Tetralysal

56,75

Wat is Tetralysal?

Bij acne kan het geneesmiddel Tetralysal gebruikt worden. Deze medicatie wordt gefabriceerd door farmaceutisch bedrijf Galderma. Tetralysal is een antibioticum dat de bacteriën die de symptomen van acne veroorzaken bestrijdt.

Online Apotheek

Artikel: Tetralysal Lymecycline Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Beschrijving

Wilt u deze medicatie gaan gebruiken? Via de online apotheek kunt u een medische vragenlijst invullen. Op basis van deze informatie kan een gekwalificeerd arts beoordelen of deze medicatie voor u geschikt. Is dit het geval? Dan schrijft hij of zij een recept uit en kunt u een bestelling plaatsen. Deze bestelling heeft u meestal de eerstvolgende werkdag al in huis.

Het antibioticum Tetralysal wordt gebruikt om symptomen van acne te verminderen. Ook voor sommige andere vormen van infecties kan het worden ingezet. Het middel doodt de bacterie die verantwoordelijk is voor de symptomen. Door het een keer per dag in te nemen worden de symptomen bestreden en huidontstekingen verlicht.

Prijs van Tetralysal in Nederland

 • 28 Tabletten – € 56,75

Klik hier om Tetralysal online te kopen

Hoe acne ontstaat

Iedereen zal wel eens een keertje met een vorm van acne te maken krijgen. Dit kan diverse oorzaken hebben. In de puberteit zijn het vooral hormonale veranderingen die symptomen veroorzaken. Ook hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap of vlak voor de menstruatie kunnen puistjes veroorzaken. Daarnaast kunnen bepaalde medicijnen, zoals anticonceptiepillen en steroïden, een veroorzaker zijn. De talgproductie op de huid wordt hierdoor te hoog. Er ontstaan dan puistjes en onregelmatigheden op uw huid. Ook mee-eters en cystes gevuld met pus kunnen voorkomen. Het kan jeuken en pijn doen. En als de puistjes worden opengekrabd kunnen er littekens op de huid ontstaan. Talg is nodig om de huid gezond te houden en voorkomt ook dat de huid uitdroogt. Een te veel aan talg kan echter diverse problemen veroorzaken. De talgkliertjes kunnen verstopt raken en hierdoor kunnen puistjes en ontstekingen ontstaan. Die ontstekingen worden veroorzaakt door de aanwezigheid van de bacterie propionibacterium acnes. Normaal gesproken is deze bacterie niet schadelijk. De soort voedt zich echter met talg en als daar veel van aanwezig is groeit het aantal bacteriën snel en kunnen symptomen ontstaan.

Behandeling acne met Tetralysal

Tetralysal bevat de werkzame stof lymecycline. De stof zorgt ervoor dat de bacterie de eiwitten die nodig zijn om te blijven leven niet meer kan aanmaken. Daarna kan ons eigen immuunsysteem de infectie opruimen.

Gebruiksaanwijzing

Als u medicijnen gaat gebruiken is het belangrijk om altijd eerst de bijsluiter goed door te lezen. In de bijsluiter staat bijvoorbeeld meer informatie over het gebruik en over de mogelijke bijwerkingen van het middel. Juist gebruik verkleint de kans op het krijgen van bijwerkingen en zorgt ervoor dat de medicatie het maximale effect kan hebben.

Over het algemeen geldt voor Tetralysal de volgende gebruiksaanwijzing:

 • Neem in zoals door de arts voorgeschreven;
 • In de meeste gevallen wordt voorgeschreven om 1 keer per dag 1 tablet in te nemen;
 • Neem de pil bij voorkeur ’s ochtends in;
 • De ernst van uw symptomen bepaalt hoe lang u dit geneesmiddel dient te gebruiken. Doorgaans wordt het voor 8 weken voorgeschreven;
 • Slik de tablet zonder kauwen door, met een glas water;
 • Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven dosering;
 • Bent u een tablet vergeten in te nemen? Doe dit dan alsnog zo gauw u hieraan denkt. Is het dan al weer bijna tijd voor de volgende dosis? Sla de vergeten dosering dan over en ga verder volgens uw schema.

