Avamys

53,19

Avamys is een medicijn dat voorgeschreven wordt tegen rinitis of een ontstoken neusslijmvlies. Het zorgt voor een verlichting van de ontsteking in de neus.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - Avamys Fluticasone Furoate neusspray Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Avamys?

Heeft u last van een ontstoken neusslijmvlies of allergische rinitis? Dan kan Avamys Fluticasone Furoate een geneesmiddel zijn dat verlichting biedt. Dit medicijn vermindert namelijk de ontsteking in de neus. U kunt dit medicijn eenvoudig bestellen via de online apotheek. Na het invullen van een korte medische vragenlijst krijgt u de medicatie vervolgens snel in huis.

Het geneesmiddel Avamys kan de symptomen van een langdurig ontstoken neusslijmvlies of allergische rinitis verminderen. De werkende stoffen in dit middel zijn corticosteroïden. Deze stoffen kunnen allergische reacties verminderen.

Wat is rinitis?

Rinitis kan worden veroorzaakt door verschillende soorten allergieën, waaronder allergie voor huisstofmijt of schimmels. Ook hooikoorts is een veel voorkomende oorzaak. De symptomen van deze aandoening kunnen verschillen. In sommige gevallen is er sprake van een verstopte neus, in andere gevallen juist van een loopneus. Het kan ook lijken alsof u last heeft van een simpele neusverkoudheid. Een neusverkoudheid wordt echter meestal veroorzaakt door een virus, terwijl rinitis veroorzaakt wordt door een allergie. In beide gevallen is dus een andere aanpak nodig om de symptomen te verminderen. Ook hoesten, niezen en geïrriteerde luchtwegen zijn kenmerken van een rinitis.

Hoe vaak komt rinitis voor?

Bij het inademen kunnen stoffen het lichaam binnendringen die daar niet thuis horen. Ons natuurlijke afweersysteem reageert hierop met de aanmaak van andere stoffen, om het lichaam tegen de indringers te beschermen. Deze reactie zorgt er echter ook voor dat er een allergische reactie kan ontstaan. Daar horen zwelling en inflammatie bij. Bij rinitis is er sprake van een allergische reactie in de neus, maar ook bij de ogen kunt u er last van krijgen. Denk dan aan waterige ogen en jeuk.

Kenmerken van Avamys

Belangrijke kenmerken van dit medicijn:

 • Het is medicatie in de vorm van een neusspray;
 • De fabrikant van het middel is GlaxoSmithKline;
 • Dit middel zorgt doorgaans al na 8 uur voor vermindering van de klachten.

Hoe werkt Avamys?

Het medicijn Avamys bevat een specifieke corticosteroïde: fluticason. Deze stof zorgt ervoor dat de afgifte van het lichaam van anti-allergene stoffen wordt geremd. Het resultaat is dat de klachten verminderen en de luchtwegen weer openen.

Hoe kunt u Avamys aanschaffen?

Door de drukte van alledag komt een bezoek aan de huisarts niet altijd goed uit. Het voordeel van de online apotheek is dat u eenvoudig online uw medicatie kunt bestellen. Het enige dat u hoeft te doen is het selecteren van de gewenste medicijnen. Vervolgens kunt u online een korte medische vragenlijst invullen. Op basis van die resultaten wordt de bestelling door een arts gecontroleerd. Na goedkeuring krijgt u de medicatie via 24-uurslevering thuisbezorgd.

Gebruiksaanwijzing

Heeft u medicatie ontvangen? Dan is het van belang om voor het eerste gebruik goed de bijsluiter door te lezen. Op die manier weet u precies wat de voorschriften zijn en hoe u de kans op bijwerkingen zo klein mogelijk houdt. Daarnaast zal het innemen volgens voorschrift ervoor zorgen dat de medicatie meer effect heeft. Heeft de arts specifieke aanvullende aanwijzingen gegeven voor het gebruik? Dan is het van groot belang om deze aanwijzingen op te volgen.

