Skinoren

54,69

Wat is Skinoren?

Last van acne? Skinoren is een crème die azelaïnezuur bevat. Deze werkzame stof bestrijdt de bacteriën die zorgen voor de symptomen van acne. Het middel wordt geproduceerd door farmaceutisch bedrijf Bayer. Wilt u deze medicatie gaan gebruiken? Dan kunt u via de online apotheek een medische vragenlijst invullen. Op basis van deze gegevens kan een gekwalificeerd arts uw aanvraag beoordelen. Na akkoord kunt u direct een bestelling plaatsen. Meestal heeft u die bestelling dan de eerstvolgende werkdag al in huis.

Online Apotheek

Artikel: Op voorraad - Skinoren Azelaic acid Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Beschrijving

Bij acne en daarbij behorende symptomen kan de antibacteriële crème Skinoren ingezet worden. De crème kan twee keer per dag op de huid worden aangebracht, met als resultaat een gavere huid. Dit komt doordat de werkzame stof azelaïnezuur de infectie aanpakt. Over het algemeen merkt u binnen een maand de eerste verbeteringen.

Symptomen van acne

Acne bestaat uit pukkels en puistjes die meestal in groepjes opkomen. De ene persoon heeft hier meer last van dan de andere. Is er sprake van grote puisten? Dan kan dit leiden tot littekenvorming. De puistjes ontstaan doordat de talgkliertjes verstopt raken. Meestal komt dit doordat er te veel talg geproduceerd wordt, onder invloed van hormoonschommelingen. Door dat te veel aan talg kan de hoeveelheid bacteriën van de soort propionibacterium acnes snel toenemen. Normaal gesproken is dit een onschuldige bacterie, maar als er te veel komen ontstaan er ontstekingsverschijnselen, waaronder puistjes, pukkels en mee-eters.

Behandeling van acne

Acne kan al sterk verminderen wanneer er gezorgd wordt voor een goede huidhygiëne. Als dit niet afdoende werkt kan medicatie voorgeschreven worden, zoals Skinoren. In deze crème zit azelaïnezuur, die de bacteriën aanvalt en voorkomt dat ze de eiwitten aanmaken die ze nodig hebben om te overleven. Daardoor verzwakt de bacterie en kan ons eigen immuunsysteem deze te lijf gaan. Resultaat is dat de symptomen van acne verminderen.

Prijs van Skinoren in Nederland

 • 1 tube – € 54,69.

Klik hier om Skinoren online te kopen

Gebruiksaanwijzing

Gaat u dit middel gebruiken? Lees dan eerst de bijsluiter goed door, zodat u weet hoe u de medicatie op de juiste manier gebruiken kunt. Juist gebruik verkleint de kans op bijwerkingen en geeft de medicatie de kans het maximale effect te bereiken:

 • Volg de aanwijzingen van uw arts op;
 • Over het algemeen moet deze crème twee keer per dag aangebracht worden;
 • Was eerst het aangedane gebied goed en dep de huid daarna droog;
 • Heeft u een gevoelige huid? Dan kan de arts adviseren om de eerste week te starten met niet twee maar een keer per dag. Daarna kan de dosering verhoogd worden naar twee keer per dag;
 • Hoeveel crème u nodig heeft hangt af van hoe groot het aangedane gebied is. Voor het hele gezicht heeft u ongeveer 2,5 cm crème nodig. Andere gebieden kunnen meer of minder crème nodig hebben;
 • Masseer de crème voorzicht in;
 • Was na gebruik goed de handen;
 • Doorgaans bemerkt u na ongeveer een maand verbetering;
 • Gebruik dit geneesmiddel niet langer dan 12 maanden achter elkaar.

Bovenstaande is slechts een algemene richtlijn. Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht.

Bijwerkingen

Net als andere medicijnen kan dit middel bijwerkingen hebben. Het is van belang dat u voor het eerste gebruik op de hoogte bent van die mogelijke bijwerkingen. Zo kunt u als dat nodig is snel actie ondernemen. Schakel in ieder geval direct medische hulp in wanneer u symptomen herkent van een ernstige allergische reactie, zoals huiduitslag en zwellingen in keel, mond of gezicht.

Verder kan dit middel de volgende bijwerkingen geven:

 • Heel vaak (bij 1 op de 10 mensen of vaker): jeuk, een branderig gevoel of abnormale roodheid op de plek waar de crème is aangebracht;
 • Vaak (bij 1 op de 10 mensen of minder): droge huid, schilfering, pijn, verkleurde huid, irritatie op de plek waar de crème is aangebracht;
 • Soms (bij 1 op de 100 mensen of minder): acne, vette huid, dermatitis, zwelling of ongemak op de plek van aanbrengen, tintelend gevoel op de huid;
 • Zelden (bij 1 op de 1000 mensen of minder): blaasjes op de huid, eczeem, barstjes in de lippen, ulceratie, allergische reactie, verergering van astma- of acnesymptomen, een warm gevoel op de plek van aanbrengen.

In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen en meer informatie.

Bij andere medicijnen

Zorg ervoor dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking hebben met elkaar. Dit geldt niet alleen voor voorgeschreven medicatie, maar ook voor vrij verkrijgbare medicatie en kruidensupplementen. Uw arts kan beoordelen of hier sprake van kan zijn bij gebruik van Skinoren.

Bij andere aandoeningen

Het is ook van belang dat uw arts weet welke aandoeningen u verder heeft of in het verleden heeft gehad. In sommige gevallen is dit middel namelijk niet geschikt. Gebruik deze medicatie niet wanneer u allergisch bent voor een van de bestanddelen. Stel uw arts ervan op de hoogte als u astma heeft.

Q&A

Een aantal vaak gestelde vragen over deze medicatie en de daarbij behorende antwoorden.

Is Skinoren zonder recept verkrijgbaar?

Nee, dit is niet mogelijk.

Kan deze medicatie mijn rijvaardigheid beïnvloeden?

Nee, dit middel hoort geen invloed te hebben op de rijvaardigheid. Stap echter niet zelf achter het stuur als u last heeft van ernstige bijwerkingen, zoals een ernstige allergische reactie. Raadpleeg in dat geval een arts.

Mag ik dit middel gebruiken als ik zwanger ben?

Overleg met uw arts over het gebruik van deze medicatie als u zwanger bent. Het is mogelijk dat dit middel dan niet geschikt is. Gebruik deze crème ook niet wanneer u borstvoeding geeft.

Mag ik alcohol drinken als ik deze medicatie gebruik?

Ja, er is geen wisselwerking tussen alcohol en Skinoren. U kunt dus alcohol drinken als u deze crème gebruikt.

Hoe kan ik deze medicatie bewaren?

Bewaar deze crème op een plek waar het niet warmer is dan 30 graden Celsius. Bewaar medicatie ook altijd buiten bereik van kinderen.

Kan ik allergisch zijn voor Skinoren?

Gebruik dit middel niet wanneer u allergisch bent voor een van de volgende bestanddelen:

 • Azelaïnezuur;
 • Arlatone 983S (polyoxyethyleen vetzuurester);
 • Cutina CBS (een mengsel van monodiglyceriden, triglyceriden, vetalcoholen en was-esters);
 • Propyleenglycol;
 • Cetearyl-octanoaat;
 • Glycerol 85% (E422);
 • Benzoïnezuur (E210);
 • Gezuiverd water.