Diprosone

95,40

Diprosone is een bepaalde lotion die voorgeschreven kan worden voor de verlichting van huidaandoeningen. Een voorbeeld van een huidaandoening is psoriasis.

Online Apotheek

Artikel: Op voorraad - 100 ml Betamethasone Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Diprosone?

Heeft u last van een huidaandoening op de hoofdhuid, zoals psoriasis? Dan kan Diprosone lotion verlichting geven. De werkzame stof in dit middel is corticosteroïde. Het middel wordt geproduceerd door farmaceutisch bedrijf Merck Sharp and Dohme.

Beschrijving

Bij psoriasissymptomen op de hoofdhuid kan Diprosone lotion gebruikt worden. De werkzame stof in dit middel is corticosteroïde. Deze stof verlicht de ontstekingsreactie in het lichaam. Diprosone is beschikbaar in tubes van 100 ml en van 30 ml en is eenvoudig te gebruiken.

Symptomen psoriasis

Op het hele lijf kan psoriasis voorkomen, maar meestal heeft men het vooral op de knieën, ellebogen, de hoofdhuid en de onderrug. Men denkt dat bijna 2 procent van de bevolking last heeft van deze chronische auto-immuunaandoening. Actieve periodes wisselen af met periodes waarin men geen last heeft van symptomen. Tijdens die actieve periode is er sprake van irritatie, schilfering en roodheid van de huid. Ook zilverkleurige ‘schubben’ op de huid zijn een veel voorkomend verschijnsel. Waarschijnlijk worden de klachten veroorzaakt door een overactief immuunsysteem, waarbij het immuunsysteem infecties waarneemt die er eigenlijk niet zijn. Toch ontstaat er daardoor een ontstekingsreactie. Het immuunsysteem geeft aan de huid door dat er nieuwe huidcellen aangemaakt moeten worden, terwijl de oude huidcellen nog niet afgestoten zijn. Daardoor ontstaan de klachten zoals roodheid en jeuk.

Activatie door prikkels

Het lijkt er op dat bepaalde prikkels (ook wel triggers genoemd) er voor kunnen zorgen dat het immuunsysteem weer overactief raakt. Die prikkels kunnen verschillen van mens tot mens, maar een aantal prikkels die veel genoemd worden zijn de volgende:

 • Het drinken van te veel alcohol;
 • Roken;
 • Stress;
 • Bepaalde medicatie,
 • Aanwezigheid van infecties.

Op de hoofdhuid kan ook irritatie ontstaan door bepaalde haarproducten of shampoos. Wanneer dit het geval lijkt te zijn, kan het de moeite waard zijn om deze producten te laten staan en op zoek te gaan naar alternatieven.

Gebruik van Diprosone

Bij psoriasis op de hoofdhuid kan Diprosone gebruikt worden om de symptomen te behandelen. De actieve stof in dit middel is betametasondipropionaat. Deze corticosteroïde onderdrukt de ontstekingsreactie waardoor de klachten verminderen. Wanneer de klachten minder worden, geeft dit de huid de ruimte om te herstellen. Wilt u dit middel gaan gebruiken? Dan moet het middel eerst voorgeschreven worden. Dit kan via uw (huis)arts, maar ook via een online apotheek. Daar kunt u een online medische vragenlijst invullen en op basis daarvan kan een gekwalificeerd arts uw klachten beoordelen. Lijkt Diprosone inderdaad het juiste middel? Dan schrijft de arts hiervoor een recept uit en krijgt u het middel doorgaans binnen 24 uur toegestuurd.

Prijs van Diprosone in Nederland

 • 100 ml – € 95,40.

Klik hier om Diprosone online te kopen

Gebruiksaanwijzing

Wilt u dit middel gaan gebruiken? Lees dan voor het eerste gebruik eerst de bijsluiter goed door. Volg daarnaast ook altijd de aanwijzingen van uw arts op. Wanneer u het middel op de juiste manier gebruikt, bereikt u een maximaal effect. Daarnaast heeft u hierdoor minder kans op bijwerkingen.

