duren voordat het middel werkt;
 • Dit geneesmiddel blijft tot 5 uur na inname actief in het lijf;
 • Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven dosering;
 • Slik nooit meer dan 1 tablet per 24 uur;
 • Heeft u een aanhoudende erectie, die na vier uur nog niet verdwenen is? Zoek dan direct medische hulp;
 • Om dit middel zijn werk te laten doen is wel seksuele stimulatie nodig;
 • Doorgaans zal de arts in eerste instantie de laagst mogelijke dosering voorschrijven. Heeft dit niet het gewenste effect? Dan kan een hogere dosering voorgeschreven worden.

Kijk in de bijsluiter voor een volledige gebruiksaanwijzing. Heeft u nog vragen over het gebruik van deze medicatie? Stel deze dan aan uw apotheker of uw arts.

Bijwerkingen

Medicijnen kunnen bijwerkingen hebben en dat geldt ook voor Vardenafil. Zorg ervoor dat u voor het eerste gebruik op de hoogte bent van die mogelijke bijwerkingen. Zo kunt u als dat nodig is snel actie ondernemen. Schakel in ieder geval direct medische hulp in wanneer u zicht- of gehoorproblemen krijgt, of tekenen herkent van een allergische reactie (zoals zwelling in keel of gezicht, ademhalingsproblemen of netelroos).

Deze medicatie kan de volgende bijwerkingen geven:

 • Veel voorkomend (bij 1 of meer dan 1 op de 10 mannen): hoofdpijn;
 • Regelmatig voorkomend (bij 1 of minder dan 1 op de 10 mannen): blozen, loopneus, duizeligheid, verteringsproblemen;
 • Minder vaak voorkomend (bij 1 of minder dan 1 op de 100 mannen): zwelling van gezicht, lippen of keel, een verdoofd gevoel, slaapproblemen, rode ogen, oogpijn, tinnitus, hartkloppingen, kortademigheid, een volle neus, brandend maagzuur, maagpijn, misselijkheid of braken, droge mond, toename van bloedenzymen, uitslag, rug- of spierpijn, lethargie;
 • Zeer zelden voorkomend (bij 1 of minder dan 1 op de 10.000 mannen, of onbekende frequentie): bloeding uit de penis, bloed in het sperma, of bloed in de urine.

In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen vinden.

Bij andere medicatie

Gebruikt u nog andere medicatie? Meld dit altijd aan uw arts. Niet alleen als het gaat om medicatie op recept, maar ook om vrij verkrijgbare medicijnen of kruidenpreparaten. Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerkingen met elkaar hebben. Bij Vardenafil kan dat onder meer gebeuren bij de volgende middelen:

 • Nitraten;
 • Medicatie tegen angina;
 • Hiv-medicatie (bijvoorbeeld ritonavir of indinavir);
 • Antischimmelmedicatie (bijvoorbeeld ketoconazol);
 • Bepaalde antibiotica (bijvoorbeeld erytromycine);
 • Alfa-blockers;
 • Medicatie voor vergrote prostaat.

Bij andere aandoeningen

Vertel uw arts ook welke andere aandoeningen u heeft of in het verleden heeft gehad. In sommige gevallen is dit middel niet of minder geschikt.

Gebruik Vardenafil niet wanneer u ouder bent dan 75 en antischimmelmedicatie gebruikt, als u een ernstige lever- of hartaandoening heeft, nierdialyse ondergaat of recentelijk een hartaanval of beroerte heeft gehad. Ook bij een lage bloeddruk, of wanneer er in uw familie bepaalde oogziekten voorkomen kunt u deze medicatie niet gebruiken.

Is Vardenafil zonder recept verkrijgbaar?

Nee, dit is niet mogelijk. Voor Vardenafil is altijd een recept nodig via een dokter. Via de online service kan u een doktersrecept ontvangen. Via bovenstaande button komt u direct bij de veilige online apotheek terecht.

Q&A

Een aantal veel gestelde vragen over deze medicatie.

Mag ik alcohol gebruiken als ik deze medicatie gebruik?

Door het gebruik van alcohol kunnen erectiestoornissen verergeren. Daarom wordt het gebruik van alcohol afgeraden.

Kan dit middel de rijvaardigheid beïnvloeden?

Dit geneesmiddel hoort de rijvaardigheid niet te beïnvloeden, maar stap niet achter het stuur als u ernstige bijwerkingen ervaart.

Kan ik allergisch zijn voor Vardenafil?

In de bijsluiter kunt u de ingrediënten van dit middel vinden. Gebruik deze medicatie niet wanneer u allergisch bent voor een van de bestanddelen.