Serevent

119,95

Serevent is een inhalatiemedicijn die gemiddeld tussen de 10 tot 20 minuten effect heeft. Dit medicijn wordt geproduceerd door het merk GSK en is beschikbaar in een Accuhaler en Evohaler.

Online apotheek

Artikel: Op voorraad - Accuhaler en Evohaler Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Wat is Serevent?

Serevent is een anti-astma medicijn. Het wordt gebruikt om astma-aanvallen bij patiënten, waaronder chronische bronchitis en emfyseem, te voorkomen. Dit medicijn begint te werken na ongeveer 10 tot 20 minuten. Ook kan het langer dan 12 uur werkzaam zijn.

Hoe werkt Serevent?

Serevent, ook bekend als Salmeterol, behoort tot de geneesmiddelen die bekend staan als langwerkende ‘Bronchodilatoren’. Het is bedoeld voor de behandeling van astma en andere ademhalingsproblemen. Het werkt door de ademhaling te vergemakkelijken door het openen van de luchtwegen in de longen.

Serevent Diskus wordt gebruikt door volwassenen en kinderen van vier jaar en ouder die corticosteroïden gebruiken bij de behandeling van astma.

Wat zijn de voordelen van Serevent?

Serevent is nuttig voor mensen die astmasymptomen hebben. Voorbeelden hiervan zijn: kortademigheid, piepende ademhaling, vernauwing van de luchtwegen, en meer. Het biedt effectief een snelle verlichting voor patiënten door de luchtwegen in de longen te openen. Hierdoor wordt het ademen gemakkelijker.

Patiënten die Serevent Diskus hebben gebruikt, ervaren verlichting in termen van ademhaling. Dit komt omdat de symptomen van astma-aanvallen, zoals hoesten, vernauwing van de borst, piepende ademhaling en zelfs de vernauwing van de ademluchtwegen, weggenomen worden. De snelwerkende verlichting is een belangrijke hulp voor mensen die aan astma lijden.

Hoe gebruikt u de Serevent Evohaler / Accuhaler?

De Serevent Evohaler bevat 25 microgram salmeterol xinafoaat per inademing. De Serevent Accuhaler bevat 50 microgram salmeterol xinafoaat per inhalatie.

De normale dosis voor astma, voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar, is 50 microgram tweemaal per dag. Het kan voorkomen dat de arts dit verhoogd tot 100 microgram tweemaal daags. Ook kan het voorkomen dat de arts het verlaagd tot 25 microgram tweemaal daags. Dit is allemaal afhankelijk van de ernst van uw symptomen.

Als uw astmasymptomen momenteel vrij slecht zijn, of als u vindt dat ze in de toekomst verergeren, bespreek het dan met uw arts. Als u het gevoel heeft dat uw astma niet goed onder controle is, praat dan ook met uw arts.

Misschien wilt u ook nog eens controleren of u uw inhalator op de juiste manier gebruikt. Een medisch deskundige kan u laten zien hoe u dit moet. Het is echter altijd een goed idee om er zeker van te zijn dat u het goed doet, want als u dat niet doet, werkt de inhalator misschien niet zo effectief mogelijk voor u.

Wat is de prijs van Serevent in Nederland?

  • Serevent Accuhaler 50 µg: 1 diskus – € 119,95.
  • Serevent Evohaler25 µg: 1 Inhalator – € 119,95.

Wat zijn de bijwerkingen van de Serevent Evohaler / Accuhaler?

Salmeterol kan bijwerkingen veroorzaken. Veel voorkomende bijwerkingen van dit geneesmiddel zijn onder andere hoofdpijn, spierkrampen en hartkloppingen. Minder vaak gemelde bijwerkingen omvatten slapeloosheid, duizeligheid, huiduitslag, misselijkheid, hartritmestoornissen en verlaagde kaliumniveaus.

U kunt ook een onverwachte toename van de piepende ademhaling ontdekken na het gebruik van de inhalator. Als u merkt dat dit gebeurt, gebruik dan onmiddellijk een snelwerkende “ontspannende” inhalator en vraag advies aan een medische professional.

Hoe moet Serevent worden opgeslagen?

Uw Serevent Accuhaler moet worden bewaard onder 30°C en uit de buurt van direct zonlicht worden gehouden. Houd het gesloten wanneer het niet in gebruik is.

Kan ik Serevent zonder recept bestellen?

Nee, Serevent behoort tot receptplichtige astma medicatie. Een recept is verkrijgbaar bij de online apotheek.

Serevent Accuhaler bijsluiter

Serevent Evohaler bijsluiter