Flixonase

63,69

Flixonase is een medicijn dat ingezet kan worden bij allergische rinitis. Het wordt op de markt gebracht door GlaxoSmithKline. Via onderstaande aanbieder kunt u dit medicijn aanschaffen.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - 50 mcg/400 mcg Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Flixonase?

Flixonase Aqueous Nasal Spray bevat 50 microgram fluticason propionaat per spray. Dit is een ontstekingsremmend steroïde geneesmiddel. Het helpt om de symptomen van allergische rinitis te behandelen. Dit is een ontsteking van de binnenkant van de neus veroorzaakt door een allergie, zoals bij hooikoorts. Het kan tegelijkertijd met een orale antihistaminica worden gebruikt, indien nodig.

Hoe gebruik ik Flixonase?

Het is belangrijk om de bijgevoegde bijsluiter zorgvuldig te lezen alvorens Flixonase te gebruiken.

Voor de behandeling van allergische rinitis bij volwassenen en adolescenten ouder dan 12 jaar, is de aanbevolen startdosis om één keer per dag. Gebruik bij voorkeur ’s morgens, twee sprays in elk neusgat. Zodra uw symptomen onder controle zijn, kan dit worden teruggebracht tot één spray per dag in elk neusgat. Als de symptomen echter niet reageren, kan de dosis worden verhoogd tot twee keer per dag twee keer per dag worden gespoten.

Voor kinderen tussen 4-11 jaar oud wordt meestal één nevel in elk neusgat één keer per dag gebruikt. Dit kan tot één nevel twee keer per dag worden verhoogd indien nodig, en dan terug naar één nevel worden gebracht wanneer de symptomen onder controle zijn. Het wordt niet aanbevolen voor kinderen onder de 4 jaar.

Flixonase werkt het beste bij regelmatig gebruik. Het kan 3 tot 4 dagen van regelmatige behandeling duren voordat u het maximale voordeel krijgt.

Er zijn sommige situaties waarin Flixonase voorzichtig moet worden gebruikt of niet wordt aanbevolen. Voorbeelden hiervan zijn bij kinderen, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Vertel de arts of u andere geneesmiddelen gebruikt, hetzij bij uw arts of bij een apotheek. Flixonase is mogelijk niet geschikt als u bepaalde geneesmiddelen gebruikt, zoals ritonavir of ketoconazol (via de mond). Het is niet geschikt als u allergisch bent voor fluticasonpropionaat of een van de andere ingrediënten.

Flixonase Neusspray bijwerkingen

Zoals alle geneesmiddelen kan Flixonase bijwerkingen veroorzaken. Deze bijwerkingen komen niet bij iedereen voor. Bijwerkingen die als veelvoorkomend worden beschouwd zijn onder andere:

  • neusbloedingen;
  • hoofdpijn;
  • onaangename smaak of geur.

Als u deze bijwerkingen ervaart is het verstandig om met uw arts te praten. Voor een volledige lijst van mogelijke bijwerkingen en andere belangrijke informatie, lees de bijsluiter in de verpakking voordat u begint met een behandeling. Een bijsluiter voor de producten kan ook hieronder worden bekeken.

Flixonase bijsluiter

Hoe werkt Flixonase?

Het actieve bestanddeel van Flixonase waterige spray is fluticasonpropionaat. Fluticason propionaat is een corticosteroïde dat werkt om de ontsteking en irritatie in de neus veroorzaakt door allergische rinitis te verminderen.

Gebruik geen Flixonase als:

  • Als u allergisch voor fluticasone propionaat of een van de andere ingrediënten in deze medicatie bent;
  • Bij zwangerschap of als u borstvoeding geeft.

Praat met uw arts voordat u Flixonase gebruikt:

  • Bij neusinfecties;
  • Als u een operatie aan de neus heeft gehad;
  • Als u ritonavir of cobicistat voor HIV neemt;
  • U neemt medicijnen zoals ketoconazol voor schimmelinfecties.

Flixonase bevat benzalkoniumchloride, wat bij sommige mensen ademhalingsproblemen kan veroorzaken.

Hoe effectief is Flixonase?

Het is klinisch bewezen dat Flixonase neusspray allergische rinitis behandelt.

Het kan een paar dagen duren voordat Flixonase begint te werken, maar u moet het blijven gebruiken. Ook als u de effecten niet direct voelt. Blijf Flixonase gebruiken totdat uw arts u vertelt dat u moet stoppen, zelfs als u zich in de tussentijd veel beter voelt. Uw klachten kunnen terugkeren als u stopt met het gebruik van deze medicatie voordat uw arts u dat zegt.

Is Flixonase verkrijgbaar zonder recept?

Nee. U heeft altijd een recept nodig om Flixonase aan te schaffen. Dit kan via de online apotheek hierboven.