Amlodipine

25,50

Bij een te hoge bloeddruk kan een arts diverse soorten medicijnen voorschrijven. Amlodipine is hier een voorbeeld van. Dit middel wordt niet alleen voorgeschreven bij een hoge bloeddruk, maar ook bij angina pectoris.

Online Apotheek

Artikel: Amlodipine 5 & 10 mg Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Werking van Amlodipine

Het geneesmiddel Amlodipine is een soort calciumblokker, die ervoor zorgt dat de bloedvaten wijder worden. Hierdoor stroomt het bloed makkelijker door de aderen en wordt de bloeddruk lager. Daarnaast vermindert de calciumblokker de behoefte van het hart aan zuurstof. Hierdoor verlicht het middel de klachten die ontstaan door angina pectoris. Ook kan het voorgeschreven worden bij pulmonale arteriële hypertensie, waarbij sprake is van een te hoge bloeddruk in de bloedvaten van de longen. Over het algemeen is het effect van dit middel merkbaar binnen zes weken, waardoor ook de klachten die door de aandoening veroorzaakt worden afnemen.

Gebruiksaanwijzing van Amlodipine

Als u dit middel krijgt voorgeschreven, zal de arts u uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Ook in de bijsluiter kunt u hier meer informatie over vinden. Over het algemeen is de volgende gebruiksaanwijzing van toepassing:

  • Neem de tabletten in met een glaasje water;
  • Kies een vast tijdstip om dit middel dagelijks in te nemen. Zo verkleint u de kans dat u een dosis vergeet;
  • Vergeet u toch een dosering? Neem de vergeten tablet dan alsnog in, behalve als het bijna tijd is voor de volgende dosis;
  • In het begin kunt u last hebben van duizeligheid. Dit is een bijwerking van de medicatie. Als u hier veel last van ondervindt, is het aan te raden om de medicatie pas ’s avonds te slikken;
  • De gebruiksduur van dit middel hangt af van de reden van gebruik. Als het gaat om de behandeling van een hoge bloeddruk is er vaak sprake van langdurig gebruik. Ook bij angina pectoris is langdurig gebruik meestal noodzakelijk.

Bijwerkingen Amlodipine

Door het gebruik van medicijnen kunt u bijwerkingen ervaren. Ieder medicijn kan bijwerkingen geven, maar dat wil niet zeggen dat u deze zal ervaren. Wel is het raadzaam om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen, zodat u weet welke bijwerkingen er mogelijk zijn. Bij Amlodipine kunt u onder meer klachten ervaren zoals oedeem en hoofdpijn.

Kunt u Amlodipine zonder recept aanschaffen?

Nee, Amlodipine behoort tot receptplichtige medicijnen.