Proctosedyl

56,75

Wat is Proctosedyl?

Proctosedyl kan gebruikt worden voor de behandeling van uitwendige en inwendige aambeien. De zalf wordt geproduceerd door farmaceutisch bedrijf Sanofi. Er zit een middel in die lokaal verdoofd en daarnaast bevat het een corticosteroïde, die de ontstekingen te lijf gaat. Daardoor worden de klachten minder.

Online Apotheek

Artikel: Op voorraad - zalf en zetpillen Proctosedyl Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Proctosedyl nodig?

Dit geneesmiddel kunt u via de online apotheek bestellen. Daarvoor vult u een medische vragenlijst in. Aan de hand van deze vragenlijst beoordeelt een gekwalificeerd arts uw aanvraag. Na akkoord schrijft hij of zij een recept uit en kunt u een bestelling plaatsen. In de meeste gevallen heeft u de medicatie dan de eerstvolgende werkdag al in huis.

Beschrijving

Proctosedyl kan gebruikt worden als u last heeft van inwendige of uitwendige aambeien. De werkzame bestanddelen van deze zalf zijn hydrocortisone en cinchocaine hydrochloride. Hydrocortisone is een soort corticosteroïde, die infecties te lijf gaat. Cinchocaine hydrochloride is een lokaal verdovend middel. Overigens is Proctosedyl niet alleen beschikbaar als zalf, maar ook als zetpil. Beide soorten dient u twee keer per dag te gebruiken en daarnaast na elke ontlasting. Let er wel op dat beide soorten gedurende maximaal zeven dagen gebruikt mogen worden.

Prijs van Proctosedyl in Nederland

  • 12 zetpillen – € 56,75
  • 1 tube – € 63,45

Klik hier om Proctosedyl online te kopen

Aambeien informatie

Kenmerken aambeien

De medische term voor aambeien is hemorroïden. Het zijn variceuse aderen in het rectale of anale gebied. De zwellingen kunnen oncomfortabel zijn, bijvoorbeeld wanneer u zit op harde oppervlaktes. Ook kan naar het toilet gaan pijnlijk zijn. De aambeien ontstaan door een hoge bloeddruk in de aderen rondom rectum en anus. De oorzaken hiervan kunnen divers zijn. Overgewicht kan rol spelen, maar ook langdurige verstopping en veel diarree kunnen klachten veroorzaken. Er kan sprake zijn van bloedende inwendige of uitwendige aambeien. In dat geval ziet u bij het afvegen een beetje helderrood bloed op het wc-papier zitten. Komt er ook bloed mee tijdens het drukken? Dan is het belangrijk om deze klacht met de huisarts te bespreken, om andere oorzaken uit te kunnen sluiten.

Behandeling van aambeien

Aambeien verdwijnen vaak vanzelf. Veranderingen in levensstijl kunnen hieraan bijdragen. Afvallen, meer vezels eten en meer bewegen kunnen de klachten verminderen. Wanneer dit niet afdoende werkt kan er een behandeling gestart worden, bijvoorbeeld met Proctosedyl. De zetpillen brengt u een keer ’s ochtends en een keer ’s avonds aan en na iedere stoelgang. Voor de zalf geldt dezelfde frequentie, maar in dat geval brengt u een dunnen laag crème aan op het aangedane gebied. Als er sprake is van inwendige aambeien kunt u deze behandelen met behulp van de meegeleverde spuit. In Proctosedyl zit een verdovend middel, om de pijn te verzachten. Ook bevat het een corticosteroïde, ter behandeling van de ontsteking.

Gebruiksaanwijzing

Lees voor het eerste gebruik van medicatie altijd eerst de gebruiksaanwijzing goed door. Wanneer u de medicijnen op de juiste wijze gebruikt, bereikt u het maximale effect. Daarnaast verkleint het de kans op bijwerkingen.

Over het algemeen geldt voor Proctosedyl zetpillen de volgende gebruiksaanwijzing:

  • Gebruik volgens voorschrift;
  • Een dosering bestaat uit 1 zetpil, die in de anus wordt ingebracht. Doe dit een keer ’s ochtends, een keer ’s middags en na iedere ontlasting;
  • Was voor en na gebruik goed uw handen;
  • Gebruik nooit meer dan de door de arts voorgeschreven hoeveelheid;
  • Bent u een dosering vergeten? Neem dan geen dubbele dosis is om de vergeten dosering in te halen, maar sla de vergeten zetpil over als het alweer bijna tijd is voor de volgende.

