Malarone

97,69

Reist u naar een malariagebied? Malarone aanschaffen is dan de eerste stap om te nemen. Dit antimalariamiddel zorgt ervoor dat de kans op malaria kleiner wordt.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - Atovaquone/Proguanil Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Over Malarone

Malarone is de originele merkversie van de combinatie medicatie, atovaquone en proguanil. GSK is de eerste farmaceut die dit medicijn op de markt heeft gebracht. Maar tegenwoorden zijn er ook generieke varianten. Deze opties, ook wel bekend als ‘generieke Malarone’, bevatten precies hetzelfde actieve ingrediënt als Malarone. Ook zijn ze medisch gelijkwaardig. Deze worden nog steeds volgens de hoogste normen geproduceerd, maar generieke Malarone is beduidend goedkoper.

Hoe moet u Malarone innemen?

Malarone moet elke dag worden genomen om u te beschermen tegen malaria. De behandeling bestaat uit één tablet per dag. Malarone-tabletten moeten worden ingenomen met voedsel of een drankje melk, omdat dit uw lichaam helpt het geneesmiddel te absorberen. U moet beginnen met het innemen van Malarone-tabletten 1-2 dagen voordat u naar een risicogebied reist. U moet de behandeling ook 7 dagen na uw terugkeer naar een malaria-vrij gebied voortzetten. Als u uw behandeling vroegtijdig stopzet, loopt u het risico om malaria te krijgen.

Als u vergeet een tablet in te nemen, neem dan gewoon uw volgende tablet in zodra u het zich herinnert. Ga daarna verder met uw behandeling zoals voorheen. Neem geen extra tabletten om de gemiste doses in te halen.

Neem altijd de volledige kuur van Malarone die u is voorgeschreven en vraag een arts of apotheker als u vragen heeft.

Malaria is een gevaarlijke ziekte. Het is belangrijk dat u zich beschermt voordat u naar een gebied gaat waar de parasiet aanwezig is. Naast het innemen van malariatabletten moet u muggenbeten vermijden door het gebruik van insectenwerende middelen. Ook is het verstandig om bednetten te gebruiken bedekken goed uw huid. U moet zich ervan bewust zijn dat het nog steeds mogelijk is om malaria te krijgen, zelfs als u de tabletten inneemt. Voelt u zich onwel? Win dan direct medisch advies in.

Hoeveel kost Malarone?

Malarone kost iets meer dan Doxycycline en Lariam, maar u hoeft het maar 7 dagen na terugkeer in te nemen. Het wordt ook minder waarschijnlijk geacht dat het bijwerkingen zal veroorzaken. Het kan gebruikt worden in gebieden waar de malariaparasiet resistent is geworden tegen Lariam.

  • 250 mg/100 mg – 12 pillen: vanaf € 97,69.

Klik hier om Malarone online te kopen

Wat is de normale dosering van Malarone?

Elke tablet Malarone bevat de dagelijkse dosis van 250 mg atovaquone en 100 mg proguanilhydrochloride. In combinatie, bieden de twee substanties efficiënte bescherming tegen malariabesmetting.

Wat als ik ziek ben?

Braken en diarree kunnen de effectiviteit van Malarone verminderen en kunnen u kwetsbaar maken voor infecties. Als u binnen een uur na inname van uw dagelijkse tablet moet u zo snel mogelijk een andere innemen. Als u last hebt van diarree moet u een arts spreken die controleert of u nog steeds beschermd bent tegen malaria. Wees extra voorzichtig en gebruik insectenwerende middelen en muskietennetten om veilig te blijven als u denkt dat Malarone niet goed heeft gewerkt.

Houd er rekening mee dat het innemen van een extra tablet na het braken kan betekenen dat u geen Malaronepillen meer nodig heeft voordat u een malariagebied verlaat. U moet ervoor zorgen dat u voldoende malariamedicatie heeft om de volledige duur van uw verblijf te dekken.

Wie kan Malarone innemen?

Malarone is voor de meeste mensen veilig om mee te nemen. Echter, zoals met de meeste medicijnen zijn er enkele uitzonderingen. Uw arts zal bekijken of het geschikt is voor u.

Malarone zal niet geschikt zijn voor u als u allergisch bent voor een van de ingrediënten, een ernstig nierprobleem heeft, zwanger bent of borstvoeding geeft.

Malarone en alcohol

U kunt alcohol drinken terwijl u Malarone neemt, omdat er geen interactie tussen de twee stoffen bekend is. Let uiteraard wel op hoeveel u gebruikt.

Heeft Malarone invloed op de pil?

Malarone heeft geen interactie met de anticonceptiepil en maakt het niet minder effectief. U hoeft geen extra voorzorgsmaatregelen te nemen om zwangerschap te voorkomen tijdens het gebruik van Malarone.

Bijwerkingen Malarone

  • Zeer vaak (ongeveer 1 op de 10 patiënten):
    Diarree, maagpijn, hoofdpijn, misselijkheid of overgeven.
  • Vaak (ongeveer 1 op de 10 patiënten):
    Duizeligheid, depressie, moeite met slapen, verminderde eetlust, koorts, uitslag op de huid, of regelmatig hoesten.

Lees voor alle bijwerkingen altijd de bijsluiter.

Malarone bijsluiter

Malarone alternatieven

Andere malariatabletten die verkrijgbaar zijn bij de online arts zijn onder andere:

  • Doxycycline;
  • Lariam (mefloquine).

U moet ook maatregelen ter voorkoming van beten gebruiken om het risico op beten of krimp van de ziekte tot een minimum te beperken. Het gebruik van insectenwerende middelen die DEET bevatten, het dragen van kleding met lange mouwen en het gebruik van muskietennetten zijn allemaal methoden om ervoor te zorgen dat u het risico op malaria verkleint.

Hoe effectief is Malarone?

Het is belangrijk om te weten, dat geen enkele anti-malariatablet 100% bescherming biedt tegen malaria. Hoewel het risico sterk is verminderd, moet u toch maatregelen nemen om u te beschermen tegen beten, zoals het afdekken van uw huid en het aanbrengen van een insectenwerend middel.

Hoe lang heb ik nodig om Malarone tabletten te nemen?

U moet Malarone / generieke Malarone dagelijks meenemen voor de duur van uw verblijf in een malaria zone, evenals 7 dagen na vertrek, en 1-2 dagen voor aankomst.

Hoeveel Malarone tabletten heb ik nodig?

Om te berekenen hoeveel Malarone tabletten u nodig hebt, voegt u 9 dagen toe aan het aantal dagen dat u in de malariale zone zult doorbrengen. Dit houdt rekening met de tijd die u in de omgeving doorbrengt, 2 tabletten voor uw vertrek en 7 voor wanneer u terugkomt.

Is Malarone zonder recept van uw huisarts mogelijk?

Malarone is een receptplichtig medicijn. Als u geen recept heeft van uw huisarts dan kunt u deze aanvragen bij de online apotheek. Middels een online vragenlijst zal er gekeken worden of u in aanmerking komt voor dit medicijn.