Bovenstaande is een samenvatting. Kijk in de bijsluiter voor een volledige gebruiksaanwijzing en meer informatie. Heeft u nog vragen over het gebruik? Stel deze dan aan uw arts of apotheker.

Bijwerkingen

Dit middel kan bijwerkingen geven. Zorg ervoor dat u voor het eerste gebruik op de hoogte bent van die mogelijke bijwerkingen, zodat u in ernstige gevallen snel medische hulp kunt zoeken. Doe dit in ieder geval wanneer u tekenen vertoont van een allergische reactie, zoals zwellingen van mond of gezicht, of netelroos.

Verder kan deze medicatie de volgende bijwerkingen hebben:

 • Vaak (bij 1 op de 10 mensen of minder): maagpijn, hoofdpijn, misselijkheid, overgeven, diarree;
 • Frequentie onbekend: zichtproblemen, huidirritatie met blaren of vervelling, zweertjes rond de mond of geslachtsorganen, duizeligheid, leverontsteking, geelzucht, verhoogde craniale druk, buikpijn, afwijkingen in de bloedcellen, jeuk, koorts, darmontsteking, huiduitslag.

Bovenstaande is slechts een korte opsomming. Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht en meer informatie.

Bij andere medicatie

Omdat medicijnen een ongewenste wisselwerking met elkaar kunnen hebben, is het belangrijk dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Dit geldt niet alleen voor medicatie op recept, maar ook voor vrij verkrijgbare medicijnen en kruidensupplementen. Geef het in ieder geval door wanneer u een van de volgende middelen gebruikt:

 • Andere medicatie tegen acne;
 • Bloedverdunners, zoals warfarine;
 • Diuretica.

Als u een van de volgende middelen gebruikt, dient u altijd minimaal twee uur te wachten voordat u Tetralysal slikt:

 • Quinapril;
 • Medicatie tegen maagproblemen of indigestie;
 • Guinapril;
 • Medicijnen tegen zweren;
 • IJzer-, zink-, magnesium-, aluminium-, of calciumsupplementen.

Ook kan de werking van anticonceptiepillen aangetast worden door gebruik van deze medicatie. Gebruik daarom altijd een barrière methode (bijvoorbeeld een condoom) als u een zwangerschap wilt voorkomen.

Bij andere aandoeningen

Het is ook belangrijk dat uw arts weet welke aandoeningen u verder heeft. In sommige gevallen is dit middel niet of minder geschikt. Gebruik het in ieder geval niet als u een nieraandoening heeft of heeft gehad. Ook kan het zijn dat dit middel niet geschikt is als u eerder leverproblemen heeft gehad, lupus, of myasthenia gravis.

Tetralysal bijsluiter

Is Tetralysal zonder recept verkrijgbaar?

Nee, dit is niet mogelijk.

Q&A

Een aantal vaak gestelde vragen over Tetralysal.

Mag ik alcohol gebruiken als ik deze medicatie slik?

Ja, alcohol heeft geen invloed op de werking van dit middel. U mag dus alcohol gebruiken als u deze medicatie gebruikt.

Kan dit middel de rijvaardigheid beïnvloeden?

Nee, dit middel hoort geen invloed te hebben op uw rijvaardigheid. Stap niet achter het stuur als u last heeft van ernstige bijwerkingen. Neem dan contact op met uw arts.

Mag ik dit middel gebruiken als ik zwanger ben?

Bent u zwanger, wilt zwanger worden, of geeft u borstvoeding? Dan is deze medicatie mogelijk niet geschikt. Overleg met uw arts over het gebruik hiervan.

Kan ik allergisch zijn voor Tetralysal?

Deze medicatie bevat de volgende bestanddelen:

 • Lymecycline;
 • Colloïdaal siliciumdioxide;
 • Magnesiumstearaat;
 • Gelatine;
 • Erythrocine (E127);
 • Titaandioxide (E171);
 • Quinoline geel (E104);
 • Indigotine (E132).

Gebruik deze medicatie niet wanneer u allergisch bent voor een van de bovenstaande bestanddelen.