Acarizax

55,50

Bij huisstofallergie kan het desensibilisatiemiddel Acarizax ingezet worden. Het middel zorgt ervoor dat u minder gevoelig wordt voor de irriterende stoffen in de ontlasting van de huisstofmijt.

Online Apotheek

Artikel: 1 lyofilisaat (smelttablet) is 12 SQ-HDM Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Werking van Acarizax

In dit geneesmiddel zijn de werkzame stoffen gestandaardiseerde allergeenextracten van twee soorten huisstofmijt. Door dit extract wordt de reactie van het immuunsysteem op de allergenen minder erg en wordt de allergische reactie ook minder. Acarizax mag gebruikt worden door volwassenen en door kinderen vanaf 12 jaar en kan ingezet worden bij diverse symptomen die ontstaan door huisstofmijtallergie:

  • Irritatie van de oogslijmvliezen, waardoor rode, jeukende of ontstoken ogen ontstaan;
  • Ontsteking van het neusslijmvlies, waardoor u klachten heeft zoals een loopneus of een verstopte neus;
  • Irritatie in mond of keel, met een branderig of jeukend gevoel;
  • Astma, hoesten, of benauwdheid.

Bovenstaande klachten ontstaan wanneer het eigen immuunsysteem te sterk reageert op allergenen, zoals die in de ontlasting van huisstofmijten. Acarizax zorgt ervoor dat het lichaam langzaam gewend raakt aan die stoffen, waardoor de allergische reactie minder wordt en de klachten verminderen.

Gebruiksaanwijzing Acarizax

Acarizax wordt geleverd in smelttabletten. Deze smelttabletten zijn heel zacht. Het is daarom belangrijk om ze voorzichtig en met droge handen uit de verpakking te halen. Leg het tabletje na het uitpakken direct onder de tong en laat het smelten. Probeer tijdens het smelten een minuut niet te slikken en drink of eet niet tijdens de eerste vijf minuten na innemen van de tablet.

Acarizax dient gedurende langere tijd gebruikt te worden, voordat het effect merkbaar zal zijn. Doorgaans duurt dit zo’n 8 tot 14 weken. De arts zal aangeven hoelang u het middel dient te gebruiken, maar meestal gaat het om een gebruik van meerdere jaren. Het advies is om de eerste keer dat u deze medicatie slikt minimaal een half uur onder toezicht van een arts te blijven. Als er dan een heftige reactie op volgt kan er snel actie worden ondernomen.

Bijwerkingen Acarizax

Het is belangrijk om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen. Niet alleen vindt u hierin aanwijzingen voor gebruik, maar ook meer informatie over mogelijke bijwerkingen. Acarizax kan onder meer de volgende bijwerkingen geven: zwelling van mond, keel of tong, luchtweginfecties, een prikkend gevoel in de mond, problemen bij slikken, een veranderde smaak, vermoeidheid en huiduitslag.