Vaniqa

145,19

Wat is Vaniqa?

Vrouwen die last hebben van overmatige haargroei kunnen baat hebben bij Vaniqa. Deze crème kan direct op de overmatig behaarde huid worden aangebracht. Het remt de groei van het haar. Wilt u deze medicatie gaan gebruiken? Via de online apotheek kunt u dit geneesmiddel discreet bestellen. Vul hiervoor een medische vragenlijst in, zodat een gekwalificeerd arts de aanvraag kan beoordelen. Na akkoord kunt u vervolgens direct een bestelling plaatsen.

Online Apotheek

Artikel: Vaniqa Eflornithine Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Beschrijving

Dit geneesmiddel kan direct op de huid worden aangebracht, om overmatige haargroei (of hirsutisme) tegen te gaan. De werkzame stof in Vaniqa gaat de werking van bepaalde enzymen tegen, waardoor de snelheid van de haargroei afneemt. U dient het middel twee keer per dag aan te brengen op de huid en zal na ongeveer twee maanden een verandering in haargroei moeten merken.

Vaniqa is een alternatief voor geneesmiddelen met hormonen.

Prijs van Vaniqa in Nederland

 • 1 tube – 145,19.

Klik hier om Vaniqa online te kopen

Hirsutisme

Er zijn vrij veel vrouwen die last hebben van overmatige haargroei, of hirsutisme. Vaak komt het voor op kin, bovenlip, buik, borst of bovenbenen, soms in combinatie met acne. De aandoening is niet gevaarlijk, maar kan wel een flinke impact op het zelfvertrouwen hebben. De oorzaak van deze aandoening is een verstoorde hormoonbalans, waarbij er te veel mannelijke hormonen in het lichaam aanwezig zijn. Het kan ook veroorzaakt worden door een onderliggende aandoening, zoals het polycysteus-ovariumsyndroom. Hierbij vormen zich kleine cystes op de eierstokken, waardoor de werking van de eierstokken wordt aangetast. Ook een overgevoeligheid voor mannelijke hormonen kan overmatige haargroei veroorzaken.

Werking van Vaniqa Almirall

In deze crème zit het actieve ingrediënt eflornithine. Deze stof gaat de werking van het enzym ornitinedecarboxylase tegen. Dat enzym zit in de haarzakjes en zijn van belang voor de haargroei. Door het gebruik van Vaniqa kan het enzym niet meer ondersteunen in het haargroeiproces en neemt de snelheid waarmee het haar groeit af. Op deze manier kunt u overmatige haargroei dus aanpakken. Binnen een paar weken zou u een eerste resultaat moeten bemerken en na ongeveer 2 maanden werkt het middel maximaal.

Is Vaniqa zonder recept verkrijgbaar?

Nee, dit is niet mogelijk. Voor Vaniqa is altijd een recept nodig via een dokter. Via de online service kan u een doktersrecept ontvangen. Via bovenstaande button komt u direct bij de veilige online apotheek terecht.

Gebruiksaanwijzing

Wanneer u geneesmiddelen voor de eerste keer gebruiken gaat, is het van belang dat u de bijsluiter eerst goed doorleest. Daarin vindt u bijvoorbeeld meer informatie over het gebruik van het betreffende middel. Juist gebruik zorgt ervoor dat medicatie het maximale effect kan bereiken. Daarnaast kan het de kans op het krijgen van bijwerkingen verkleinen.

Voor Vaniqa gelden over het algemeen de volgende aanwijzingen voor gebruik:

 • Volg altijd de aanwijzingen van uw arts goed op;
 • Breng de crème twee keer per dag aan. Zorg er daarbij voor dat er minimaal 8 uur zit tussen het aanbrengen van de verschillende doseringen;
 • Merkt u irritatie van de huid op de plek waar u de crème aanbrengt? Breng dan minder crème aan;
 • Heeft u zich net geschoren of gewassen? Wacht dan even met het aanbrengen van dit geneesmiddel, zodat de huid even rust krijgt;
 • Zorg ervoor dat de crème helemaal ingesmeerd wordt;
 • Wacht na het aanbrengen van de crème minimaal 4 uur met het wassen van de huid, omdat u anders het geneesmiddel van de huid spoelt;
 • Gebruik nooit meer dan de door de uw arts voorgeschreven hoeveelheid.

