Differin

76,45

Differin gel heeft als werkzame stof adapaleen. Dit is een vorm van Vitamine A. Dit medicijn wordt op de markt gebracht door Galderma en kan worden voorgeschreven ter behandeling van acne-symptomen.

Online Apotheek

Artikel: Op voorraad - Adapalene gel Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Differin?

Het actieve bestanddeel in Differin gel is een vorm van vitamine A: adapaleen. De gel kan gebruikt worden om de symptomen van acne te behandelen. Differin wordt gemaakt door farmaceutisch bedrijf Galderma.

Beschrijving

Heeft u last van acne? Dan zou Differin gel verlichting van de symptomen kunnen bieden. In de gel zit adapaleen, wat een vorm van vitamine A is. Door adapaleen raakt de opperlaag van de huid makkelijker los. Daardoor zijn er minder dode huidcellen. Dode huidcellen kunnen ervoor zorgen dat de poriën verstopt raken, waardoor er acne ontstaat. Het is dus effectief om het aantal dode huidcellen te verminderen. De puistjes ontstaan pas wanneer de talgkliertjes verstopt raken. Die raken verstopt doordat het teveel aan talg zich vermengt met dode huidcellen. Door het overtollige talg kunnen er infecties ontstaan. Er leven namelijk bacteriën op de huid die normaal gesproken geen probleem vormen. Wanneer ze zich echter tegoed doen aan het overschot aan talg, kunnen hun afvalstoffen infecties veroorzaken, in de vorm van acne.

Symptomen acne

Door acne ontstaan pukkeltjes en puistjes. Deze verschijnen voornamelijk op de borst en rug en in het gezicht. Acne is een welbekende kwaal in de puberteit, maar ook na de puberteit kan men er last van houden. De meeste mensen die last van acne hebben, merken uiteindelijk verbetering tegen de tijd dat ze de dertig naderen. Er zijn echter ook mensen die hun leven lang last houden. Gelukkig is de aandoening niet besmettelijk of gevaarlijk. Toch zit er een negatieve kant aan. De klachten geven frustratie of zelfs psychische problemen. Uiteindelijk kunnen de pukkeltjes ook blijvende littekens geven, waardoor iemand zijn leven lang herinnerd wordt aan de kwaal.

Medicatie tegen acne

Tegen acne is helaas nog geen geneesmiddel gevonden. Er zijn echter wel medicijnen die de klachten van acne kunnen verminderen. Heeft u last van ernstige acne? Dan is er medicatie op recept verkrijgbaar. Differin is een van die middelen. Het actieve ingrediënt adapaleen zorgt ervoor dat de aanmaak van keratine wordt geremd. Gevolg daarvan is dat de hoornlaag sneller loslaat, waardoor er minder dode huidcellen op de huid achterblijven. De talgkliertjes blijven zo vrij. Uiteindelijk is de kans op puistjes hierdoor minder groot.

Prijs van Differin in Nederland

 • 1 gel – € 76,45.

Klik hier om Differin online te kopen

Medicatie thuisbezorgd

Geen tijd om naar de huisarts te gaan voor een recept voor Differin? Geen probleem. U kunt namelijk ook medicatie bestellen via de online apotheek. Het enige dat u daarvoor hoeft te doen, is het invullen van een medische vragenlijst. Aan de hand van uw antwoorden beoordeelt een gekwalificeerd arts of Differin het juiste middel voor u is. Is dit het geval? Dan krijgt u het middel op recept thuisgestuurd.

Gebruiksaanwijzing

Wanneer u dit middel gaat gebruiken, is het van belang dat u voor het eerste gebruik eerst de bijsluiter goed doorleest. Hierin kunt u onder meer teruglezen wat de gebruiksvoorschriften zijn voor dit product. Houd daarnaast ook altijd rekening met eventuele extra aanwijzingen van uw arts. Het is belangrijk dat u de aanwijzingen goed opvolgt. Op deze manier geven de medicijnen het beste resultaat en heeft u de minste kans op bijwerkingen.

