Aerius

46,50

Allergische reacties en de symptomen daarvan kunnen erg lastig zijn. Het geneesmiddel Aerius kan ingezet worden om de allergische reactie en verschijnselen daarvan te verminderen.

Online Apotheek

Artikel: smelttabletten – tabletten – 0.5 mg/ml drank Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Werking van Aerius

De werkzame stof in Aerius is desloratadine. Deze stof kan symptomen verlichten van allergische rhinitis. Kenmerkend hieraan is de ontsteking van de neusgangen. Die ontsteking kan diverse oorzaken hebben, waaronder hooikoorts en huisstofmijtallergie. Symptomen daarvan zijn onder meer een loopneus of juist een jeukende neus, jeuk aan het gehemelte, niezen en rode, waterige ogen. Verder kan dit middel ook gebruikt worden om de symptomen van urticaria te verlichten. Bij deze aandoening, die ook wordt veroorzaakt door een allergie, ontstaan jeuk en netelroos. De medicatie werkt continu, waardoor u de hele dag verlost bent van de klachten en daardoor ook weer beter kunt slapen.

Gebruiksaanwijzing Aerius

Als u dit middel krijgt voorgeschreven, zal de arts u ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. In de bijsluiter kunt u ook een volledige gebruiksaanwijzing vinden. Heeft u vragen over het gebruik? Raadpleeg dan uw arts of apotheker. Over het algemeen is de volgende gebruiksaanwijzing van toepassing, voor volwassenen jongeren van 12 jaar of ouder:

  • Slik dagelijks één tablet, met wat water;
  • De medicatie mag met wat voedsel ingenomen worden, maar dat hoeft niet;
  • Uw arts zal aangeven hoe lang u dit middel dient te gebruiken. Dit hangt af van de ernst van de allergische reactie;
  • Heeft u niet continu last van de verschijnselen Dan kan de arts de behandeling hierop aanpassen;
  • De behandeling van urticaria verschilt per patiënt. Uw arts zal uw situatie beoordelen en het voorschrift hierop aanpassen;
  • Heeft u te veel gebruikt van dit middel? Overleg dan direct met uw arts;
  • Bent u een dosering vergeten? Neem deze dan alsnog in op het moment dat u hieraan denkt, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosering. Sla de vergeten dosering dan over en ga verder volgens uw schema.

Bijwerkingen Aerius

Houd rekening met bijwerkingen als u medicatie gebruikt. Ook Aerius kan bijwerkingen geven, waaronder vermoeidheid, hoofdpijn en een droge mond. Andere bijwerkingen komen zeer zelden voor. Het gaat dan om bijvoorbeeld huiduitslag, misselijkheid, toevallen en spierpijn. Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht van bijwerkingen.