Doxycycline

63,60

Doxycycline nodig om chlamydia te behandelen? Deze meerdaagse kuur verhelpt chlamydia. Dit antibioticum komt in een capsule van 100 gram en is van het merk Actavis.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - Doxycycline 100 mg. Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Doxycycline?

Doxycycline is een antibioticum dat behoort tot de tetracyclineklasse. Deze worden gebruikt om chlamydia te behandelen. Het wordt ook gebruikt als behandeling voor acne, borstinfecties, en ook gebruikt in de preventie van malaria.

Hoe werkt Doxycycline?

Doxycycline verstoort het vermogen van de bacterie om eiwitten te produceren die belangrijk zijn voor haar overleving. Deze eiwitten zijn essentieel voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen en te groeien, en Doxycycline is in staat om te voorkomen dat de bacteriën deze eiwitten produceren, waardoor de bacteriën sterven.

Hoe moet ik Doxycycline nemen om chlamydia te behandelen?

Doxycycline capsules moeten twee keer per dag gedurende 7 dagen worden ingenomen. Neem de capsule in met een vol glas water. Dit kunt u zittend of staand doen. Vermijd twee uur lang voor of na het innemen van Doxycycline geen indigestiemiddel in te nemen, omdat dit de effectiviteit van Doxycycline kan verminderen. U moet ook stoppen met het gebruik van supplementen die ijzer, calcium, zink, magnesium of aluminium bevatten. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat u uw medicatie regelmatig moet innemen en dat u de kuur moet afronden. Hierdoor bent u er zeker van dat deze goed werkt. Als u er niet in slaagt de voorgeschreven behandeling af te ronden, kan dit betekenen dat de bacteriën niet volledig gedood zijn.

Moet ik Doxycycline met of na het eten innemen?

Voedsel heeft geen invloed op de absorptie van Doxycycline. U kunt ervoor kiezen om Doxycycline op een lege maag of na het eten in te nemen. Een van de mogelijke bijwerkingen van het gebruik van Doxycycline is dat u zich er licht misselijk van kunt voelen. Als dit het geval is, kan het nuttig zijn om na een maaltijd Doxycycline in te nemen.

Kan ik alcohol drinken als ik Doxycycline neem?

Matige alcoholconsumptie zal weinig invloed hebben op de effectiviteit van Doxycycline. Wel kun u zich ziek en uitgedroogd voelen. Vermijd, indien mogelijk, het drinken van grote hoeveelheden alcohol. Grote hoeveelheden alcoholconsumptie kan de effectiviteit van Doxycycline bij de behandeling van chlamydia verminderen.

Wat als ik vergeet om een dosis in te nemen?

Als u vergeet om een dosis in te nemen, moet u deze zo snel mogelijk innemen als u zich herinnert. Als u het zich herinnert wanneer u uw volgende dosis inneemt, neem er dan niet samen twee in. Het is onwaarschijnlijk dat het missen van één dosis een effect zal hebben op uw behandeling, maar u moet uw arts of apotheker op de hoogte brengen. Het missen van meer dan één dosis kan van invloed zijn op het resultaat van de behandeling, en als u denkt dat u misschien vergeet om uw medicatie in te nemen, kunt u Azitromycine bestellen.https://nl.treated.com/chlamydia/doxycycline

Hoe lang duurt het voor Doxycycline om chlamydia te behandelen?

Het kan tot 7 dagen na de behandeling duren voordat uw lichaam vrij is van chlamydia. Daarom is het belangrijk om elke vorm van seksueel contact te vermijden gedurende 7 dagen nadat u klaar bent met de behandeling.

Wat moet ik doen als ik moet overgeven?

Als u na het innemen van Doxycycline overgeeft, moet u doorgaan met de voorgeschreven behandeling. Het is onwaarschijnlijk dat gedeeltelijke absorptie of het missen van een dosis een effect heeft op het succes van de behandeling. Probeer Doxycycline na een maaltijd in te nemen om het gevoel van misselijkheid te verminderen. Als u meer dan een keer moet u contact opnemen met uw arts, omdat u misschien een andere behandeling moet proberen.

Hoe effectief is Doxycycline in de behandeling van chlamydia?

Volgens onderzoek heeft Doxycycline een hoge succespercentage bij de behandeling van chlamydia. Het is belangrijk op te merken dat de behandeling moet worden genomen zoals voorgeschreven. Het niet naleven van het voorgeschreven regime van één capsule twee keer per dag kan een effect hebben op de resultaten.

Voor wie is Doxycycline niet geschikt?

Doxycycline is niet geschikt voor het volgende:

 • Degenen die zwanger zijn of borstvoeding geven;
 • U heeft in het verleden Doxycycline of andere antibiotica uit de tetracyclineklasse genomen en een allergische reactie ondergaan;
 • Als u allergisch bent voor een van de andere ingrediënten van Doxycycline;
 • U wordt waarschijnlijk blootgesteld aan hoge UV-stralen, zoals intens zonlicht of zonnebanken;
 • U hebt lever- of nierproblemen;
 • U heeft een van de volgende voorwaarden: Myasthenia gravis, porphyria, Systemische Lupus Erythematosus of u hebt maagproblemen die diarree veroorzaken.