De algemene richtlijnen voor het gebruik van dit middel zijn als volgt:

 1. Breng dit middel alleen aan op de huid. Het is voor uitwendig gebruik;
 2. Smeer de gel in voordat u gaat slapen, behalve als de arts heeft aangegeven dat u een ander tijdstip aan moet houden;
 3. Maak de huid waar u de gel op smeert eerst goed schoon met water. Droog daarna goed af en breng dan pas de gel aan;
 4. Smeer de gel in met de vingertoppen. Een dunne laag is voldoende;
 5. Was na gebruik de handen.

Bovenstaande is slechts een korte samenvatting. Alle details kunt u terugvinden in de bijsluiter. Heeft u daarna nog vragen? Stel deze dan aan uw arts of apotheker.

Bijwerkingen

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven. Dit is ook het geval bij Differin. Herkent u signalen van een ernstige allergische reactie na gebruik van dit middel? U heeft bijvoorbeeld last van ademhalingsproblemen, of netelroos. Dan is het belangrijk om direct medische hulp in te schakelen.

Verder kan dit middel de volgende bijwerkingen hebben:

 • Vaak (bij 1 op de 10 mensen of minder): een geïrriteerde of droge huid op de plek waar de gel is aangebracht;
 • Soms (bij 1 op de 100 mensen of minder): jeuk, zonnebrand, pijnlijke huid, schilfers, verergering van acne, contactdermatitis;
 • Frequentie onbekend: zwelling van de huid, irritatie van de oogleden, allergische reactie na contact met de huid.

Een volledig overzicht van bijwerkingen staat in de bijsluiter.

Differin bijsluiter

Gebruik met andere medicatie

Gebruikt u andere medicatie of heeft u onlangs andere medicatie gebruikt? Zorg ervoor dat uw arts daarvan op de hoogte is. In sommige gevallen kunnen medicijnen namelijk een wisselwerking met elkaar hebben. Om dit te voorkomen is het van belang dat uw arts weet welke medicatie u gebruikt (heeft). Gebruikt u naast Differin ook andere medicatie tegen acne, zoals erytromycine, benzoylperoxide of clindamycine? U kunt deze andere medicatie gewoon blijven gebruiken. Belangrijk is wel dat u de andere medicatie dan ’s morgens smeert en Differin pas ’s avonds.

Bij andere aandoeningen

Het is ook van belang dat uw arts uw medische historie kent. Van welke aandoeningen heeft u last of eerder last gehad? Vermeld dit altijd tijdens het spreekuur, of wanneer u een medische vragenlijst invult. Aan de hand daarvan kan de arts beslissen of dit medicijn voor u juist is. In sommige gevallen kan besloten worden dat dit niet het juiste middel is. Zo blijkt dat Differin niet in alle gevallen geschikt is voor mensen die last hebben van eczeem of wondjes op de huid.

Q&A

Hieronder vindt u een aantal veel gestelde vragen, met antwoorden.

Mag ik dit middel gebruiken als ik zwanger ben?

U mag dit middel niet gebruiken als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Overleg met uw arts, misschien zijn er alternatieve medicijnen beschikbaar.

Kan ik allergisch zijn voor deze medicatie?

Gebruik dit middel niet wanneer u allergisch bent voor één van de volgende ingrediënten:

 • Adapaleen;
 • Propyleenglycol (E1520);
 • Carbomeer 940;
 • Poloxamer 182;
 • Dinatriumedetaat;
 • Methylparahydroxbenzoaat (E218);
 • Phenoxyethanol;
 • Natriumhydroxide;
 • Gezuiverd water.

Beïnvloed dit middel de rijvaardigheid?

Differin gel heeft geen invloed op de rijvaardigheid. U kunt dus blijven autorijden wanneer u dit middel gebruikt.

Is Differin zonder recept verkrijgbaar?

Nee. Er is altijd een recept nodig voor Differin.