Duac

69,95

Acne gel nodig? Deze anti-acnegel heeft als werkzame stoffen Benzoyl Peroxide en Clindamycine. Deze stoffen zorgen ervoor dat de puistjes weggaan.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - Duac acne gel Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Duac?

Duac 30g Gel is een witte tot lichtgeel gekleurde gel die twee actieve ingrediënten bevat – Clindamycine en Benzoylperoxide. Het wordt gebruikt bij de behandeling van matige acne op de huid. Clindamycine is een antibioticum, dat de bacteriën die betrokken zijn bij acne tegenhoudt zich voort te planten. Benzoylperoxide vermindert mee-eters en whiteheads. Het doodt ook de bacteriën die betrokken zijn bij acne. Duac 30g is de lage sterkte versie van het product. Het is geschikt voor gebruik bij volwassenen en adolescenten van 12 jaar en ouder.

Duac 30g moet buiten het bereik en zicht van kinderen worden gehouden. Het mag niet worden opgeslagen boven 25 graden Celsius en moet 2 maanden na opening worden weggegooid.

Hoe gebruik ik Duac?

Lees de informatiebrochure voor de patiënt, indien beschikbaar bij uw apotheker, voordat u clindamycine of benzoylperoxide gaat gebruiken. Lees het ook elke keer door als u een navulling krijgt. Als u vragen heeft, stel ze dan aan uw arts of apotheker. Voordat u deze medicatie gebruikt, wast u de aangetaste huid voorzichtig met een mild, niet-medicijnig reinigingsmiddel. Daarna spoelt u deze af met warm water en dept u de huid droog. Breng een dun laagje van deze medicatie aan op de aangetaste delen van de huid, zoals voorgeschreven door uw arts. Wees voorzichtig om te voorkomen dat uw ogen, mond, in uw neus, en alle gebieden van gebroken huid. Was uw handen na elk gebruik. Gebruik deze medicatie regelmatig om er het meeste voordeel uit te halen.

Om u te helpen herinneren, gebruik het elke dag op hetzelfde tijdstip of dezelfde tijdstippen. Verhoog uw dosis niet en gebruik dit geneesmiddel niet vaker of langer dan voorgeschreven. Uw toestand zal niet sneller verbeteren en uw risico op bijwerkingen zal toenemen. Het kan tot 6 weken duren om een afname van de acne te zien en tot 12 weken om het volledige voordeel van de medicatie te zien.Vertel uw arts als uw toestand niet verbetert of verslechtert.

Prijs Duac acne gel in Nederland

  • 1%/3% 30 gram – 1 tube € 69,95.
  • 1%/5% 30 gram – 1 tube € 69,95.

Klik hier om Duac online te kopen

Bijwerkingen

Een droge huid, roodheid, branderigheid, jeuk of huidpeeling kunnen optreden. Als een van deze effecten aanhouden of verergeren, vertel het dan onmiddellijk aan uw arts of apotheker. U kunt vochtinbrengende crèmes of lotions voor de huid gebruiken om veel van de hierboven vermelde bijwerkingen te helpen verminderen. Veel mensen die deze medicatie gebruiken hebben geen ernstige bijwerkingen. Deze medicatie kan worden geabsorbeerd in uw bloedbaan en zeer zelden leiden tot een ernstige darmconditie (Clostridium difficile-associated diarree) als gevolg van resistente bacteriën. Deze aandoening kan weken nadat de behandeling is gestopt, optreden.

Gebruik geen anti-diarree middelen of verdovende pijnstillers als u de volgende symptomen heeft, omdat deze producten ze erger kunnen maken. Vertel het onmiddellijk aan uw arts als u zich ontwikkelt: aanhoudende diarree, buik- of maagpijn/kramping, bloed/slijm in uw ontlasting. een zeer ernstige allergische reactie op dit geneesmiddel is zeldzaam. Raadpleeg echter onmiddellijk een arts als u symptomen van een ernstige allergische reactie opmerkt, zoals: huiduitslag, jeuk/zwelling (vooral van het gezicht/tang/keel/keel), ernstige duizeligheid, ademhalingsmoeilijkheden, dit is geen volledige lijst van mogelijke bijwerkingen. Als u andere effecten opmerkt die hierboven niet zijn genoemd, neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Bijsluiter Duac

Hoe bewaren?

Verschillende merken/sterktes van deze medicatie kunnen verschillende opslagvereisten hebben. Lees het etiket op de verpakking of vraag uw apotheker naar de opslagvereisten voor het product dat u gebruikt. Altijd beschermen tegen licht en vocht. Bewaar de verpakking goed gesloten en niet in de badkamer. Deze medicatie is goed voor een beperkte tijd nadat u het heeft ontvangen. Gooi ongebruikte medicatie weg op de vervaldatum die uw apotheker u verstrekt. Houd alle medicijnen uit de buurt van kinderen en huisdieren. spoel de medicijnen niet door het toilet of giet ze in een afvoer, tenzij u hierom wordt gevraagd. Gooi dit product op de juiste wijze weg wanneer het is verlopen of niet langer nodig is. Raadpleeg uw apotheker voor meer informatie over hoe u uw product veilig kunt weggooien.

Medicijninteracties

Uw arts of apotheker kan al op de hoogte zijn van mogelijke interacties met geneesmiddelen en kan u daarop in de gaten houden. Begin, stop of verander de dosering van een geneesmiddel niet voordat u het bij uw arts of apotheker hebt gecontroleerd. Informeer uw arts of apotheker voordat u deze medicatie gebruikt over alle voorgeschreven en niet-voorgeschreven kruidenproducten die u kunt gebruiken, in het bijzonder over: andere acne medicijnen die op de huid worden gebruikt (bijvoorbeeld producten die erytromycine bevatten). Dit document bevat niet alle mogelijke interacties. Daarom moet u, voordat u dit product gebruikt, uw arts of apotheker op de hoogte stellen van alle producten die u gebruikt. Houd een lijst bij van al uw medicijnen en deel deze lijst met uw arts en apotheker.

Is Duac zonder recept mogelijk?

Nee dit is niet mogelijk. Voor Duac is altijd een recept nodig van een arts.