Vroegtijdige zaadlozing

Verdovingszalf tegen vroegtijdige zaadlozing

Verdovingszalf tegen vroegtijdige zaadlozingDiverse onderzoeken laten zien dat 70 procent van de mannen aangeeft af en toe te maken te hebben met een te snelle zaadlozing. Het hebben van een vroegtijdige zaadlozing betekent dat de man sneller klaarkomt dan hij of zijn partner zou willen. Zo kan het gebeuren dat de man al klaarkomt tijdens het voorspel, of dat de man vindt dat hij te snel klaarkomt als hij masturbeert. Dit hoeft niet problematisch te zijn. Vinden u en uw eventuele partner het niet erg wanneer er af en sprake is van een vroegtijdige zaadlozing? Dan hoeft er natuurlijk niets te veranderen. Het is pas een probleem wanneer de zin of het plezier in seks vermindert door het snelle klaarkomen.

Zo ontstaat het

De zaadlozing is een onderdeel van het orgamse, maar een orgasme is meer dan alleen die zaadlozing. Het is een hoogtepunt van psychische en lichamelijke opwinding. U heeft controle over die opwinding. Dat is bijvoorbeeld te merken op het moment dat uw gedachten afdwalen; de opwinding zal dan ook verminderen. Er zit een verschil tussen seksuele opwinding bij mannen en die bij vrouwen. Bij vrouwen neemt de seksuele opwinding langzamer toe, waardoor het dus ook over het algemeen zo is dat het bij vrouwen langer duurt voordat het hoogtepunt bereikt wordt. Bij de mannen neemt de seksuele opwinding sneller toe en is er op een bepaald moment een ‘point of no return’. Dit is het moment waarop de man minder controle meer heeft over de opwinding, die snel richting hoogtepunt gaat. Mannen die last hebben van een vroegtijdige zaadlozing hebben moeite met het herkennen van de point of no return. Hierdoor is het lastiger om de opwinding onder controle te houden. Het is mogelijk om meer controle over de opwinding te leren krijgen. Dit is vooral een kwestie van oefening. Het is daarom ook geen wonder dat vooral jongere mannen last hebben van een vroege zaadlozing.

Zie hier alle medicijnen tegen vroegtijdige zaadlozing

Wel of geen probleem

Vroegtijdige ejaculatie is geen symptoom van een ziekte en daarom dus niet ernstig. Toch kan het wel uitgroeien tot een probleem. Wanneer u of uw partner het lastig vindt om hiermee om te gaan, kan dit zorgen voor relatieproblemen. Het kan dan goed zijn om de klacht te bespreken bij de huisarts. Er zijn namelijk medicijnen die kunnen ondersteunen bij het voorkomen van een vroegtijdige zaadlozing. U kunt ook zelf oefenen. Zo kunt u de start-stop methode gebruiken; een oefening om het klaarkomen uit te stellen. Oefenen kan tijdens het masturberen, waarbij het doel is om de hoogte van de seksuele opwinding beter te leren voelen, door te masturberen tot u een bepaalde opwinding bereikt en dan even te stoppen. Vervolgens gaat u steeds een stapje verder, tot op een bepaalt moment het point of no return bereikt wordt. Door dat punt goed te leren aanvoelen, wordt het makkelijker om af te remmen op het moment dat dat nodig is en u de zaadlozing nog even wilt uitstellen.

Emla crème: medicatie tegen vroegtijdige zaadlozing

EmlaBereikt u met de oefeningen niet het gewenste resultaat. Dan zou u samen met uw huisarts kunnen bespreken of er andere mogelijkheden zijn. Er zijn medicijnen die voorgeschreven kunnen worden in een situatie zoals deze. Emla is een dergelijk medicijn. Deze medicatie is ontwikkeld door AstraZeneca en bestaat uit een crème. Deze crème kan aangebracht worden op de penis, om de huid daar tijdelijk te verdoven. De zenuwreceptoren in de penis ontvangen dan minder stimulering, waardoor er minder signalen naar de hersenen worden verstuurd. Hierdoor neemt de opwinding minder snel toe en wordt het hoogtepunt dus minder snel bereikt. Zo heeft u meer controle over de zaadlozing en neemt het seksuele uithoudingsvermogen toe.

Priligy: medicatie in tabletvorm

PriligyPriligy is momenteel het enige medicijn ter wereld dat specifiek gemaakt is voor de behandeling van vroegtijdige zaadlozingen. De tabletten bevatten dapoxetine, een selectieve serotonine-heropnameremmer (SSRI). Deze stof beperkt de chemische reacties in het lichaam die ontstaan bij seksuele opwinding. Deze chemische reacties zijn nodig om een orgasme te kunnen krijgen. Door deze stimulering te verminderen, neemt de opwinding minder snel toe. Met als resultaat dat het krijgen van een orgasme langer zal duren en u langer van de seksuele activiteiten kunt genieten.

Praat erover

Het kan lastig zijn op seksuele problemen ter sprake te brengen. Toch is het van belang om dit te doen, zeker wanneer u een relatie heeft. Het is belangrijk dat u van elkaar weet of er problemen zijn of niet. Misschien zit u zelf erg met het feit dat u last heeft van vroegtijdige ejaculatie, omdat u denkt dat uw partner het vervelend vindt. Maar het kan heel goed zijn dat uw partner het helemaal niet als probleem ervaart. Het is fijn als dit besproken kan worden, zodat dingen opgehelderd kunnen worden. En als het wel als probleem ervaren wordt, zijn er dus verschillende manieren om de klacht te verminderen.