Lamisil

88,19

Dit product is een anti-schimmel tablet en wordt voorgeschreven bij kalknagels en schimmelnagels.

Online Apotheek

Artikel: Op voorraad - 250 mg Terbinafine Hydrochloride Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Lamisil?

Op zoek naar een anti-schimmeltablet? Door Lamisil te gebruiken kunnen kalknagels genezen. Daarnaast wordt verspreiding van de schimmel richting de rest van het lichaam voorkomen. Lamisil wordt geproduceerd door farmaceutisch bedrijf Novartis en bevat het actieve bestanddeel terbinafine. U kunt dit middel bestellen via de online apotheek. Vul daarvoor een korte medische vragenlijst in. Op basis van die gegevens beoordeeld een gekwalificeerd arts uw aanvraag. Na aanvraag kunt u het middel de eerstvolgende werkdag thuisbezorgd krijgen.

Beschrijving

Lamisil kunt u gebruiken voor de behandeling van kalknagels. In de medicatie zit terbinafine. Deze stof helpt schimmelnagels tegen te gaan en voorkomt verspreiding van schimmelinfecties, waaronder zwemmerseczeem en voetschimmel.

Kenmerken kalknagels

Is er een overvloed van schimmelcellen aanwezig op de huid? Dan vindt er onychomycose plaats. Schimmels zijn van nature aanwezig op uw lijf, maar de hoeveelheid kan uit balans raken door oorzaken zoals diabetes, stress of psoriasis. Hierdoor kan er voetschimmel, zwemmerseczeem en schimmel aan tenen of nagels ontstaan. Daardoor ervaart u klachten zoals jeuk aan de voeten of tussen de tenen, afbrokkelende nagels, of een verkleuring van de teennagels. Schimmelnagels kunnen zowel aan de tenen als aan de vingers voorkomen. Ze kunnen bij iedereen voorkomen, maar vooral als u ouder bent dan 55 jaar kunt u er gevoelig voor zijn. Het behandelen van schimmel is belangrijk, om verdere uitbreiding te voorkomen. Hiervoor kunt u een voetschimmel creme, anti-schimmel crème, of terbinafine crème gebruiken, maar bij kalknagels lijken vooral Lamisil tabletten effectief.

Werkzame bestanddelen

Lamisil bevat het werkzame ingrediënt terbinafine. Terbinafine is een anti-schimmel middel dat ervoor zorgt dat de aanmaak van ergosterol geblokkeerd wordt. Schimmels hebben ergosterol nodig om de celwanden gezond te houden en zich te vermeerderen. Wanneer de groei geremd wordt, kan het eigen immuunsysteem de cellen makkelijker afbreken. Zo wordt voorkomen dat er nieuwe cellen worden aangemaakt. Lamisil tabletten worden via het bloed opgenomen, waardoor u zeker weet dat er geen enkele plek wordt overgeslagen. Die kans loopt u wel wanneer u een crème gebruikt.

Gebruiksaanwijzing

Gaat u deze medicatie gebruiken? Lees dan voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door en volg daarnaast eventuele extra aanwijzingen op van uw arts. Wanneer u het middel op de juiste wijze gebruikt, bereikt u namelijk een maximaal effect en verkleint u de kans op mogelijke bijwerkingen.

Over het algemeen geldt voor dit middel de volgende gebruiksaanwijzing:

 • Slik de tablet heel door met wat water;
 • U kunt de tabletten innemen zonder voedsel;
 • Om een optimaal effect te bereiken, is het belangrijk om de tablet iedere dag rond hetzelfde tijdstip in te nemen;
 • Gebruik de tabletten volgens voorschrift en maak altijd de volledige kuur af. Wanneer u te vroeg stopt kan de schimmel weer terugkomen.

In de bijsluiter vindt u een volledige gebruiksaanwijzing. Heeft u na het lezen nog vragen? Stel deze dan aan uw arts of apotheker.

Bijwerkingen

Het is van belang dat u voor het eerste gebruik op de hoogte bent van mogelijke bijwerkingen van dit middel. Zo kunt u als er sprake is van ernstige bijwerkingen, deze snel herkennen en actie ondernemen. Krijgt u symptomen van een allergische reactie, zoals zwelling van het gezicht, ogen, of de lippen en een piepende ademhaling? Stop dan direct met het gebruik en neem meteen contact op met een arts.

Verder kan deze medicatie de volgende bijwerkingen geven:

 • Veel voorkomend (bij 1 of minder dan 1 op de 10 gebruikers): diarree, jeuk, hoofdpijn, uitslag, zwelling, gewrichtspijn, spierpijn;
 • Minder vaak (bij 1 of minder dan 1 op de 100 gebruikers): verandering of verlies van smaaksensatie;
 • Zelden voorkomend (bij 1 of minder dan 1 op de 1000 gebruikers): duizeligheid, een ziek gevoel, slapende of tintelende lichaamsdelen, een verdoofd gevoel;
 • Zeer zelden voorkomend (bij 1 of minder dan 1 op de 10000 gebruikers): afname aantal bloedcellen waardoor u sneller blauwe plekken krijgt, vermoeidheid, vertigo, lupus, haarverlies.

In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van bijwerkingen.

Bij andere medicatie

Zorg ervoor dat uw arts op de hoogte is van andere medicatie die u gebruikt. Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Bij Lamisil kan dit onder meer voorkomen bij:

 • Tricyclische antidepressiva;
 • SSRI’s;
 • MAOI’s;
 • Orale anticonceptie;
 • Bètablokkers;
 • Warfarine;
 • Cafeïne;
 • Medicatie tegen hartklachten;
 • Hoestmedicatie;
 • Andere anti-schimmel medicatie.

Bijsluiter Lamisil

Bij andere aandoeningen

Het is ook belangrijk dat uw arts op de hoogte is van andere klachten die u heeft. Heeft u lever- of nierklachten, psoriasis of systemische lupus erythematosus? Dan kan het zijn dat dit niet het geschikte middel voor u is. Overleg eerst met uw arts.

Q&A

Een aantal veelgestelde vragen over dit middel, met antwoorden.

Mag ik dit middel gebruiken als ik zwanger ben?

Bent u zwanger, geeft u borstvoeding of wilt u zwanger worden? Overleg dan eerst met uw arts of u Lamisil veilig kunt gebruiken.

Beïnvloed deze medicatie mijn rijvaardigheid?

Lamisil heeft geen invloed op de rijvaardigheid. U kunt echter wel last hebben van bijwerkingen die de rijvaardigheid negatief beïnvloeden. Heeft u hier last van? Stap dan niet zelf achter het stuur en werk ook niet met zware machines. Overleg met uw arts over mogelijke alternatieven.

Mag ik dit alcohol drinken als ik dit middel gebruik?

Alcohol beïnvloedt de werking van Lamisil niet. U kunt dus alcohol blijven gebruiken tijdens de behandeling.

Hoe bewaar ik deze medicatie?

Bewaar Lamisil in de originele verpakking, bij een maximale temperatuur van 25 graden Celsius. Houd medicatie ook altijd buiten bereik van kinderen.

Ben ik allergisch voor dit middel?

Gebruik Lamisil niet wanneer u allergisch bent voor een van de volgende ingrediënten:

 • Terbinafine;
 • Magnesiumstearaat;
 • Colloidal anhydrous silica;
 • Hydroxpropylmethylcellulose;
 • Zetmee;
 • Microcrystalline cellulose;
 • Sodium carboxymethyl.

Is Lamisil vrij verkrijgbaar?

De tabletten van Lamisil zijn niet vrij verkrijgbaar. U heeft hiervoor een recept nodig van een arts of online apotheek.