Ellaone

72,19

EllaOne is een hormonale noodanticonceptie. Dit medicijn wordt geproduceerd door HRA. Dankzij EllaOne morning-afterpil kunt u alsnog de kans laten afnemen dat u zwanger raakt.

Online apotheek

Artikel: Op Voorraad - EllaOne 30 mg Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is de EllaOne morning-after pil?

EllaOne morning-after pil voorkomt zwangerschap tot 5 dagen na de seks. Het is effectiever dan andere morning-after pillen, maar je hebt een recept nodig om het te krijgen.

Hoe effectief is de EllaOne morning-afterpil?

EllaOne verlaagt uw kansen om zwanger te worden met 85% als u het binnen 5 dagen na onbeschermde seks inneemt.

In tegenstelling tot andere morning-afterpillen wordt EllaOne niet minder effectief naarmate de tijd na de seks verstrijkt. EllaOne is ook effectiever voor mensen met een hogere BMI dan andere morning-after pillen.

Hoe neem ik de EllaOne morning-afterpil?

Neem EllaOne in binnen 5 dagen (120 uur) nadat u onbeschermde seks hebt gehad. Slik de tablet gewoon in op dezelfde manier als een andere pil. Lees de instructies in de verpakking voor meer informatie.

Als u borstvoeding geeft, gebruik dan geen EllaOne, tenzij u 24 uur na het innemen van de melk goed kunt afkolven en weggooien.

U kunt EllaOne tot 5 dagen na onbeschermde seks innemen, en het werkt net zo goed op dag 1 als op dag 5. Maar het is nog steeds een goed idee om het zo snel mogelijk te krijgen, dus zorg ervoor dat u het binnen de 5 dagen inneemt. U hebt een recept van een arts nodig om EllaOne te krijgen.

Prijs EllaOne in Nederland

  • 30 mg: 1 pil – € 72,19.

Klik hier om EllaOne online te kopen

Wanneer moet EllaOne worden gebruikt?

Een morning-afterpil kan niet worden beschouwd als een alternatief voor primaire methoden van anticonceptie, zoals condoom of reguliere anticonceptiepillen. Integendeel, dit type anticonceptie is alleen bedoeld om te worden gebruikt als de primaire methoden niet aanwezig waren of niet werkte. Ondanks het feit dat noodanticonceptie zeer efficiënt is, moet het niet vaak worden gebruikt. Ook moet het gebruik ervan volledig worden vermeden. Het beste is ervoor te zorgen dat primaire anticonceptiemethoden op de juiste manier worden gebruikt. De morning-afterpil moet worden gezien als een laatste redmiddel om een ongewenste zwangerschap te voorkomen.

Hoewel ze in dit opzicht effectief zijn, kunnen morning-afterpillen het risico op mogelijke SOA’s niet verminderen. Als een barrièremethode zoals een condoom tijdens de geslachtsgemeenschap is mislukt, moet u de risico’s van SOA’s mogelijk met uw partner bespreken. In dat geval kan een arts u aanraden om een SOA-onderzoek te doen en vervolgens eventueel een goede SOA-behandeling te ondergaan.

USP’s EllaOne

  1. Deze morning afterpil is zeer effectief;
  2. Bedoeld om na onbeschermde seks in te nemen;
  3. Kan tot 5 dagen na de seks worden gebruikt.

Heeft EllaOne bijwerkingen?

EllaOne is heel veilig. Bijwerkingen zijn niet gebruikelijk. Er zijn geen meldingen van ernstige complicaties bij het innemen van EllaOne.

Nadat u EllaOne hebt ingenomen, is het volkomen normaal dat uw volgende menstruatie anders is dan u gewend bent. Het kan eerder of later komen, en zwaarder of lichter. Of het kan hetzelfde zijn als wat het normaal is.

Dit komt niet vaak voor, maar u kan maagklachten krijgen als u de morning-afterpil neemt. Als u binnen 2 uur na het innemen van de EllaOne overgeeft, werkt het niet en moet u de pil opnieuw innemen.

EllaOne bijwerkingen

Dit medicijn is een noodanticonceptiemiddel dat wordt gebruikt om zwangerschap in noodgevallen te voorkomen (onbeschermde seks, mislukking van de barrièreanticonceptie). EllaOne is beschikbaar in een generieke vorm die ulipristalacetaat wordt genoemd. Ella mag ook niet worden gebruikt als een routineconcept. Ook moet zwangerschap worden uitgesloten voordat EllaOne wordt voorgeschreven. De meest voorkomende bijwerkingen van EllaOne zijn:

  • hoofdpijn;
  • misselijkheid; en
  • buikpijn;
  • duizeligheid;
  • moe gevoel; of
  • Menstruatiepijn.

EllaOne bijsluiter

Is EllaOne zonder recept mogelijk?

Nee, een recept is altijd noodzakelijk voor het gebruik van EllaOne. Deze is aan te vragen middels een consult via de (online) apotheek.