 • Over het algemene gelden voor Diprosone de volgende aanwijzingen voor gebruik:
 • De arts schrijft meestal voor het middel twee keer per dag aan te brengen op de aangedane huid;
 • Laat een paar druppels lotion op de hoofdhuid vallen;
 • Smeer de lotion vervolgens voorzichtig in;
 • Dit middel is alleen voor gebruik op de huid geschikt, gebruik het dus niet elders op of in het lichaam;
 • Het is niet de bedoeling dat die middel langdurig gebruikt. Heeft het middel niet snel genoeg effect? Overleg dan met uw arts over alternatieven;
 • Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven dosering;
 • Bent u een dosering vergeten? Breng de lotion dan alsnog aan op het moment dat u er aan denkt.

Bovenstaande zijn algemene richtlijnen. In de bijsluiter vindt u een volledige gebruiksaanwijzing. Heeft u na het doorlezen van de bijsluiter nog vragen? Leg deze dan voor aan uw arts of apotheker.

Bijsluiter Diproson

Bijwerkingen

Net als andere medicatie kan ook dit middel bijwerkingen hebben. Zo kunnen voorkomen: een rode huid, blaren, vervellen, een prikkelend gevoel, zwelling, jeuk, een branderig gevoel, droge huid, huiduitslag, ontsteking van de haarzakjes, verminderde pigmentatie van de huid, dermatitis, een allergische huidreactie, andere huidinfecties, het dunner worden van de huid en rode plekken. Heeft u last van een of meer van deze bijwerkingen? Overleg dan met uw arts, mogelijk zijn er alternatieven. Lees ook de bijsluiter, voor meer informatie over alle bijwerkingen.

Gebruik met andere medicatie

Het is van belang dat uw arts weet welke medicatie u verder nog gebruikt. Het gaat hierbij niet alleen om medicatie op recept, maar ook om medicatie zonder recept en om kruidenpreparaten. Bepaalde medicatie zou een wisselwerking met dit middel kunnen hebben.

Gebruik bij andere aandoeningen

Heeft u andere huidaandoeningen? Dan kan het zijn dat dit middel niet voor u geschikt is. Het is daarom belangrijk dat uw arts op de hoogte is. Vermeld het in ieder geval wanneer u last heeft van een van de volgende huidaandoeningen: rosacea, dermatitis bij de mond, acne, luieruitslag, genitale jeuk, een koortslip, waterpokken of gordelroos.

Q&A

Heeft u nog vragen over dit middel? Hieronder vindt u een aantal vaak gestelde vragen met antwoorden.

Mag ik alcohol drinken als ik dit middel gebruik?

De werking van dit middel wordt niet beïnvloed door alcohol. U kunt dus alcohol blijven drinken wanneer u Diprosone gebruikt.

Hoe bewaar ik dit geneesmiddel?

Bewaar dit medicijn beneden de 25 graden Celsius en altijd buiten bereik van kinderen.

Mag ik autorijden als ik dit middel gebruik?

Deze medicatie heeft geen invloed op de rijvaardigheid. Heeft u last van bijwerkingen die uw rijvaardigheid wel kunnen beïnvloeden? Stap dan niet achter het stuur en overleg met de arts.

Mag ik Diprosone gebruiken tijdens mijn zwangerschap?

Wilt u zwanger worden, bent u zwanger, of geeft u borstvoeding? Dan dient u dit middel niet te gebruiken. Overleg met uw arts over mogelijke alternatieven.

Kan ik allergisch zijn voor deze medicatie?

Gebruik dit middel niet wanneer u allergisch bent voor een van de volgende bestanddelen:

 • Carbomer;
 • Betametasondipropionaat;
 • Isopropylalcohol;
 • Natriumhydroxide;
 • Gezuiverd water.

Overleg met uw arts of er alternatieve medicatie beschikbaar is, zonder bestanddelen waar u allergisch voor bent.

Is Diprosone zonder recept te koop?

Nee. Voor Diprosone heeft u altijd een recept nodig.