Zwangerschap en borstvoeding

Het nemen van Doxycycline tijdens de zwangerschap kan de botgroei vertragen en de tanden van de zich ontwikkelende foetus bevlekken. Doxycycline is ook aanwezig in moedermelk en moet in beide gevallen worden vermeden.

Is Doxycycline veilig om te gebruiken met andere medicijnen?

U moet het gebruik van Doxycycline met uw arts bespreken als u een van de volgende geneesmiddelen gebruikt:

 • Anticoagulantia zoals warfarine die worden gebruikt om het bloed te verdunnen;
 • Anti-epileptica;
 • Bepaalde medicijnen die alleen op recept verkrijgbaar zijn om u te helpen slapen, zoals de medicijnen die tot de barbituraatklasse behoren;
 • Bepaalde geneesmiddelen die gebruikt worden bij de behandeling van migraine, zoals ergotamine of methysergide;
 • Sommige antivirale middelen die gebruikt worden om tuberculose te behandelen, zoals rifampicine;
 • Antibiotica die penicilline bevatten, zoals amoxicilline;
 • Sommige hoge bloeddrukmedicatie, zoals quinalapril;
 • Orale anticonceptiepillen voor oraal gebruik;
 • Bepaalde medicijnen die gebruikt worden om maagzweren te behandelen, zoals sucralfate, zoals sucralfate;
 • Geneesmiddelen die na een transplantatie worden gebruikt, zoals ciclosporine;
 • Methotrexaat;
 • Retinoïden zoals isotretinoïden zoals isotretinoïne gebruikt bij de behandeling van acne;
 • Geneesmiddelen die worden gebruikt bij de behandeling van indigestie.

Wanneer moet ik mijn huisarts bezoeken?

U moet uw huisarts bezoeken in de volgende omstandigheden:

 • U ervaart een allergische reactie op Doxycycline, zoals huidirritatie of diarree;
 • U hebt meerdere doses gemist;
 • Uw symptomen blijven aanhouden na de behandelingskuur;
 • U heeft seksueel contact gehad met iemand tijdens de behandeling of binnen de periode van 7 dagen na afloop van de behandeling;
 • Er is een mogelijkheid dat u zwanger bent;
 • U ondervindt ongewone bijwerkingen zoals ademhalingsmoeilijkheden, koorts en gezwollen klieren.

Moet ik opnieuw getest worden na het nemen van Doxycycline?

Doxycycline heeft een zeer hoog slagingspercentage en het is meestal niet nodig om zich te laten testen nadat de behandeling is voltooid. U moet echter opnieuw worden getest als u uw medicatie niet inneemt zoals voorgeschreven.

Is er een andere behandelingsmogelijkheid?

Voor mensen die allergisch zijn voor Doxycycline, of er niet tegen kunnen, is Azitromycine een geschikt alternatief. Klinische studies hebben aangetoond dat het een slagingspercentage van 97% heeft, met een licht neveneffectprofiel.

Waarom moet ik mijn seksuele partners informeren?

Chlamydia is een SOA en kan vele complicaties op lange termijn zoals onvruchtbaarheid en reactieve artritis veroorzaken. U zou uw seksuele partners moeten laten weten of hebt u een positieve diagnose gehad, zodat zij behandeling kunnen ontvangen en vermijden.

Wat moet ik nog meer weten?

U moet uw huisarts laten weten of u tijdens de behandeling of binnen 72 uur na afloop van de behandeling een tyfusvaccinatie moet ondergaan. Dit komt omdat Doxycycline de doeltreffendheid van tyfusvaccinaties kan verminderen.

Kan ik een vragenlijst invullen voor mijn partner?

Elke patiënt moet individueel een vragenlijst invullen, omdat deze de geschiktheid van Doxycycline beoordeelt op basis van zijn of haar medische status. Het online consult is bedoeld om ervoor te zorgen dat de service veilig is voor iedereen.

Is deze service vertrouwelijk?

Uw medische gegevens worden opgeslagen op een beveiligde server, waarbij uw bestelling wordt verzonden in een enveloppe zonder verwijzing naar wat er in de enveloppe zit.

Doxycycline om chlamydia te behandelen

U kunt online Doxycycline bestellen om chlamydia te behandelen als u of uw partner een positieve diagnose voor chlamydia hebben gehad. U moet een online consultatie voor de klinische medewerkers invullen, voordat uw bestelling vanuit de online apotheek wordt verzonden. Het duurt meestal 1-2 werkdagen om terug te komen na het verzenden van uw monster met behulp van de meegeleverde prepaid enveloppe.

Wat zijn de bijwerkingen van Doxycycline voor chlamydia?

De bijwerkingen van Doxycycline voor chlamydia zijn ongewoon, echter, enkele van de bijwerkingen omvatten:

 • Onrustige maag;
 • Huiduitslag bij directe blootstelling aan zonlicht en UV-licht. (Gelieve de Doxycycline te stoppen als dit gebeurt en met uw huisarts te spreken).

Om alle bijwerkingen van Doxycycline te zien, leest u de bijsluiter voor de patiënt.

Doxycycline bijsluiter