Rhinocort

54,50

Rhinocort is een ontstekingsremmend middel dat wordt toegediend via de neus. Hiermee wordt overgevoeligheid van de neus verminderd.

Online Apotheek

Artikel: 64 mcg/dosis 120 doses Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

De werking van Rhinocort

De werkzame stof in Rhinocort is budesonide. Dit is een glucocorticosteroïde. Steroïden zijn ontstekingsremmende stoffen, die in allerlei situaties voorgeschreven kunnen worden. Rhinocort zorgt ervoor dat overgevoeligheid van de neus minder wordt. Hierdoor kan het gebruikt worden als u last heeft van allergie met klachten zoals een loopneus of verstopte neus. Soms wordt het middel ook voorgeschreven ter behandeling van milde tot matig ernstige neuspoliepen.

De gebruiksaanwijzing van Rhinocort

Als u dit geneesmiddel voorgeschreven krijgt, zal de arts ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Voor vragen over het gebruik kunt u ook terecht bij de apotheek en er staat een gebruiksaanwijzing in de bijsluiter. Zorg ervoor dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt, omdat medicijnen een ongewenste wisselwerking met elkaar kunnen hebben. Dat geldt niet alleen voor medicatie op recept, maar ook voor vrij verkrijgbare medicatie en kruidensupplementen.

Over het algemeen gelden de volgende instructies voor gebruik:

  • Snuit voor gebruik eerst uw neus. Als de neus erg verstopt zit, wordt aangeraden eerst een zoutoplossing te gebruiken;
  • Schud de neusspray;
  • Houd het hoofd recht en zet het tuitje van de spray in het neusgat;
  • Spray met de linkerhand in het rechterneusgat en met de rechterhand in het linkerneusgat. Houd tegelijkertijd met de andere hand het andere neusgat dicht;
  • Zorg dat het tuitje wijst naar de buitenkant van de neus, dus niet richting het neustussenschot;
  • Adem rustig in, terwijl u tegelijkertijd de neusspray helemaal indrukt. Zo komt de medicatie diep in de neus;
  • Doe hetzelfde met het andere neusgat;
  • Maak het tuitje na gebruik goed schoon en sluit de spray weer af;
  • Als u een nieuwe neusspray heeft, of de huidige langer dan een week niet heeft gebruikt dient u eerst een paar keer in de lucht te sprayen. Zo gauw er een mooi gelijkmatige verstuiving uitkomt is de spray klaar voor gebruik.

Mogelijke bijwerkingen

Medicijnen kunnen naast het gewenste effect ook bijeffecten geven. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen vinden. Zelden voorkomende bijwerkingen van Rhinocort zijn verlies over verandering van reuk of smaak en irritatie van het neusslijmvlies. Hierdoor kunt u een branderig gevoel in de neus ervaren.