Terbinafine kopen bij Kruidvat of Etos?

29,00

Schimmelinfecties van huid en nagels kunnen vervelende klachten veroorzaken en lastig te behandelen zijn. Een geneesmiddel zoals Terbinafine kan uitkomst bieden. Dit is namelijk een antischimmelmiddel, dat specifiek ingezet kan worden tegen schimmelinfecties van huid of nagels. Wilt u deze medicatie gaan gebruiken? Houd er dan wel rekening mee dat deze niet vrij verkrijgbaar is en dus niet aan te schaffen is via bijvoorbeeld Etos, Trekpleister of Kruidvat.

Online Apotheek

Artikel: Terbinafine 250 mg kalknagels Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Aanwijzingen voor gebruik

Wanneer u Terbinafine gaat gebruiken, is het belangrijk om de aanwijzingen van uw arts goed op te volgen. Hij of zij zal u uitleggen wat de instructies voor gebruik zijn. Bij vragen hierover kunt u ook terecht bij de apotheker. Terbinafine wordt geleverd in de vorm van tabletten. Deze kunt u innemen met een glas water en mogen met, maar ook zonder voedsel ingenomen worden. Hoe lang u het middel dient te gebruiken kan uw arts beoordelen. Als het gaat om een algemene schimmelinfectie, dan is de behandelduur doorgaans vier weken. Heeft u een huidinfectie op het lichaam of in de liezen? Dan is de behandelduur meestal twee tot vier weken. Voor een behandeling van voetinfecties staat gemiddeld twee tot zes weken en voor nagelinfecties 6 weken tot wel zes maanden. Het kan even duren voordat u effect merkt. Soms merkt u pas enkele weken na het beëindigen van de behandeling effect.

Aanschaf via apotheek

Wilt u dit geneesmiddel graag gebruiken? Houd er dan rekening mee dat dit Terbinafine niet vrij verkrijgbaar is, maar alleen op recept verkrijgbaar. Als u de medicatie nog niet voorgeschreven hebt gekregen, is de eerste stap dus het regelen van een consult bij de arts. Hij of zij kan beoordelen of dit geneesmiddel inderdaad geschikt is in uw situatie. Hierbij kijkt hij of zij niet alleen naar uw klachten, maar ook naar uw medische geschiedenis en de medicatie die u verder gebruikt. Dit middel is bijvoorbeeld minder geschikt als u last heeft van nier- of leverproblemen. Omdat deze medicatie alleen op recept verkrijgbaar is, kunt u het dus niet aanschaffen bij de drogist (zoals Kruidvat of Etos).

Bijsluiter Terbinafine

Bijwerkingen van dit geneesmiddel

Als u medicijnen gebruikt, kunt u bijwerkingen ervaren. In de bijsluiter van het geneesmiddel vindt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen. Niet iedereen krijgt hier last van, maar het is dus wel raadzaam om vooraf te weten wat u mogelijk kunt verwachten. Schakel bij ernstige klachten, zoals ademhalingsproblemen of ernstige huiduitslag, direct medische hulp in. Zeer vaak voorkomende bijwerkingen bij het gebruik van Terbinafine zijn onder meer gewrichtspijn en spierpijn. Ook huiduitslag, netelroos en een rode, jeukende huid kunnen voorkomen. Ook klachten zoals hoofdpijn, verminderde eetlust en diarree komen vaak voor. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts. Neem ook direct contact op met een arts wanneer u denkt een te hoge dosering van dit middel te hebben gebruikt.