Nasonex

55,19

Nasonex is een neusspray dit de werkzame stof corticosteroïde bevat. Dit medicijn wordt voorgeschreven bij allergische rinitis.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - Mometasone Furoate Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Nasonex?

Nasonex is een neusspray voor hooikoorts die alleen op recept verkrijgbaar is. Het verlicht de ontsteking, jeuk en neusverstopping door allergische reacties en kan dagelijks worden gebruikt.

Om Nasonex aan te schaffen hebt u een doktersvoorschrift nodig. De handige en snelle service stelt u in staat om zowel uw recept als uw medicijnen online te verkrijgen. Om uw bestelling te plaatsen, vult u de korte vragenlijst in en kiest u de behandeling die uw voorkeur geniet. Een van de online artsen zal uw bestelling beoordelen en de juiste behandeling goed- of afkeuren.

Waar wordt Nasonex voor gebruikt?

Nasonex wordt gebruikt om de symptomen van hooikoorts te verlichten. Het bevat een ingrediënt dat behoort tot een groep van geneesmiddelen genaamd corticosteroïden (hoewel de naam vergelijkbaar is, zijn corticosteroïden zeer verschillend van de anabole steroïden gebruikt in de sport).

Veel patiënten hebben last van neusverstopping tijdens de hooikoortsperiode. Nasonex neusspray vermindert de zwelling in uw neus en helpt u te ademen tijdens deze periode. De corticosteroïden die het bevat verminderen ontstekingen en symptomen zoals jeuk, niezen en een lopende neus.

Nasonex is niet alleen een neusspray voor hooikoorts. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van neusverstopping veroorzaakt door andere allergieën en biedt verlichting van de symptomen van allergische reacties op dierlijk haar, huisstofmijt of veren.

Het kan 12 tot 48 uur duren voordat de spray werkt.

Nasonex dosering

Nasonex neusspray kan dagelijks worden gebruikt. Neem één keer per dag twee sprays in elk neusgat. Als uw symptomen verbeteren, kunt u mogelijk de Nasonex-dosering verminderen tot één spray per neusgat per dag.

Voor het eerste gebruik

Voordat u uw Nasonex spray voor de eerste keer gebruikt, moet u de fles “prepareren”. Schud zachtjes met de fles, haal de stofkap eraf en pomp de spray tien keer totdat er een fijne nevel vrijkomt. Als u de spray al meer dan 14 dagen niet gebruikt hebt, moet u dit proces herhalen voordat u Nasonex opnieuw gebruikt.

Hoe de spray te gebruiken

 1. Schud de fles en verwijder de stofkap;
 2. Snuit zachtjes uw neus op;
 3. Kantel uw hoofd naar voren en houd de fles rechtop;
 4. Sluit één neusgat en steek het mondstuk van de spuitfles in het andere neusgat;
 5. Adem langzaam in door uw neus en pomp de spray één keer in terwijl u inademt;
 6. Adem uit door de mond;
 7. Herhaal deze stappen om een tweede dosis toe te dienen aan hetzelfde neusgat en twee doses aan het andere neusgat;
 8. Veeg het mondstuk na elk gebruik af en plaats de stofkap terug als u klaar bent.

Het reinigen van uw Nasonex spray

De spray moet regelmatig worden gereinigd. Om uw hooikoortsspuit te reinigen, moet u de stofkap en het mondstuk verwijderen. Was en spoel beide in warm water en laat ze vervolgens drogen. Na het drogen van beide delen kunt u de spray weer in elkaar zetten en met twee spuitbussen weer opprimeren om deze voor te bereiden voor het volgende gebruik.

Houd er rekening mee dat u geen scherpe voorwerpen, zoals pinnen, mag inbrengen om de sproeier te deblokkeren – dit kan de spray beschadigen en ertoe leiden dat u bij elk gebruik een verkeerde dosis krijgt.

Nasonex bijwerkingen

Nasonex kan bijwerkingen veroorzaken

De volgende bijwerkingen kunnen optreden:

 • niezen;
 • hoofdpijn;
 • pijnlijke neus of keel;
 • neusbloedingen;
 • verstoringen van geur- of smaakstoornissen.

In zeldzame gevallen kan Nasonex een allergische reactie veroorzaken. Neem onmiddellijk contact op met een arts als u last heeft van bijwerkingen zoals piepende ademhalings- en piepende ademhalingsproblemen.

Als u Nasonex inneemt en u begint problemen te krijgen met zien, dan heeft u onmiddellijk medische hulp nodig. Dit komt omdat u een zeldzame maar ernstige bijwerking kunt hebben die ‘centrale sereuze chorioretinopathie’ wordt genoemd.

Voor de volledige lijst van mogelijke bijwerkingen bij het gebruik van Nasonex kunt u de bij uw spray geleverde bijsluiter lezen.

Nasonex bijsluiter

Gebruik Nasonex niet als u

 • allergisch voor één van de ingrediënten;
 • een infectie heeft aan de neus;
 • onlangs een operatie heeft gehad;
 • onlangs gewond bent geraakt aan de neus.

Vertel het uw dokter als u

 • tuberculose heeft gehad;
 • lijdt aan eender welke infectie van welke aard dan ook;
 • een ander geneesmiddel gebruikt dat corticosteroïden bevat;
 • hebt een herpes simplex-infectie van het oog;
 • lijdt aan cystische fibrose.

Is het mogelijk om Nasonex zonder recept aan te schaffen?

Nee, voor Nasonex heeft u altijd een recept nodig. Als u dit niet via uw huisarts wilt doen dan kan het ook via de online apotheek.