Nasacort

56,75

Wat is Nasacort?

Last van ontsteking van de neus door een allergische reactie? Nasacort neusspray is een middel dat geproduceerd wordt door farmaceutisch bedrijf Sanofi en verlichting kan bieden.

Online Apotheek

Artikel: Op voorraad - Nasacort Triamcinolone Acetonide Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Beschrijving

Wilt u deze medicatie gaan gebruiken? Vul dan een medische vragenlijst in via de online apotheek. Op basis van de door u verstrekte gegevens kan een gekwalificeerd arts uw aanvraag beoordelen. Na akkoord schrijft hij of zij een recept uit, waarna u een bestelling kunt plaatsen. Doorgaans wordt de medicatie de eerstvolgende werkdag thuisbezorgd.

In Nasacort neusspray zit een corticosteroïde; triamcinolonaectonide. De spray moet over het algemeen een keer per dag twee keer per neusgat ingespoten worden, om de ontsteking te behandelen en de symptomen te laten verdwijnen. Houd u er niet van tabletten te slikken? Dan is deze spray een ideale oplossing.

Bij allergische reacties

Er zijn allergieën die seizoensgebonden zijn, zoals hooikoorts. Er zijn ook niet-seizoensgebonden allergieën. Denk bijvoorbeeld aan huisstofmijtallergie. In alle gevallen biedt Nasacort neusspray effectieve verlichting. De oorzaak is namelijk steeds dezelfde: ons lichaam denkt dat er een infectie bestreden moet worden en maakt daarom antilichamen aan die een ontstekingsreactie veroorzaken. Symptomen hiervan kunnen onder meer zijn; loopneus, verstopte neus, of niezen. Allergische rhinitis is helaas niet te genezen. Wel lijkt het erop dat mensen er minder last van hebben naarmate men ouder wordt. Tot die tijd is het advies om de allergene stof zoveel mogelijk te mijden, maar dat is natuurlijk niet altijd even makkelijk. In zulke gevallen kan medicatie ingezet worden, zoals Nasacort, om de symptomen te bestrijden.

Prijs van Nasacort in Nederland

 • 1 spray – € 56,75.

Klik hier om Nasacort online te kopen

Behandeling allergische rhinitis

Nasacort is een effectief middel bij ernstiger vormen van allergische rhinitis. De actieve stof in het middel, triamcinolonacetonide, vermindert de ontstekingsreactie in de neus. De stof werkt in op de cellen in de neus. Daardoor wordt de afgifte van de stoffen die de reactie veroorzaken geremd en nemen de symptomen af. Het duurt ongeveer drie dagen voordat de neusspray zorgt voor verbetering. Ook zal de spray regelmatig gebruikt moeten blijven worden, zolang de allergene stof nog aanwezig is.

Gebruiksaanwijzing

Voordat u medicatie gaat gebruiken, is het van belang dat u eerst de bijsluiter goed doorleest. Hierin vindt u onder meer meer informatie over het gebruik. Door medicatie op de juiste wijze te gebruiken wordt een maximaal effect bereikt en wordt het risico op bijwerkingen kleiner.

Over het algemeen geldt voor Nasacort neusspray de volgende gebruiksaanwijzing:

 • Gebruik de spray alleen in de neus;
 • Snuit eerst de neus, voordat u de spray inbrengt;
 • Schudt de flacon voor gebruik. Verwijder daarna de blauwe dop en het plastic clipje;
 • Voor het eerste gebruik dient u het pompje eerst vijfmaal in te drukken. Richt daarbij de spray van u af. Als u een verstuiving ziet is de spray klaar voor gebruik;
 • Sluit één neusgat af met uw vinger;
 • Blijf de flacon rechtop houden en plaats de opening in het andere neusgat, zo diep mogelijk zonder ongemak te veroorzaken;
 • Sluit de mond en adem rustig in door de neus;
 • Druk tegelijkertijd het pompje in om de spray te verstuiven;
 • Adem uit door de mond;
 • Herhaal dit als u meer dan één verstuiving per neusgat gebruikt;
 • Maak na gebruik de opening schoon met een tissue en plaats daarna de clip en dop weer op het flesje.

In de bijsluiter vindt u een volledige gebruiksaanwijzing voor dit middel. Heeft u nog vragen over het gebruik? Raadpleeg dan uw apotheker of arts.

Bijsluiter Nasacort

Bijwerkingen

Net als andere medicatie kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben. Zorg dat u voor het eerste gebruik op de hoogte bent van mogelijke bijwerkingen, zodat u indien nodig snel actie kunt ondernemen. Schakel in ieder geval direct medische hulp in als u last krijgt van ernstige bijwerkingen, zoals een allergische reactie.

Verder kan dit middel de volgende bijwerkingen hebben:

 • Vaak (bij 1 op de 10 mensen of minder): hoesten, hoofdpijn, loopneus, keelpijn, bronchitis, bloedneus, brandend maagzuur, griepachtige symptomen, indigestie, tandproblemen;
 • Frequentie onbekend: verstopte sinussen, niezen, geïrriteerde innerlijke neus, misselijkheid, slaapproblemen, kortademigheid, glaucoom, cataract.

Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen van dit middel.

Bij andere medicatie

Medicijnen kunnen een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Ook bij Nasacort kan dit gebeuren. Daarom is het van belang dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Dit geldt niet alleen voor andere voorgeschreven medicatie, maar ook voor vrij verkrijgbare medicatie of kruidensupplementen.

Bij andere aandoeningen

Stel uw arts ook op de hoogte van eventuele andere aandoeningen die u heeft. In sommige gevallen is dit middel namelijk niet geschikt. Dit geldt in ieder geval als u last heeft van een onbehandelde neus- of keelinfectie, glaucoom, staar, een neusbeschadiging of als u recentelijk een neusoperatie heeft ondergaan.

Is Nasacort zonder recept verkrijgbaar?

Voor Nasacort is altijd een recept nodig. U kunt Nasacort dus niet zonder recept bestellen.

Q&A

Een aantal veelgestelde vragen over dit middel, met de beantwoording.

Mag ik alcohol drinken als ik dit middel gebruik?

Ja, alcohol heeft geen invloed op de werking van dit middel.

Mag ik autorijden als ik deze medicatie gebruik?

Ja, dit middel heeft geen invloed op uw rijvaardigheid. Stap echter niet zelf achter het stuur als u last heeft van ernstige bijwerkingen die wel van invloed kunnen. Overleg in dat geval met een arts.

Mag ik deze medicatie gebruiken als ik zwanger ben?

Bent u zwanger, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Overleg dan eerst met een arts over gebruik van dit middel.

Kan ik allergisch zijn voor Nasacort neusspray?

Nasacort neusspray bevat de volgende ingrediënten:

 • Triamcinolonacetonide;
 • Microkristallijne cellulose;
 • Natriumcarmellose;
 • Polysorbaat 80;
 • Gezuiverd water;
 • Watervrij glucose;
 • Benzalkoniumchloride;
 • Dinatriumedetaat;
 • Zoutzuur;
 • Natriumhydroxide.

Gebruik dit geneesmiddel niet wanneer u allergisch bent voor een van bovenstaande bestanddelen.