Voor de Proctosedyl aambeienzalf geldt over het algemeen de volgende gebruiksaanwijzing:

  • Breng de crème aan na iedere ontlasting en daarnaast een keer ’s ochtends en een keer ’s avonds;
  • Knijp een kleine hoeveelheid crème op uw vinger en verspreid dit in een dunne laag op het aangedane gebied;
  • Heeft u last van inwendige aambeien? Gebruik dan de bijgeleverde spuit. Deze kunt u op de tube schroeven. Breng daarna de spuit voorzichtig in in uw achterste en knijp zachtjes. Trek ondertussen de spuit langzaam naar buiten. Blijf daarna nog twee minuten stil liggen;
  • Was voor en na het gebruik goed uw handen;
  • Bent u een dosering vergeten? Brengt dan geen dubbele dosis aan om die vergeten dosering in te halen. Als het al bijna tijd is voor de volgende dosis kunt u de vergeten toediening beter overslaan. Ga gewoon verder volgens uw schema.

Voor beide behandelingen geldt:

  • Gebruik deze medicatie nooit langer dan 7 dagen;
  • Houden de symptomen aan, of ziet u bloed in uw stoelgang? Raadpleeg dan uw arts.

Bovenstaande is slechts een algemene richtlijn. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht.

Bijwerkingen

Medicijnen kunnen bijwerkingen hebben. Dat geldt ook voor dit geneesmiddel. Het is van belang dat u voor het eerste gebruik op de hoogte bent van die mogelijke bijwerkingen, zodat u indien noodzakelijk op tijd actie kunt ondernemen. Krijgt u tijdens het gebruik van de zetpillen langdurige jeuk of een branderig gevoel in het rectum of rond uw anus? Raadpleeg dan uw arts. Als u aambeienzalf gebruikt kunt u uitslag rond de anus krijgen, of voelen dat de huid daar dunner wordt. Licht ook dan uw arts in. Als u dit middel langdurig gebruikt kan dit leiden tot maagpijn, verlies van eetlust, bijnieronderdrukking, maagpijn, gewichtsschommelingen, angstaanvallen, een ziek gevoel of braken, paniekaanvallen en een verslechterd concentratievermogen. In de bijsluiter staat een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen.

Bij andere medicatie

Het is belangrijk dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking hebben. Het gaat hierbij niet alleen om medicatie op recept, maar ook om vrij verkrijgbare medicijnen en kruidensupplementen. Uw arts kan beoordelen of hiervan sprake kan zijn.

Bij andere aandoeningen

Zorg er ook voor dat uw arts op de hoogte is van eventuele andere aandoeningen die u heeft of heeft gehad. In sommige gevallen kan het namelijk zijn dat dit medicijn niet geschikt voor u is. Gebruik het middel in ieder geval niet wanneer u allergische bent voor een van de bestanddelen of wanneer u met een infectie kampt.

Bijsluiter Proctosedyl

Q&A

Een aantal veelgestelde vragen over dit middel.

Mag ik alcohol drinken als ik deze medicatie gebruik?

Ja, de werking van deze medicatie wordt niet beïnvloed door alcohol.

Mag ik autorijden als ik deze medicatie gebruik?

Ja, maar stap niet zelf achter het stuur als u last heeft van ernstige bijwerkingen. Raadpleeg in dat geval uw arts.

Kan ik allergisch zijn voor Proctosedyl?

Gebruik Proctosedyl crème niet wanneer u allergisch bent voor een van de ingrediënten:

  • Cinchocaïne hydrochloride;
  • Hydrocortisone;
  • Wolvet (lanoline);
  • Vloeibare paraffine en witte, zachte parrafine.

Gebruik Proctosedyl zetpillen niet wanneer u allergisch bent voor:

  • Cinchocaïne hydrochloride;
  • Hydrocortisone;
  • Harde vetten.