De algemene voorschriften van Avamys zijn als volgt

 1. Gebruik dit geneesmiddel steeds op hetzelfde tijdstip;
 2. Goed schudden voor ieder gebruik (minimaal 10 seconden);
 3. De standaard dosering is eenmaal daags twee verstuivingen in elk neusgat;
 4. Worden de klachten minder? Dan is over het algemeen 1 verstuiving per neusgat voldoende.

Volg de volgende stappen op het moment dat u het middel gebruikt

 1. Haal de dop eraf en zorg dat u met de spuit van u vandaan wijst;
 2. Pomp 6 keer, totdat er een mist wordt verstoven;
 3. Snuit de neus goed;
 4. Buig het hoofd een beetje naar voren;
 5. Zet de spuit in het neusgat, richting de buitenkant van uw neus;
 6. Spuit, terwijl u tegelijk inademt;
 7. Adem uit door de mond;
 8. Herhaal dit indien van toepassing en doe ditzelfde bij het andere neusgat.

Voor juist gebruik is het noodzakelijk om de spuit na ieder gebruik schoon te vegen met een tissue. Let er daarnaast op dat u de voorgeschreven dosering niet overschrijdt. Bent u een dosering vergeten? Neem dan nooit een dubbele dosering om die vergeten dosering in te halen. Komt u erachter dat u een toediening vergeten bent en is het bijna tijd voor de volgende? Sla de vergeten dosering dan over en ga verder volgens het normale patroon. Houd er bij bovenstaande aanwijzingen rekening mee dat het slechts algemene richtlijnen zijn. Het doorlezen van de bijsluiter en het opvolgen van eventuele extra aanwijzingen van de arts blijven van belang.

Bijwerkingen Avamys

Krijgt u last van bijwerkingen die op een allergische reactie duiden? Dan is het belangrijk om direct een arts te raadplegen. Onder allergische reacties vallen onder meer netelroos en zwelling van mond, lippen of tong.

Mogelijke bijwerkingen zijn:

 • Zeer vaak (1 op 10 mensen of vaker): vooral na langdurig gebruik kunnen bloedneuzen optreden;
 • Vaak (1 op 10 mensen of minder): neus ulceratie of hoofdpijn;
 • Soms (1 op 100 mensen of minder): Irritatie, pijn, een brandend of droog gevoel in de neus.

Houd er rekening mee dat deze lijst niet volledig is. In de bijsluiter vindt u een compleet overzicht van de bijwerkingen. Raadpleeg bij vragen uw apotheker of arts.

Bijsluiter Avamys

Gelijktijdig gebruik andere medicatie

Gebruikt u andere medicatie? Geef dit dan aan in de online vragenlijst. Sommige medicatie kan namelijk niet veilig worden gebruikt in combinatie met Avamys. Dit gaat onder meer om steroïden, middelen tegen astma, ritonavir en ketoconazol. Heeft u eerder te maken gehad met leverproblemen? Dan is dit medicijn ook niet geschikt voor u.

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen over Avamys.

Kan ik alcohol drinken als ik Avamys gebruik?

Ja, dit kan. De werkzaamheid van de spray zou niet beïnvloed moeten worden door het gebruik van alcohol.

Kan ik autorijden als ik dit medicijn gebruik?

Heeft u last van bijwerkingen die autorijden minder veilig zou kunnen maken? Stap dan niet achter het stuur. Raadpleeg uw arts.

Is dit medicijn te gebruiken tijdens de zwangerschap?

Gebruik Avamys als u zwanger bent of borstvoeding geeft alleen wanneer de arts aangeeft dat dit echt noodzakelijk is.

Is dit medicijn geschikt voor mij?

Vul de online medische vragenlijst in, zodat een arts kan beoordelen of dit medicijn geschikt voor u is. Bent u allergisch voor fluticasonfuroaat, glucose watervrij, dispersibele cellulose, benzalkoniumchloride, dinatriumedetaat, gezuiverd water of polysorbaat 80? Dan is deze spray niet geschikt voor u.

Is Avamys zonder recept verkrijgbaar?

Nee. Dit medicijn is alleen op recept verkrijgbaar.