Bovenstaande aanwijzingen zijn een algemene richtlijn. Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht en meer informatie.

Bijwerkingen

Medicatie kan bijwerkingen geven. Dat kan ook gebeuren bij dit middel, ook al hoeft niet iedereen hier last van te krijgen. Het is belangrijk om voor het eerste gebruik te weten welke mogelijke bijwerkingen het middel kan geven, zodat u als dat nodig is snel actie kan ondernemen. Schakel direct medische hulp in wanneer u symptomen herkent van een allergische reactie (zoals ademhalingsproblemen of netelroos) of andere schadelijke bijwerkingen.

Vaniqa kan de volgende bijwerkingen geven:

 • Zeer vaak (bij 1 op de 10 vrouwen of vaker): acne;
 • Vaak (bij 1 op de 10 vrouwen of minder): jeuk, haaruitval, een droge of geïrriteerde huid, een tintelend of branderig gevoel op de huid;
 • Soms (bij 1 op de 100 vrouwen of minder): eczeem, koortslip, haartjes die ingroeien, gevoelloze of gebarsten lippen, bleke plekken op de huid, steenpuisten, een bloedende, rode of pijnlijke huid, zwelling in het gezicht;
 • Zelden (bij 1 op de 1000 vrouwen of minder): overmatige haargroei, een abnormale huidgroei, huidaandoeningen (zoals cysten of ontstekingen).

Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht van en meer informatie over de mogelijke bijwerkingen bij dit middel. Heeft u hier nog vragen over. Raadpleeg dan een arts of apotheker.

Bij andere medicijnen

Stel uw arts op de hoogte van andere medicatie die u gebruikt. Dat geldt niet alleen voor medicatie op recept, maar ook voor vrij verkrijgbare medicatie en kruidenpreparaten. Medicijnen kunnen een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben en uw arts kan beoordelen of daarvan in uw geval sprake van kan zijn. In dat geval kan de arts besluiten om een ander middel voor te schrijven.

Bij andere aandoeningen

Zorg er ook voor dat uw arts weet of u andere aandoeningen heeft en welke dat dan zijn. Het kan namelijk zo zijn dat het middel voor u niet geschikt is. Zo is bekend dat Vaniqa mogelijk niet geschikt is voor mensen die een lever- of nieraandoening hebben of hebben gehad.

Q&A

Een aantal vaak gestelde vragen over deze medicatie, inclusief de beantwoording.

Hoe moet ik dit geneesmiddel bewaren?

Bewaar dit product op een plek waar het minder dan 25 graden Celsius is. Bewaar medicatie daarnaast altijd buiten het zicht en bereik van kinderen.

Mag ik alcohol drinken als ik Vaniqa gebruik?

Ja, er is geen wisselwerking bekend tussen dit geneesmiddel en alcohol. U mag dus alcohol blijven drinken.

Kan dit geneesmiddel invloed hebben op mijn rijvaardigheid?

Vaniqa behoort uw rijvaardigheid niet te beïnvloeden. Heeft u echter last van ernstige bijwerkingen? Stap dan niet achter het stuur en raadpleeg uw arts.

Mag ik dit middel gebruiken als ik zwanger ben?

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn of geeft u borstvoeding? Gebruik dit geneesmiddel dan niet. Overleg met uw arts over mogelijke alternatieven.

Kan ik allergisch zijn voor Vaniqa?

Gebruik dit geneesmiddel niet wanneer u allergisch bent voor een van de volgende bestanddelen:

 • Eflornithine;
 • Macrogol-cetostearylether;
 • Cetosearylalcohol;
 • Glycerylstearaat;
 • Dimeticon;
 • Fenoxyethanol;
 • Macrogol-stearaat;
 • Propylparahydroxybenzoaat (E216);
 • Methylparahydroxybenzoaat (E218);
 • Vloeibare parrafine;
 • Gezuiverd water;
 • Stearylalcohol.